A DAB visszaelőzheti a DEAC-ot

   

Ehhez a 14 meccs óta ponttalan Schiller-Vasast kell felülmúlniuk az Acélbikáknak, amely ellenük szenvedte el két legnagyobb arányú vereségét.

A piros-kék fiataloknak nem megy a DAB ellen az idén: kétszer meccseltek az újvárosiakkal hazai jégen – elsőre 1-8, másodjára 1-7 lett a vége –, és senki mástól nem kaptak ki ilyen jelentős különbséggel. Hogy vasárnap idegenben találkoznak, az úgy sem teszi könnyebbé a helyzetüket, hogy Újvárosban is játszottak már, és akkor “csak” 6-4-re nyertek a vendéglátók. Némi reményre adhat okot, hogy a DAB teljesítménye is hullámzó. A sérülésekkel sújtott DEAC ellen a kiállítások pecsételték meg a sorsukat, a szintén komoly hiányzókkal felálló UTE-t pedig csak üres kapus góllal verték 5-3-ra. Az viszont cseppet sem biztató a Vasas számára, hogy a DAB eddig pontot sem engedett az úgymond “kiscsapatoknak”: a Fehérvári Titánokat ugyanúgy 3-ból 3-szor intézték el, mint a piros-kékeket, és a Hokiklub Budapesttel szemben sem ismertek kíméletet eddigi egyetlen összecsapásukon.

Ladányi Balázs együttese kedden játszott utoljára. Akkor az UTE otthonában volt esélyük a pontszerzésre, annak ellenére is, hogy a meccs felénél egy hatperces rövidzárlat alatt kaptak négy gólt. Vasárnap pihentebben érkeznek Dunaújvárosba, talán nehezebb lesz őket megtörni, noha nyilván erősen nyomasztja a társaságot, hogy sorozatban 14 meccset veszítettek el, és utoljára október 11-én szereztek pontot Gyergyóban. A piros-kékek sérültlistája változatlanul hosszú, ám a DAB is érintett ez ügyben, amenyiben a DEAC ellen kidőlt a gárda egyik legponterősebb játékosa. Somogyi Balázs 20 meccsen 26 egységig jutott, jelentős érvágás tehát, hogy felépülése előreláthatólag 6 hetet vesz igénybe. Az Újvárosnak azonban nélküle is győznie kell, hiszen 3 ponttal akár a második helyre is feljöhet, de a DEAC-ot mindenképpen visszaelőzheti.

dabvasas

Fotó: DAB

DAB–Schiller-Vasas HC 5-0

   

Az Acélbikák a hibátlanul védő Hughson vezetésével kapott gól nélkül győztek és visszaelőzték a DEAC-ot.

A hazaiaknál Garrett Hughson, a vendégeknél Sági Máté kapott lehetőséget a hálóőrök közül. A kapusok az első harmad végéig egyaránt hibátlanul védtek, ám a 15. percben Azari Zsolt lövését hiába hárította Sági, David Mazurek közelről belőtte a kipattanót. A második felvonás 56. másodpercében tovább nőtt a DAB előnye, Hugo Turcotte sikerre tört be a Schiller-Vasas kapuja elé. Alig több mint 3 perccel később Silló Arnold előzött meg két vendég védőt, majd megszerezte a 3. Acélbikák-találatot. A középső játékrész végén egy Hughson-védést követően Turcotte megindult, góllal zárta szólóját. A 44. percben Azari kapu mögüli passzát Dansereau lőtte be.

A Dunaújvárosi Acélbikák 5-0-ra győztek, Hughson 29 védéssel ért el shutoutot.

dabvas-20191201

fotó: Nagy Gergő/DAB

Végre a kapusunk is boldog lehet

   

A DAB–Schiller-Vasas mérkőzés után Azari Zsolt csapatkapitány és Ladányi Balázs vezetőedző nyilatkozott.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Pálkövi, Pálkövi.
Hughson: 100% (Pinczés B.)
K
Sági: 89,1% (Szeles)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Mazurek
1
Bukor, Inglis, Szlama, Schmál, Turbucz
Lendák, Baker, Silló, Németh, Turcotte
2
Hetényi, Farkas, Pápa, Csiki, Czakó
Dósa, Hüffner, Pinczés O., Tamás, Subotic
3
Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
Ráduly, Ambrus, Gulácsi, Gebei
4
Seregély, Gáspár, Márton
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:06 DAB Mazurek Azari Kovács B.
2-0 20:56 DAB Turcotte Silló
3-0 24:05 DAB Silló Turcotte Németh
4-0 37:45 DAB Turcotte Hughson
5-0 43:11 DAB Dansereau Azari
46 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 12

Kipókhálózta a bal felsőt Hugo Turcotte

 

A Dunaújvárosi Acélbikák–Schiller-Vasas HC összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk