Büntetőkkel nyerte az EWHL Supercupot a KMH

   

Drámai csatában diadalmaskodott a magyar gárda a Planegg felett a fináléban, míg a MAC Budapest a bronzmeccset elveszítve negyedik lett.

KMH Budapest?Planegg 4-3 (1-0, 0-2, 2-1, 0-0, 1-0 ? szétlövés után)

Az EWHL Supercup döntőjét nem kezdte megilletődötten a KMH Budapest, főleg Huszák Alexandra veszélyeztetett az elején. A magyar alakulat első emberelőnyével még nem tudott élni, de a másodikkal már igen: Averi Nooren szerezte meg a vezetést a 12. percben, miután visszakapta a korongot Jókai Szilágyi Kingától, 1-0. A Planegg keményen küzdött, fórba is került, a két perc alatt volt dolga Valerie Lamentának a hazai kapuban.

A második harmad elején elég volt egy félperces rövidzárlat, és a németek fordítottak. Előbb Feldmeier, majd Fiegert talált be, 1-2. Utóbbi balszerencsés gól volt: a palánkról visszajövő korong Lamenta lábvédőjéről került a hálóba. A gólok megfogták a hazai csapatot, nehezen tudott váltani. Sok volt a pontatlanság, a német liga listavezetője pedig magabiztossá vált, és egyre többször tesztelte Lamentát. A másik oldalon Ungár Rebeka előtt adódtak helyzetek, majd Huszák hagyott ki egy szólót.

Az utolsó harmadra igyekezett rendezni a sorokat a KMH, de a Planegg is lendületesen játszott. A 47. percben egy szép akció végén Sarah Knee egyenlített, 2-2. Nem nyugodhatott meg azonban a magyar csapat, mert egy nagy védelmi hiba után a németek lecsaptak a korongra, és Reyes betalált, 2-3. A következő akcióban ráadásul Kiss-Simon Franciska megsérült, szerencsére a hajrára visszajött a bekk. A KMH fórban sem tudott egyenlíteni, aztán védekezni kényszerült, de Lamenta bravúrjai meccsben tartották. A KMH szűk másfél perccel a vége előtt levitte a kapust, és a Planegg közel járt ahhoz, hogy lezárja a meccset, de nem tudta bevenni az üres kaput. A budapesti csapat nagy rohamot vezetett, és tizenöt másodperc volt hátra, amikor Nooren kerülte meg a kaput, visszatett korongját pedig Szamosfalvi Petra bombázta a hálóba, 3-3.

A ráadásban többet volt a korong a KMH harmadában, de Lamenta remekelt. Az ellenakciókban is ott volt a veszély, de Szamosfalvi mellé lőtt, Huszák pedig nem tudta átverni a kapust.

A hatalmas izgalmak után jöhetett tehát szétlövés. Jókai-Szilágyi kihagyta az elsőt, utána Nooren és Huszák is betalált. A másik oldalon Lamenta mind a négy német próbálkozást fogta, így a KMH története során másodszor nyerte meg az EWHL Supercupot.

A sorozat legjobb kapusa Lamenta lett, Huszák pedig két egyéni díjat is hazavihetett: a pont- és a gólkirály is ő lett.

Mika Väärälä vezetőedző: ?Az első harmad rendben volt, aztán a másodikban túl sokat és túl gyorsan akartunk. Mindenki küzdött, de rossz megoldásokat választottunk, az ellenfél pedig jól játszott és kihasználta ezt. A nehéz pillanatokban sem adtuk fel, hittük, hogy megfordíthatjuk a meccset, és 15 másodperccel a vége előtt egyenlítettünk is. A szétlövés már mindig iúj meccs. Két éve, amikor győztünk, nem volt négyes döntő, csak egy alapszakasz. Egy döntőt megnyerni mindig más, mindig jobb érzés. Így nyerni önbizalmat adhat nekünk a folytatásra, láthattuk, hogy nehéz helyzetben is képesek vagyunk diadalmaskodni.?

MAC Budapest?Vienna Sabres 5-6 (3-1, 2-1, 0-3, 0-1 ? hosszabbítás után)

A szombati drámai vereség után a bronzmérkőzésen a MAC remekül kezdett, másfél perc sem kellett az első gólhoz, Nauboris talált be, 1-0. Aktívabb maradt a magyar együttes, de 13 perc elteltével egyenlített a Sabres, 1-1. A MAC gyorsan megrázta magát, és Ball remek egyéni akció végén nem hibázott, 2-1. Négy perccel később tovább nőtt a különbség, Scott húzta be Rónai átadását, 3-1.

A második harmadban is lendületben marad a MAC. A 24. percben Kreisz lépett ki a bal oldalon, lövése még kijött a kapusról, de Ball remekül érkezett, és bevágta a kipattanót, 4-1. A bécsiek ellentámadásaiban is benne volt a veszély, és egy három az egy elleni akciót végül Meixner fejezett be góllal a 26. percben, 4-2. Egy perc múlva ismét villant a MAC: Gasparics szépen játszotta át magát, majd ügyes mozdulattal visszatette a korongot a kapu elé, Ball ezúttal sem hibázott, mesterhármasig jutott, 5-2. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a MAC egyszer fórban is próbálkozhatott, de újabb gól nem született.

Az utolsó harmad nem várt fordulatot hozott. A MAC nem tudott újabb gólt elérni, a Sabres pedig fokozatosan egyre közelebb zárkózott. A 49. percben Meixner nagy cselsorozat után talált be, éppen akkor, amikor lejárt az osztrákok emberelőnye, 5-3. Az 55. percben ismét Meixner villant, kapáslövését nem védhette Németh Anikó, 5-4. Páros kiállítás miatt négy a négy elleni játék következett, és bár volt a MAC-nak is helyzete, végül a Vienna egyenlíteni tudott Wittich révén, 5-5. A hajrá is oda-vissza hokival telt, de újabb gól nem született.

Hosszabbítás következett, és a MAC fél perc után emberelőnybe került. Hiába voltak nagy lehetőségei, a magyar együttes nem tudott élni ezekkel. Németh fontos védésekkel tartotta az egyre fáradó csapatot, de 21 másodperccel a vége előtt ő sem tudott segíteni: Meixner játszotta tisztára magát a bal oldalon, és belőtte a győztes gólt, 5-6.

Fodor Zoltán vezetőedző: ?A szombati elődöntő kicsit több szerencsével másként is alakulhatott volna. Emberelőnyben kaptunk gólt, de a csapat erejét mutatja, hogy abból is fel tudtunk állni. A hosszabbítás lutri, mi a kapuvasat találtuk el, a Planegg pedig betalált az ellentámadásból. A bronzmeccset jól kezdtük, sokáig irányítottunk. 5-2-nél aztán túlzottan megnyugodtunk, egyre enerváltabbá váltunk, visszahoztuk a rutinos bécsieket a meccsbe. A hosszabbításban el tudtak ugrani és be tudták lőni. A végére összeestünk. Tanulunk ebből is, kielemezzük a hibákat, és összekapjuk magukat az EWHL-re, hogy ott is bekerüljünk a final fourba.?

kmhsupercup

TSH Photo

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum