Az FTC-Telekom a Hokiklub ellen indulhat felfelé

   

Az ötödik helyre visszaszorult Erste Liga-címvédő hazai jégen vehet lendületet a mezőny kilencedikje ellen.

Az FTC-Telekom érdemben visszatér a magyar bázisú nemzetközi bajnokság küzdelmeibe. A válogatott szünet és a nemzetközi kupaszereplés miatt novemberben mindössze öt meccsen láthatták a szurkolók a zöld-fehéreket – már ha láthatták –, így a lemaradást ideje pótolni. A helyzet az, hogy miközben a Fradinak 20 meccse ment le az idei alapszakaszból, addig az éllovas Sportklub már 25-nél tart, a DEAC 24-nél, a Brassó és a DAB 23-nál. Következésképpen január közepéig 16 meccset kell megvívniuk Nagy Gergőéknek az Erste Ligában, sokkal többet, mint a többieknek.

A nagy menetelést december 1-jén kezdik egy könnyebbnek vélhető ellenféllel. Nem árt azonban észben taartaniuk, hogy a Hokiklub Budapest jelentős formajavuláson ment keresztül. A csapat hetekkel ezelőtt elmozdult az utolsó helyről, és megközelítette a Titánokat és az UTE-t. Játékban is közelebb kerültek ezekhez a csapatokhoz, legyőzték a Titánokat, az UTE-t és a Vasast. Az élmezőny szereplőivel szemben viszont eddig elmaradt a bravúr, csak a DEAC otthonából tudtak pontot hozni. Nem lenne kis dolog, ha ezen történetesen Pesterzsébeten tudnának változtatni.

Mindkét csapat pihenhetett egy nagyobbat a vasárnapi meccs előtt. Az FTC-Telekom utoljára szerdán játszott mérkőzést az UTE-val, a 3-1-es győzelem biztos továbbjutást jelentett a Magyar Kupában. A HKB egy héttel ezelőtt meccselt a Fehérvári Titánok otthonában, akkor 4-3-ra kikapott, azóta csiszolgathatták a részleteket.

A zöldek az ötödik helyig süllyedtek vissza a másodikról novemberbenn, de mint említettük, ez főként az alacsonyabb meccs-számnak köszönhető. Most három kemény idegenbeli mérkőzés után játszanak ismét otthon. A DAB-tól két pontot vettek el, a Csíkszeredától és a Brassótól egyet-egyet. Az elkövetkezendő másfél hónap megítélése azon fog múlni, hogy milyen erős hazai pályát produkálnak, minthogy 16 meccsből 10 alkalommal játszanak Erzsébeten. A másik teendőjük, hogy az alsóház csapataival szemben ne hullajtsanak el pontokat. A HKB ellen ilyen gond eddig nem volt, a Tüskecsarnokban és Pesterzsébeten is 9-1-re győztek.

hkbftc
Fotó: HKB

FTC-Telekom–Hokiklub Budapest 8-0

   

Az Erste Liga-címvédő harmadszor is 8 gólos különbséggel győzte le a KMH-t.

Gyakorlatilag már az első harmadban eldőlt, hogy Jens Brandström együttese nem lesz képes feltartóztatni a néhány napnyi pihenés nyomán újjászületett zöld-fehéreket. A gólgyártás a 10. percben kezdődött, majd a meccs végéig jószerével meg sem állt. Az elsőt Switzer lőtte, a másodikat Kulmala, a harmadikat megint Switzer. A második játékrészben újabb három Fradi-gól következett, Tóth Renátó, a többhetes pihenő után visszatérő Németh Attila, majd Rantanen köszönt be Kiss Bencének, akit ezek után le is váltott a juharlevelesek kapujában Gadácsi János a 32. percben. Ezután kicsit szelídült a lendület, de Fodor Szabolcs tanítványai azért hozzátettek még kettőt a záró felvonásban – Pavuk és Pulli volt eredményes –, így 8-0 lett a vége. Minden gólt más-más játékos ért el, Nagy Kristóf pedig shutouttal zárt. A két csapatnak ez volt a harmadik összecsapása az alapszakaszban, az első kettőt egyformán 9-1-re nyerte a Fradi, ami összesítésben 26-2-t jelent.

ftchkb

fotó: Németh Andrea/Fradi.hu

Hatvan percig nagy sebességgel játszottunk

   

Jens Brandström, a Hokiklub Budapest és Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 223 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kocsány, Fényi.
Nagy K.: 100% (Arany)
K
Kiss: 68,4% (Gadácsi: 75,0%)
Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
1
Lakatos, Berry-Lamontagna, Pihlqvist, Sátek, Szűcs
Pulli, Karmeniemi, Tóth Richárd, Kulmala, Switzer
2
Lévai, Hovinen, Koski, Lőczi, Szappanos
Hegyi, Sarcia, Tóth Gergő, Farkas, Roczanov
3
Reiter, Bugár, Albert, Németh Á., Izsák
Boros, Jászai, Hajós, Tóth Renátó, Németh A.
4
Bán, Horváth, Manninen, Kedves, Szigeti
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:36 FTC Switzer Kulmala Pulli
2-0 12:30 FTC Kulmala Switzer Tóth Richárd
3-0 16:28 FTC Switzer Tóth Richárd Tóth Gergely
4-0 22:46 FTC Tóth Renátó Hajós Németh A.
5-0 29:49 FTC Németh A. Hajós Pulli
6-0 31:17 FTC Rantanen
7-0 40:48 FTC Pavuk Nagy G. Sarcia
8-0 48:35 FTC Pulli Nagy G. Tóth A.
27 Kapura lövések száma 16
12 Kiállításpercek 0

Harminc méterről lőtt gólt a Hokiklubnak Rantanen

 

Ez már a címvédő hatodik találata volt. Az FTC-Telekom–Hokiklub Budapest összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk