McDavid volt november legjobbja az NHL-ben

 

Az Edmonton kapitánya a Nathan MacKinnon, Patrick Kane párost előzte meg.

Karrierje során negyedszer lett a hónap játékosa Connor McDavid. A 22 éves center 14 mérkőzésen lőtt 13 góljával és 26 pontjával volt az egész mezőny legeredményesebb játékosa. McDavidnek volt egy 11 találkozót felölelő pontszerző sorozata, ekkor összesen 24 egységet gyűjtött. Legkiemelkedőbb teljesítményét a Vancouver ellen nyújtotta, amikor mesterhármassal és összesen hat ponttal járult hozzá a győzelemhez. McDavid november 10-én az Anaheim ellen pályafutása 306. mérkőzésén megszerezte a 400. pontját, ez minden idők 13. leggyorsabb teljesítménye.

Nathan MacKinnon 10 gólt lőtt és mindössze eggyel kevesebb pontot szerzett, mint McDavid. MacKinnon 14 találkozóból tízszer szerzett pontot, ebből háromszor négyet. Volt egy hét mérkőzéses szériája, amikor összesen 16 egység került a neve mellé. A Colorado centerének teljesítményét még meggyőzőbbé teszi, hogy úgy tudott kiemelkedőt nyújtani, hogy állandó társai, Mikko Rantanen és Gabriel Landeskog sérülés miatt nem játszottak. MacKinnon 26 mérkőzésen szerzett 42 pontjával negyedik a kanadai táblázaton.

Patrick Kane 13 találattal és 24 ponttal szerezte meg a harmadik helyet. Kane november közepén egymás után hat találkozón lőtt gólt, amivel a szezon leghosszabb sorozatát tudhatja magáénak. Ezenfelül a Chicago szélsője dicsekedhet a leghosszabb pontszerző sorozattal is, a 15 mérkőzéses széria jelenleg is tart. Patrick Kane 26 mérkőzésen szerzett 33 pontjával a nyolcadik pozíciót foglalja el.

3 stars november 2

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk