Megőrizni a hatodik helyet, ez lenne a feladat

   

Nem lesz könnyű dolga a DVTK-nak: két napja láthattuk Miskolcon, hogy milyen erős most a Besztercebánya az Extraligában.

Mindent kitettek a jégre a Jegesmedvék pénteken a háromszoros címvédő ellen, de ez csak egy tisztes vereségre volt elegendő ezúttal. Nem csoda ez, a piros-fehérektől kulcsjátékosok sora hiányzott, három és fél soruk sem volt, így is szép, hogy viszonylag sokáig meccsben tudtak maradni. A sors ajándéka, hogy vereségük ellenére sem veszítették el felsőházas pozíciójukat, így továbbra is az a tét, hogy megőrizzék azt a bizonyos hatodik helyet, amelyet a megelőző fordulókban kiharcoltak maguknak. A meccsbeosztás szeszélye folytán a harmadik Extraliga-kör első találkozóján máris Besztercebányára látogatnak Vas Jánosék. Finoman szólva sem ők lesznek az esélyesek ezen a “visszavágón”, de hogy mindent meg fognak tenni a pontokért, az nem képezheti vita tárgyát. Marcel Rodman vezetőedző a pénteki 1-4 után azt mondta, reméli, hogy egy-két játékosa visszatérhet vasárnapra. Így lesz-e, vagy sem, még nem tudjuk, mindenesetre bizakodunk. Hogy teljes létszámban nem lennének esélytelenek a miskolciak, azt tudjuk: a szezon első Besztercebánya–Jegesmedvék összecsapását szeptember végén szépen meg is nyerték hosszabbításban.

misbby

fotó: Orosz Tamás

HC Banska Bystrica–DVTK Jegesmedvék 4-2

   

Két nap alatt másodszor győzte le a háromszoros címvédő a miskolci Extraliga-csapatot.

A Jegesmedvék soraiba visszatért Dudás és Beauvillier, hiányzott viszont a pénteki “odavágón” a csapat egyetlen gólját szerző Részegh Tamás. Az első sorban így Kiss Patrik kapott helyet, és mivel a legfiatalabbakat most nem nevezte Marcel Rodman, csatárt kellett játszania Láda Balázsnak is. A vezetést az előző mérkőzést idegenben is 4-1-re nyerő hazai gárda szerezte meg, a második játékrészben azonban egyenlített Jesse Dudás, akinek ez volt az első gólja a szezonban, nem kevesebb, mint 12 assziszt után. A miskolciak a harmadik felvonás elején a vezetést is átvették a házi pontkirály Ross révén, ám a besztercebányaiak háromszor is válaszolni tudtak erre, ráadásul mindannyiszor előnyből, a vendégkiállításokat gól, gól és gól követte, utoljára a Fehérvárról igazolt Tomotej Sille talált be ismét. A végeredmény az 53. percben alakult ki, 4-2-re nyert ilyenformán a Banska. A DVTK kedden a MAC által frissen legyőzött Nyitrát fogadja.

bbymis

fotó: Orosz Tamás

Megmutattuk, hogy tudunk szívvel küzdeni

 

Marcel Rodman vezetőedző a DVTK Jegesmedvék 2-4-es besztercebányai vereségéről.

“Az első harmadunk nem sikerült jól, de a szünet után egyértelműen átvettük a játék irányítását. Úgy gondolom, hogy jól játszottunk, és megmutattuk, hogy tudunk szívvel küzdeni. Az ellenfél kapusa jól védett ekkor, talán többet érdemeltünk volna 40 perc játék után. A harmadik harmadban az ellenfél emberelőnyös játéka döntötte el a meccset. Ha egy dolgot kell mondanom, ami miatt nem szereztünk pontot, az a blokkok hiánya. Többet kellett volna dolgozunk a kapunk előtt, de összességében  jó meccset játszottunk. Annak kifejezetten örülök, hogy a pénteki meccshez képest sokkal jobban játszottunk és fejlődtünk csapatjátékban.”

Extraliga, 2019. dec. 1., vasárnap.
Beskorowany: 92,6% (Gajan)
K
Rajna: 90,7% (Adorján)
Southorn, Cardwell, Hrnka, Hickmott, Jaaskelainen
1
Ross, Dudas, Beauvillier, Vas, Kiss P.
Datelinka, Nemcik, Bartanus, Bubela, Lamper
2
Gőz, Vandane, Harrison, St. Pierre, Rodman
Mihálík, Petrinec, Sille, Fafrak, Slovák
3
Szirányi, Vojtkó, Miskolczi, Galanisz, Láda
Zubák, Kabac, Sojka, Tamási, Gabor
4
Kiss D.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:51 BBY PP Lamper Cardwell Bartanus
1-1 23:31 MIS Dudas Vas Beauvillier
1-2 41:02 MIS PP Ross Dudas Vandane
2-2 42:27 BBY Hickmott Southorn Hrnka
3-2 43:49 BBY PP Southorn Jaaskelainen Hickmott
4-2 52:08 BBY PP Sille Bartanus Cardwell
43 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum