Ismét 20 pontra növelheti előnyét a Sportklub

   

A Fehérvári Titánok nagy bravúrt hajtottak végre Gyergyóban, és ha Szeredában is pontot szereznének, az még hősiesebb lenne.

Egy mérkőzést rendeznek szombaton az Erste Ligában, a Sportklub fogadja a fehérvári farmcsapatot. A hazaiak vezetik a tabellát, 24 meccsükből egyszer kaptak ki rendes játékidőben, egyszer hosszabbításban, 63 egységgel állnak, ez az összes megszerezhető pont közel 90%-a. A Titánoknak 26 pontjuk van, amivel a nyolcadik helyet foglalják el az Erste Ligában, holtversenyben a bukdácsoló Újpesttel.

Ha csak a helyezéseket és a pontszámokat nézzük, akkor ez a találkozó fix 1-es. Van azonban néhány jel, amelyek alapján mégsem tekinthetjük előre lefutottnak. Egyrészt a Titánokat felvillanyozhatta győzelmük a Gyergyói HK ellen. A 3-2-es siker azt jelentette, hogy pontszámban beérték a lila-fehéreket, és tartják a lépést a gyergyószentmiklósiakkal is. Másrészt a Sportklub a héten kétszer is kikapott a román bajnokságban a Galati-tól, és mindkétszer hazai pályán. Így az a roppant furcsa helyzet állt elő, hogy bár csak öt alkalommal kaptak ki idén a két versenysorozatban összesen – kétszer az Erste Ligában, háromszor a romániai pontvadászatban –, ezeket a vereségeket kivétel nélkül a Vákár Lajos Műjégpályán szenvedték el a csíkiak. Nem sebezhetetlen tehát a csapat, különösen hazai jégen, ezzel együtt hatalmas bravúr lenne a fehérváriaktól, ha két nap alatt a második meccsüket is nyerni tudnák Erdélyben.

A Titánok egyik sajátossága, hogy teljesítményük ingadozó, a szezonban mindössze egyszer nyertek meg két egymást követő mérkőzést, sőt akkor hármat is: október elején az UTE-t, két nappal később a Gyergyót, újabb két nap múlva a Vasast is verték. Ezt leszámítva sikert rendre kudarc követett. Ha szombaton idegenben sikerülne újabb sorozatot kezdeniük – ráadásul egy kiemelkedő tudású ellenfél otthonában –, azzal szépen ellépnének az UTE mellől. A papírforma érvényesítése révén viszont a Sportklub újfent 20 pontra kerekítené ki előnyét az Erste Liga-tabella élén.

tit-scc

SC Csíkszereda–Fehérvári Titánok 8-1

   

A Gyergyót pénteken legyőző fiatal fehérvári gárdának nem sok esélye volt, a Rokalyok összesen 4 gólt szereztek.

A hazai csapatból ezúttal hiányzott Becze Tihamér, míg a vendégeknél a junior Horváth Dominik állt a kapuban. A csíkiak villámgyorsan felavatták a fiatal hálóőrt, Rokaly Norbert már a 3. percben eredményes volt, majd Joshua Shalla is a 6.-ban. A vendégek Campbell révén közelebb kerültek, ám Kuljas a 18. percben visszaállította a közte kettőt. A második játékrészben egy találat született, ezt Bíró Tamás szerezte büntetőből, emberhátrányos szituációban, 4-1 volt az állás a következtő szünetben. A harmadik felvonásban kinyílt az olló, nem kevesebb, mint 4 gólt vágtak a székelyek, és valamennyi emberelőnyös volt. Előbb Rokaly Szilárd iratkozott fel a táblára, majd Császár Hunor véglegest kapott testre ütésért az 52. percben. Ezt az 5 perces fórt nagyon keményen kihasználták a hazaiak, akik háromszor is eredményesek tudtak lenni, sorrendben Rokaly Szilárd, Taratuhin és Rokaly Norbert révén. Utóbbi lőtte a meccs első gólját, majd az utolsót is, 8-1 lett a vége. Ezzel a Szereda előnye ismét 20 pont az Erste Liga-tabella élén.

scctit

fotó: archív

Nem szabad levenni a lábunkat a gázpedálról

   

Mestermérleg a Sportklub–Titánok mérkőzés után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Fontos volt ez a mérkőzés számunkra, hiszen a Galati-tól elszenvedett két egymás után vereségből érkeztünk. Jó tanulómeccsek voltak, hogy senkit nem szabad leértékelnünk, nem szabad levenni a lábunk a gázpedálról, oda kell figyelni a mérkőzések kezdetére, nem elég egy harmadot hokizni, nem szabad fegyelmezetlenül játszani. Mindezen elemek ma remekül működtek. Remekül rajtoltunk, nem engedtünk az ellenfelet kibontakozni. Fontos hiányzóink voltak, de pótolták őket az előre ugrók, és remek játékot mutattak. Rokaly Norbert például remekül élt a játékkal, két gólt lőtt, sok jégidőt kapott. Most mentálisan fel kell frissülnünk, hogy készen legyünk a Gyergyó ellen rangadóra.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Az első harmadban hagytuk, hogy a rutinjukkal azt csináljanak, amit akarnak. Nem támadtuk le őket elég agresszívan, hagytuk, hogy a harmadunkban keresztülpasszolgassanak a kapu előtti területeken. A második harmadot jól kezdtük, az első 10 perc a miénk volt, majd a saját emberelőnyünk ezt kettétörte. A harmadik harmadra úgy mentünk ki, hogy bármi is lesz az eredmény, emelt fővel akarunk lejönni a jégről. Ennek a szellemében játszottunk, de az utolsó ötperces emberhátrány alatt teljesen összeomlottunk. Gratulálok a Sportklubnak.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 900 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Péter.
Szamankov: 94,7% (Adorján)
K
Horváth D. Cs.: 81,4% (Gyenes)
Salló, Kuljas, Fodor, Brophey, Pelley
1
Mangone, Kiss, Madácsi, Balogh, Zion
Belov, Gecse, Shalla, Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Szabó B., Schartz, Dézsi, Péter, Campbell
Györfy, Láday, Casaneanu, Bíró, Rokaly N.
3
Vas, Imre, Nagy, Szabó K., Császár
Sándor, Horváth L., Farkas
4
Erdély, Kovács, Búzás, Vincze
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:38 SCC Rokaly N. Bíró Györfy
2-0 05:38 SCC Shalla Rokaly Sz.
2-1 10:55 TIT Campbell Zion Madácsi
3-1 17:51 SCC Kuljas Shalla Rokaly Sz.
4-1 28:03 SCC PS Bíró
5-1 46:53 SCC PP Rokaly Sz. Taratuhin Belov
6-1 53:34 SCC PP Rokaly Sz. Belov
7-1 53:47 SCC PP Taratuhin Shalla
8-1 56:15 SCC PP Rokaly N. Shalla Rokaly Sz.
43 Kapura lövések száma 19
2 Kiállításpercek 33

Így ütötte ki a Sportklub a Titánokat

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum