KMH–Planegg csata az EWHL Supercup döntőjében

 

A németek hosszabbításban legyűrték a MAC Marilyn Budapestet, a KMH három góllal verte a címvédő Vienna Sabrest.

Szombaton rendezték a Budapesten zajló EWHL Supercup final four elődöntőit. Az első találkozón a KMH hiába lőtt többet kapura, a 6. percben Meixner révén a Sabres Vienna megszerezte a vezetést. A magyar együttes 5 perccel később egyenlített Huszák góljával. A mérkőzés felénél Nooren megfordította a meccset, és mint később kiderült, ez volt a győztes gól. Huszák a második harmad végén emberelőnyös, majd a mérkőzés végjátékában üres kapus gólt lőtt, így mesterhármasig jutva 4-1-es diadalhoz segítette övéit.

A második elődöntő rendkívül izgalmasan alakult. A német ESC Planegg a 2. percben előnyhöz jutott Spielberger góljával a MAC-cal szemben, majd a nyitó harmad végén Reeves talált be emberelőnyben Németh Anikó kapujába. A második játékrész egyetlen gólja szépítést jelentett, Németh Bernadett hozta vissza a magyar reményeket egy 5 a 4 elleni szituációban. A 46. percben Ball egyenlített, majd drámai hajrá következett. A MAC Budapest Marilyn kettős emberelőnybe került, ám nemhogy nem élt a lehetőséggel, hanem gólt kapott. Ami nem ment 5 a 3 ellen, sikerült teljes létszámban: Ball kiharcolta a hosszabbítást. A túlórából nem jött ki jól a magyar együttes: Spielberger belőtte a Planegg 4-3-as sikerét jelentő gólt.

Vasárnap 12:20-től a MAC Budapest Marilyn a Vienna Sabresszel játszik bronzmeccset a Tüskesátorban, míg a finálét a KMH és a Planegg vívja 15 órától ugyanott.

A program

Szombat, 14:00 KMH Budapest–Vienna Sabres 4-1 (Tüskesátor)
Szombat, 17:30 Planegg–MAC Budapest 4-3 h. (Kisstadion)
Vasárnap 12:20 MAC Budapest–Vienna Sabres (bronzmérkőzés, Tüskesátor)
Vasárnap 15:00 KMH Budapest–Planegg (döntő, Tüskesátor)

huszak-kmh-ewhl

fotó: archív

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk