Ismét megpróbálja elkapni a Villachot a Fehérvár

   

Az idei EBEL-alapszakasz első két mérkőzésén ez nem sikerült, a kiütéses innsbrucki siker viszont extra lendületet adhat.

A VSV a legutóbbi években finoman szólva sem tartozott az osztrák bázisú bajnokság élcsapatai közé. Legutóbb csak a csődbe ment Medvescak volt gyengébb náluk, de az utolsó playoffért egészen 2016-ig kell visszalapozni a történelemkönyvben. Az idén más a helyzet, a gárda ígéretesen szerepel, jelenleg a 6. helyen áll, de úgy, hogy egyáltalán nem számottevő a lemaradása a dobogósokhoz képest sem. Erejét a Hydro Fehérvár AV19 is megtapasztalta, amely első nekifutásra pont nélkül tért haza Villachból, majd a Raktár utcában kapott ki hosszabbításban, igaz, egy olyan meccsen, amelyen a játékidő nagyobbik részében dominálni tudott. Harmadjára mindenképpen össze kellene hozni a győzelmet, hogy ne szakadjanak le a középmezőnytől a mieink. A Fehérvár novembere nem volt különösebben fényes, Hannu Järvenpää tanítványai 7 mérkőzésükből mindössze 2-t nyertek meg, mindkettőt idegenben. A Dornbirnt büntetőkkel gyűrték le, az Innsbruckot viszont – amelytől 3-án még 3-1-re kikaptak – szabályosan kiütötték legutóbb, a 7-2-es keddi sikerből bizonyára lehet némi önbizalmat meríteni a folytatásra.

A klub által közzétett videós előzetesben a vezetőedző mellett Andrew Sarauer és Kóger Dániel beszél várakozásairól.

A 17:30-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti a Digi Sport. A Volánba visszatérhet Scott Timmins, Jonathan Harty ellenben kisebb sérülése miatt pihenni fog.

Hydro Fehérvár AV19–Villach 3-2

   

Hannu Järvenpää csapata kétszer is hátrányban volt a VSV ellen, de végül legyűrte ellenfelét.

A mérkőzés első nagy helyzete a Villach előtt adódott az 5. percben, a kiugró osztrák játékost remekül szerelte az egyik fehérvári hátvéd. Nem sokkal később Sarauer révén megvolt az első kaput eltaláló lövése a magyar együttesnek. A 7. percben eljött a meccs első emberelőnye: a Volán Schlacher kiállításakor 5 a 4 ellen játszhatott, ám nem tudott érdemi nyomást helyezni a VSV kapujára. A harmad felénél 2 az 1 elleni akciót alakított ki a Villach, ezt a lehetőséget még kivédekezte a Volán, ám nem sokkal később Wappis kék vonalas lövésébe Bacher beleért, Ouzas tehetetlen volt. Az osztrák gólt követően kiegyenlítettebb játék folyt. A pörgős első játékrész fél óra alatt lezajlott, a VSV 12-5-re vitte a kapura lövési mutatót.

A második húsz percet agilisabb Volán kezdte. Bibic a saját kapuja mögött szabálytalanul felborította Reiszt, ejött a második hazai emberelőny. A fór egyetlen komolyabb kapura lövést hozott, a Villach okosan ölte a hokit. Akárcsak a nyitó harmadban, a középsőben is a felénél született gól: Sarauer becselezte magát a kapu elé, Kógernek passzolt, akinek a korcsolyájáról a kapuba került a korong. A játékvezetők videóbírózást követően megadták a találatot. Ezt követően újra a VSV játszott jobban. A 36. percben Collins ugorhatott ki 4 a 4 elleni játék során, Ouzas védte a szólót.

A harmadik felvonás nyílt, izgalmas játékkal indult. A sok helyzet során a Villach tudott hamarabb eredményes lenni: Ouzas egy védést követően nem tudta elég hamar megfogni a korongot, amit Lahoda belőtt a kapuba. Az 51. percben egyenlített a Fehérvár: Szabó Dániel a bedobópont tetejéről belőtte Kóger passzát. Kevesebb mint 3 perccel később vezetett a magyar EBEL-csapat. Tikkanen megkerülte Maxwell kapuját, lőtt, a korong egy hátvédről a kapuba került. A végjátékban a VSV kapusa lekorcsolyázott, hiába. A Fehérvár AV19 3-2-re győzött – a szezonba először múlta felül a Villachot –, és kedden Bolzanóban folytatja a bajnokságot.

avsvsv

fotó: Soós Attila/Fehérvár AV19

A játékosaim inkább a sarokban múlatták az időt

 

Mestermérleg a Hydro Fehérvár AV19–Villach mérkőzés után.

EBEL, 3010 néző. Játékvezetők: Smetana, Christiansen, Ankersen, Kaspar.
Ouzas: 92,6% (Gyenes)
K
Maxwell: 89,7% (Schmidt A.)
Tikkanen, Caruso, Sárpátki, Sarauer, Kóger
1
Pöyhönen, Fraser, Reid, Karlsson, Pollastrone
Campbell, Busenius, Erdély, Girard, Yogan
2
Bibic, Schmidt K., Lahoda, Lahti, Bjorkstrand
Szabó D., Stipsicz, Kuralt, Timmins, Mihály
3
Schlacher, Bacher, Ulmer, Collins, Wappis
Lehtonen, Reisz, Szita
4
Urbanek, Spannring, Maxa, Alagic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:16 VSV Collins Bacher Ulmer
1-1 29:40 AVS Kóger Sarauer Sárpátki
1-2 46:08 VSV Lahoda Bjorkstrand
2-2 50:22 AVS Szabó D. Kóger Sarauer
3-2 53:09 AVS Tikkanen Girard
29 Kapura lövések száma 27
4 Kiállításpercek 8

Így győzte le a Fehérvár a Villachot

   
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk