Hat meccs óta pontot sem szerzett a MAC

   

Nem lesz könnyű éppen Nyitrán megszakítani a rendkívül rossz sorozatot, de hogy mindent bele kell adni, az nem vitás.

Rettentő pocsék szériában van az újbudai Extraliga-csapat. Az együttes a novemberi nemzetközi szünet óta hat mérkőzést játszott a szlovák bajnokságban, és ezek közül nemhogy megnyerni nem tudott egyet sem, de pontot sem bírt szerezni. A hullámvölgy a Slovan elleni hazai 1-5-tel kezdődött, majd egy brutális 2-9-cel folytatódott Trencsénben, és bár azóta szorosabb eredmények születtek, ez sovány vigasz az egyre bánatosabb szurkolók számára. Különösen azok után, hogy a gyengécske Liptószentmiklós otthonában is “sikerült” vereséget szenvedni 2-0-s vezetésről. Ami a legdurvább: jelen állás szerint a MAC azon csapatok közé tartozik az Extraligában, amelyek messze-messze a legtöbb gólt kapta. A 91 benyelt találat 1-gyel több, mint az említett Mikulás 90-je, és csak 1-gyel kevesebb, mint az Érsekújvár 92-je. Mindez azt jelenti, hogy Majoross Gergely csapata megragadt a 11. helyen, messze leszakadva az előtte tartózkodó Gyetva mögött.

Arról egyelőre nincs szó, hogy ez lenne a MAC leghosszabb vereségsorozata a szlovák pontvadászatban. Az előző idényben szeptember 21. és október 7. között egymás után 8-szor kapitulált a gárda, más kérdés, hogy három alkalommal akkor is sikerült legalább 1 pontot elvennie az ellenfelektől. Magyarán: a 6 meccses ponttalanság számításaink szerint mégiscsak szomorú rekord.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a Tüskecsarnok egyéb természetű foglaltsága miatt a MAC csak az újabb nemzetközi szünet után játszhat ismét hazai pályán, vagyis a Nyitra elleni csata pályaválasztói jogát is fel kellett cserélnie. A tavalyi döntősnek sem megy jól az idén, a 9. helynél alighanem többre vágynak a hívei, ám menet közben ígéretes erősítéseket hajtottak végre. A kétszeres Stanley Kupa-győztes Kris Versteeg ugyanúgy hozzátehet ezt-azt az összképhez, mint az egykori fehérvári csatár, Colton Yellow Horn, aki a Graztól megérkezve máris 2 assziszttal mutatkozott be az Extraligában. Egy szó, mint száz, újabb kőkemény erőpróba vár a kékekre, de nincs mese: előbb-utóbb muszáj lesz összehozni egy bravúrt. Sőt: minél előbb, annál jobb.

macnit

HK Nitra–MAC Újbuda 1-2

   

Hat egymást követő vereség után 2 pontot elhozott az újbudai Extraliga-csapat Nyitráról.

A MAC csapatába sérülése után visszatért Blake Orban, de csak a negyedik sorban kapott helyet minimális jégidővel. A vezetést már az 1. percben megszerezték a hazaiak – akik legutóbb 7-0-s sikerrel távoztak a Tüskecsarnokból –, apránként azonban kiderült, hogy ezen a napon nem várható hasonló gólzápor. A következő találatra a 35. percig kellett várni, és azt az újbudai Josh Pitt jegyezte, 1-1 volt ekkor az állás. Az utolsó játékrészben érintetlenek maradtak a kapuk, kiválóan végezte a dolgát Juraj Sklenár és Bálizs Bence. Ezzel eldőlt, hogy 6 egymást követő nullás meccs után ismét pontot szerez a MAC, így innentől az volt a kérdés, hogy a vereségsorozat is megszakad-e. Igen lett a válasz: Chris Langkow a túlóra vége előtt 16 másodperccel lezárta a történetet, Majoross Gergely együttese 2 pontot elhozott Nyitráról, november 3-a óta először nyertek a kékek.

macnit

fotó: Pórszász Áron/MAC

Nehéz időkön mentünk keresztül

 

Majoross Gergely vezetőedző a MAC Újbuda első idegenbeli győzelméről.

“Nehéz időkön mentünk keresztül az elmúlt hetekben, és azt is tudtuk, hogy a mezőny egyik legerősebb csapatával találkozunk, ami akkor is igaz, ha a táblázat mást mutat. Nagyon jól küzdöttünk, akkor sem törtünk össze, amikor a legelső percben a kapunkba jutott a korong egy szerencsétlen megpattanás után. Nagyon elégedett vagyok a csapattal és boldog a győzelem miatt.”

forrás: nso.hu

Extraliga, 2019. dec. 1., vasárnap.
Simboch: 90,5%
K
Bálizs: 97,7% (Halasz)
Mezei, Morrison, Blackwater, Versteeg K., Yellow Horn
1
Macaulay, McNally, Orban Brance, Langkow, Bodó
Rácz, Versteeg M., Bucek, Kollár, Koys
2
Garát, Carlisle, Klempa, Stretch, Sofron
Kubka, Sloboda, Scheidl, Kerbashian, Lusnák
3
Pozsgai, Fejes, Nagy, Pitt, Terbócs
Korí­m, Fominih, Csányi, Minarik, Caladi
4
Orban Blake, Kreisz, Pápa, Schlekmann, Majoross
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:48 NIT Versteeg M. Blackwater
1-1 34:28 MÚB Pitt
1-2 64:44 MÚB Langkow
44 Kapura lövések száma 21
29 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum