Visszaszerezheti a 2. helyet az FTC-Telekom

   

A címvédő a Brassó elleni rangadó előtt ötödik a táblázaton, ám egy hétfő esti rendes játékidős sikerrel három pozíciót javíthat.

Kevesen gondolhattak arra az Erste Liga vasárnapi játéknapja előtt, hogy a négy mérkőzésből a DAB–Schiller-Vasas lesz a legszorosabb. Márpedig így lett, azzal együtt is, hogy az Acélbikák magabiztos 5-0-val gyűjtötték be a három pontot. Az élmezőny három másik csapata viszont ezenközben igazi erődemontrációt tartott. A listavezető Csíkszereda 8-1-gyel gázolt át a Gyergyószentmiklóson, a Fradi 8-0-val lépett túl a Hokiklub Budapesten, a Brassónak egy gól híján sikerült a Megyeri úton is két számjegyig jutnia, az 1-9-re még kevésbé lehetnek büszkék a lilák, mint az egy héttel ezelőtti 6-11-re.

A három győztes csapatból kettő hétfőn is pályára lép, méghozzá egymás ellen: Újpest után a Corona Pesterzsébet felé veszi az irányt, ahol a címvédővel találkozik.

Ebben a pillanatban a Brassó áll a tabella második helyén 48 ponttal, mögötte a DAB a harmadik 47-tel, a DEAC a negyedik 46-tal, a Ferencváros az ötödik 45-tel. A szoros mezőnyben a hátrányban lévő Fradi előnye annyiban számottevő, hogy három meccsel kevesebbet játszott, mint közvetlen riválisai. Az esti rangadónak tehát jelentős a tétje: az FTC-Telekom egy rendes játékidős győzelemmel felléphetne a dobogó második fokára, ha viszont a Brassó nyer, ellép a harmadik-ötödik helyezettek mellől. A felek kétszer meccseltek már egymással az idén, a szezon elején Pesterzsébeten viszonylag simán nyertek a hazaiak 4-1-re, míg másfél héttel ezelőtt Brassóban szétlövésre került sor, akkor a hazaiak voltak pontosabbak, így 4-3-mal abszolválták a találkozót.

A rangadót este hat órától élőben közvetíti az M4 Sport.

ftcbra-20190922

Fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–Corona Brassó 4-0

   

Magabiztosan nyerte az Erste Liga-rangadót a címvédő, és ezzel visszakapaszkodott a tabella második helyére.

Fodor Szabolcs együttese néhány perc oda-vissza hoki után magához ragadta a kezdeményezést, és onnantól végig kontrollálta az eseményeket. A zöld-fehérek egy sebességfokozattal gyorsabbak voltak, a védekezésben nem követtek el hibákat, Arany Gergely pedig shutouttal zárt. Az első gólt a kilépő Rasmus Kulmala szerezte egy remek csel után eleresztett pontos lövéssel a 8. percben. A második találatot Nagy Gergő jegyezte emberelőnyben a 18.-ban, lövése után visszakerült hozzá a korong, másodjára bevágta. Két gól született a második játékrészben is. Nagy játék során Tóth Adrián passzolt Switzerhez, utóbbi lökete irányt változtatott egy védőn, a pakk visszakerült Tóthoz, ő éles szögből betette, 3-0. A pontot az i-re Kulmala tette fel, pontos bombával vétette észre magát a finn, a 4-0-s végeredmény a 35. percben alakult ki. Az utolsó felvonás is egyértelműen a Fradié volt, ám a helyzetek ekkor már nem mentek be. A zöldek egymás után a második meccsükön nem kaptak gólt. Négy nap múlva a Csíkszeredai Sportklubot fogadja az FTC-Telekom, a két tavaszi finalistának az lesz az utolsó csatája az idei alapszakaszban.

ftcbra

fotó: FTC-Telekom

Ezt a hokit kell még jobbra és még jobbra fejleszteni

 

Ondrej Rusnak, a Corona Brassó másodedzője és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 234 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Soltész, Korbuly.
Arany: 100% (Nagy K.)
K
Polc: 90,2% (Tőke)
Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
1
Labrecque, Armstrong, Rabbit, Fowlie, Brown
Pulli, Karmeniemi, Tóth Richárd, Kulmala, Switzer
2
Bors, Bíró O., Molnár Zs., Bíró G., Gliga
Hegyi, Sarcia, Tóth Gergő, Farkas, Roczanov
3
Boriszenko, Mihály, Tranca, Péter, Zsók
Boros, Jászai, Hajós, Tóth Renátó, Németh
4
Haraga, Gajdó T., Bíró M., Gajdó B., Constantin
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:21 FTC Kulmala Switzer Hegyi
2-0 17:31 FTC PP Nagy G. Kulmala Rantanen
3-0 28:35 FTC PP Tóth A. Switzer
4-0 34:36 FTC Kulmala Switzer
41 Kapura lövések száma 30
12 Kiállításpercek 12

Rasmus Kulmala mindkétszer szépen csinálta

 

Az FTC-Telekom–Corona Brassó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk