Visszavágna az UTE a két számjegyért

   

Legutóbb idegenben 11-et kaptak a lila-fehérek a Brassótól, itt az alkalom, hogy hazai pályán kiköszörüljék a csorbát.

Továbbra is bukdácsol az Újpest. A pocsék szezonkezdetet hektikus folytatás követte, rendre képesek szoros meccseket játszani felsőházi csapatokkal, ám az alsóházi ellenfelekkel szemben ugyanilyen gyakorisággal tanácstalanok. Győztek Debrecenben és Dunaújvárosban, pontot raboltak az FTC-től és a Csíkszeredától, kétszer kaptak ki a Hokiklub Budapesttől és a Fehérvári Titánoktól, vesztettek pontot a Vasassal szemben.

Ám amit múlt szombaton hoztak össze Brassóban, az egyedi volt: fegyelmezetlen védekezéssel is meccsben tudtak maradni a feléig, ám utána 6-11-es vereségbe szaladtak bele. Vasárnap a visszavágás reményében lépnek pályára, de nem lesz könnyű dolguk. A csapatot a példátlan sérüléshullám mellett eltiltások is sújtották. Egyelőre nem tudni, hogy a Benk András, Odnoga Mátyás, Stepan Csamangó trióból bárki is visszatérhet-e, az eltiltottak közül viszont Devin DiDiomete öltözhet.

A Corona Debrecenből érkezik a fővárosba, ahol 6-3-ra kapott ki egy szintén megtizedelt csapattól. Ennek következtében a DEAC meg is előzte a második helyen. De ha Újpesten sikerülne nyerniük a kék-sárgáknak, máris visszaelőznék a debrecenieket. A helyzet az UTE számára is kényes. Sokáig versenyben voltak a Gyergyóval a hatodik helyért, ám az utóbbi fordulók botlásai következtében a hátrányuk öt pontra nőtt, miközben a Fehérvári Titánok pontszámban be is érték őket.

ute-bra

fotó: UTE

UTE–Brassó 1-9

   

Az eddig is bukdácsoló UTE a szezon talán legnagyobb pofonjába szaladt bele. A lilák 2 meccsen 20 gólt kaptak a Coronától.

Az újpesti hiányzók Benk, Csamangó, Sikorcin, Odnoga – mellé Miluskin is csatlakozott, Devin Di Diomete viszont visszatérhetett. A harmadik percben Fowlie korcsolyázott be az újpesti harmadba, és takarásból kilőtte a hosszú felsőt, 0-1. A bekapott gól jótt tett az UTE-nak, csak úgy záporoztak a lövések Polc kapujára. A 9. percben egy véleményes páros kiállítás után azonban növelte az előnyét a Brassó, Zsók kerülte meg a hazai kaput, és a korong valahogy becsúszott Duschek lábai mellett. Nemsokára Vincze Péter állt ki két percre, a fórral élt a Brassó, a nemrég még lila Jared Brown lőtt gólt a bedobópont környékéről. A harmad végén megkapta első emberelőnyét a hazai gárda is, de nem tudott élni vele. A Brassó 3-0-ra nyerte az első játékrészt főleg jobb helyzetkihasználása miatt, illetve annak is köszönhetően, hogy a hátvedek remekül takarítottak Polc előtt.

A második harmad elején 65 másodpercig kettős előnyben játszhattak az újpestiek, és bár ebből még nem született gól, a szimpla fórban Di Diomete szúrt bele jól Carlson lövésébe, 1-3. Bár a szépítés után támadásban maradt az UTE, Boriszenko közelről visszaállította a hárogólos különbséget. A 35. percben beragadt egy újpesti sor, a tilosra ütött korongot követő buliból Boriszenko lőtt hatalmas gólt, 1-5. A harmad végén 71 másodpercig próbálkozhatott kettős előnyben az UTE ismét, ám ezúttal sem járt sikerrel.

A harmadik harmad is vendéggóllal indult, nem takarítottak az újpesti védők a kapu előtt, Zsók szerezte meg önmaga második, csapata hatodik gólját. Elfáradt a három sorral játszó UTE, csak másodpercekre tudta kihozni a korongot a harmadából, a Brassó pedig biztos vezetése tudatában nem törte össze magát. Az 51. percben Gliga maradt üresen a kapu előtt, és nem hibázott, 1-7. Emberelőnybe került a hazai csapat, ebből is a Brassó szerzett gólt, Brown értékesített egy szolót, 1-8. Az 57. percben Molnár Zsombor állította be a 1-9-es végeredményt.

Az UTE két harmadon át nem játszott rosszul, csak hiányos helyzetkihasználása miatt került nagy hátrányba, ám a harmadik játékrészre elfáradt, így ismét brutális vereséget szenvedett a Brassótól. Sikerével a Corona visszaszerezte a második helyét az Erste Liga-tabellán.

utebra

fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 314 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Dorner, Horváth.
Duschek: 79,1% (Márkus)
K
Polc: 97,5% (Tőke)
Carlson, Varga, Pance, DiDiomete, Reed
1
Labrecque, Armstrong, Rabbit, Fowlie, Brown
Nagy, Saukko, Nemes, Vincze, Godó
2
Bors, Bíró O., Molnár Zs., Bíró G., Gliga
Rusk, Pokornyi, Horváth, Henderson, Kovács S.
3
Boriszenko, Mihály, Tranca, Péter, Zsók
4
Haraga, Gajdó T., Bíró M., Gajdó B., Constantin
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:31 BRA Fowlie Rabbit Boriszenko
0-2 08:58 BRA Zsók Brown Labrecque
0-3 16:17 BRA PP Brown Armstrong Labrecque
1-3 24:27 UTE PP DiDiomete Reed Pance
1-4 26:16 BRA Boriszenko Péter Zsók
1-5 34:54 BRA Boriszenko Tranca
1-6 43:06 BRA Zsók Boriszenko Péter
1-7 50:16 BRA Gliga Molnár Zs. Bíró G.
1-8 53:47 BRA SH Brown
1-9 57:49 BRA Molnár Zs. Gliga
40 Kapura lövések száma 43
4 Kiállításpercek 14

Ezekkel a gólokkal ütötte ki az UTE-t a Brassó

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum