Rasszista botrány miatt kirúgták a Flames edzőjét

   

Bill Peterst először egykori játékosa, Akim Aliu vádolta meg, majd jöttek a többiek.

Peterst tavaly nevezték ki a Calgary élére, ahol első szezonjában fantasztikusan teljesített: az albertai gárda fennállása második legjobb idényét könyvelhette el vele. Idén közel sem szerepel ilyen fényesen a Flames, a csapat két hónap után az 50%-os teljesítmény közelében billeg, és nem áll rájátszást jelentő helyen. Ennek ellenére Brad Treliving GM korábban kijelentette: nincs edzőkérdés, Bill Peters marad a helyén.

Az élet azonban felülírta az elképzeléseket. Múlt héten a Torontóból menesztett Mike Babcockról derült ki, hogy közel sem bánt kesztyűs kézzel a játékosokkal – leginkább a fiatalokkal –, akiket rendszeresen megalázott. Miután az eset kiszivárgott, Akim Aliu dobta le az újabb bombát a közösségi médiban. A most 31 éves ECHL-hokis azt állította, hogy tíz évvel ezelőtt Bill Peters, aki akkor az AHL-es Rockford IceHogsban az edzője volt, rendszeresen rasszista kijelentésekkel illette, és verbálisan, sőt fizikálisan is bántalmazta. A Calgary menedzsmentje azonnal kijelentette, hogy kivizsgálják a játékos által mondottakat. Aliu szavai beindították a lavinát, az ügy eszkalálódott. Peters több egykori játékosa is megerősítette a hátvéd szavait. Közülük a legkeményebben Jiri Tlusty fogalmazott, aki arrogáns patkánynak nevezte korábbi edzőjét a stílusa és a viselkedése miatt.

A Buffalo elleni szerdai mérkőzésen már Geoff Ward állt a Calgary kispadja mögött, noha még Peters volt a vezetőedző hivatalosan. Brad Treliving a mérkőzés után kijelentette, a Calgary nem tud azonosulni egy ilyen felfogású emberrel, ami egyértelmű ultimátum volt Peters felé. A vezetőedző ennek hatására be is adta a felmondását. Utódja az a Ward lett, aki az elmúlt másfél évben a Calgary másodedzője volt. Ward korábban ugyanilyen státusban dolgozott New Jerseyben és Bostonban is, és utóbbi klubbal megnyerte a Stanley Kupát is 2011-ben.

ward

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk