Rokaly Szilárd lett a hét Erste Liga-játékosa

   

Az előző játékhétvégén két meccse volt a Csíkszeredai Sportklubnak, amelyeken a 21 éves Rokaly Szilárd 2 góllal és 5 assziszttal segítette csapatát.

A csíkiak hatalmas előnnyel vezetik a magyar bázisú nemzetközi bajnokságot, és ebben a fiatal támadónak is komoly szerepe van, hiszen harmadik a házi kanadai táblán, csak Josh Shalla és Becze Tihamér jár előrébb nála. Rokaly már tavaly és azelőtt is kiváló teljesítményt nyújtott ? a gyergyói születésű jégkorongozó 2017 nyarán tért vissza szülőföldjére Fehérvárról ?, különösen az idei playoffban vágta ki a rezet, amikor 15 meccsen 16 pontig jutott. Az aktuális szezonban talán még ennél is jobb, amiről a következőket mondta az Erste Liga honlapjának az elismerés alkalmából készült interjúban:  ”Az előző három nyár egyikén sem tudtam minőségi felkészülést csinálni. Mindig volt valamilyen sérülésem, ami miatt nem tudtam a nyári munkát elvégezni. Idén hála istennek nem hátráltatott semmi, és a csapattal együtt tudtam dolgozni. Ez lehetett a kulcs.”

Beszélt Rokaly az FTC-Telekommal mint első számú riválissal folytatott versenyfutásról is: ”Idén eddig jobban kijött a lépés a Fradi ellen, mint tavaly. Egy gyors hokit játszó csapatról beszélünk, szeretik a letámadásokat, az ütközéseket. Tavaly ezek voltak a gyenge pontjaink. Az új edző és a légiósok érkezésével ezt már sokkal jobban tudjuk kezelni, ezért úgy gondolom, emiatt tudtuk eddig mindig megverni őket.”

A csatár a romániai válogatott egyik legjobbja volt a legutóbbi divízió 1/B csoportos világbajnokságon, amely feljutással végződött, így 2020 tavaszán Magyarország ellenfelei lesznek a székelyek a másodvonalban. ”Igazából nem szabadna ennyire előre gondolkodnunk, de sokszor eszembe jut, és már alig várom!” ? mondta erről a hét játékosa.

A teljes beszélgetésért kattintsanak ide.

rokaly7jatekosa

Múlt héten egyébként a brassói Wacey Rabbit volt a hét játékosa az Erste Ligában.

rabbit7jatekosa

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum