Lenne miért visszavágnia a Sportklubnak

   

Az a Gyergyó érkezik vasárnap másodszor is Csíkszeredába, amely egyszer már le tudta győzni otthonában az Erste Liga-listavezetőt.

A székelyföldi rangadók karakterükben pontosan olyanok, mint a legnagyobb hagyományokkal rendelkező derbik. Nem mérvadó, hogy két résztvevőjük milyen pozíciót foglal el aktuálisan a bajnokság táblázatán, bármelyikükből lehet győztes az adott presztízsmeccs lefújásakor. Alapjában véve persze a Sportklub lenne az esélyese a ma esti csíkszeredai találkozónak. Már csak a közvetlen előjelek miatt is. A hétvégén mindkét gárda megmérkőzött a Fehérvári Titánokkal, a GYHK 3-2-re kikapott tőlük, a csíkiak 8-1-es verést mértek rájuk. Emellett tényleg elképesztő, amit Jason Morgan együttese produkál. Úgy tartanak Shalláék 125 lőtt gólnál, hogy 20 vagy még több ponttal lemaradt üldözőik közül senki sem érte még el a 100-as mérföldkövet. A Gyergyó ehhez képest bukdácsol. A pirosak hol nyernek, hol veszítenek, teljesítményük kifejezetten rapszodikus, viszont az is tény, hogy bármikor képesek bravúrokra. Ezek közül a legnagyobbat éppen Csíkszeredában mutatták be november 3-án, amikor is 5-4-re nyertek hosszabbításban. A listavezetőnek az volt a második veresége az Erste Ligában, és többször azóta sem kapott ki. (A román bajnokságban igen, de az most nem tartozik ide.) Ebből is adódóan a kék-fehérek bizonyára nem lesznek híján az extra motivációnak. Bár nyilván a gyergyóiak sem, hiszen egy derbi mindig és mindenki számára derbi.

gyhkscc

fotó: archív

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 8-1

   

Alaposan visszavágott a Sportklub a november elején hazai jégen elszenvedett hosszabbításos vereségért.

A hazaiak keretében ezúttal sem volt ott Becze Tihamér, míg a vendégek a légiósok közül Cooke kapust, Pesztunovot, Tendlert és Zagidullint nem nevezték. Az első harmad még szoros volt, annak ellenére, hogy a derekán Shalla és Györfy révén kétgólos előnyre tett szert a Sportklub. A folytatásban Láday konfliktust kezdeményezett az új fiú Mitch Jonesszal, ezért bár mindkettejüket kiültették, a GYHK fórban támadhatott, és ki is használta azt Mathew Rupert jóvoltából. A csíkiak a második felvonásban is kettőt lőttek – Láday, majd ismét Shalla iratkozott fel a táblára –, a gyergyóiaknak azonban erre már nem volt válaszuk. Az utosó menetben még annyira sem, ekkor valósággal potyogtak a gólok, sorrendben Rokaly Norbert, McLean és Taratuhin volt eredményes, a hetedik után le is cserélték Ruczujt, jött helyette Szakács Szabolcs, őt Bíró Tamás avatta fel. A Szeredánál sem a kezdő Adorján Örs fejezte be a meccset, helyette még az első harmadban érkezett László Arnold – vélhetően sérülés miatt –, és kiválóan helytállt, egyetlen egyszer sem kapitulált a pirosak rohamai során. A vége tehát ugyanúgy 8-1 lett, mint a Fehérvári Titánok ellen egy nappal korábban, a Sportklub már megint megállíthatatlan az Erste Ligában.

scc-gyhk

fotó: archív

Minden sorunk remekül áll bele a meccsbe

   

Vezetőedzők a Sportklub–Gyergyó székely rangadóról.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Tudtuk, hogy a hazai pályán elszenvedett vereségük után itt javítani akarnak, és biztosak voltunk abban, hogy már az első percektől kezdve igyekeznek ránk jönni. Amint kijöttünk a kezdeti szűk ötperces szorításból, az offenzív játékunk is szervezettebb lett, és jöttek a gólok is. Adorján helyére remekül lépett meccsbe László Arnold, és nagyon örvendek, hogy kapott. gól nélkül hozta le a meccset. Összességében minden sorunk remekül áll bele a meccsbe.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Nagyon rosszúl menedzseltük ezt a mérkőzést, rendre eladtuk a korongokat, engedtük az ellenfelet lefordulni, és ezt egy ilyen offenzív csapat, mint a Sportklub, ki is használja. Ha visszanézném a gólokat, akkor biztos vagyok benne, hogy legalább a fele eladott korongból született. Amit legutóbb jól csináltunk, abból most semmit nem mutattunk.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Sikó, Andre.
Adorján: 91,7% (László: 100%)
K
Ruczuj: 77,4% (Szakács: 75,0%)
Salló, Kuljas, McLean, Brophey, Pelley
1
Jones, Ferencz Csibi, Rupert M. D., Rupert R. J., Péter
Belov, Gecse, Shalla, Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Bobcek, Raszulov, Valdix, Vorobjov, Csergő
Györfy, Láday, Fodor, Bíró, Rokaly N.
3
Góga, Nagy, Sára, Antal, Benedek
Casaneanu, Sándor, Horváth, Farkas
4
Creanga, Kozma, Barabás, Elekes Darabont
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:17 SCC PP Shalla Taratuhin Rokaly Sz.
2-0 11:41 SCC Györfy Bíró
2-1 16:05 GYE PP Rupert R. J. Rupert M. D. Péter
3-1 27:18 SCC Láday Bíró Fodor
4-1 29:09 SCC Shalla Rokaly Sz.
5-1 42:29 SCC Rokaly N. Fodor Bíró
6-1 51:41 SCC McLean
7-1 52:28 SCC Taratuhin Belov
8-1 53:37 SCC Bíró Rokaly N. Györfy
35 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 8

Nagyon szép gólokkal verte a GYHK-t a Szereda

 

Az SC Csíkszereda–Gyergyói HK székely rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum