A második helyért meccsel a DEAC és a Brassó

   

A debreceniek hazai pályán fogadják a Coronát, ha nyernek, a két csapat helyet cserél egymással.

A DEAC és a Brassó utolsó egymás elleni meccsére készül az alapszakaszban, igaz, a középszakaszban minden bizonnyal folytatják majd párharcaikat. Az eddigi összecsapásaik többnyire igen szorosan alakultak. Ez alól az első brassói csata képezett kivételt, ott 35 perc alatt 3-0-ra húzott el a hazai csapat, és a vendégek becsületgólja csak az utolsó pillanatokban érkezett. Az a kudarc inspirálóan hatott a debreceniekre: két nappal később Csíkszeredában vették el a Sportklub veretlenségét. A másik két meccs egy gólon múlt, sőt Debrecenben hosszabbítás során tudtak csak dönteni.

Pénteki rangadójuk talán minden eddiginél nagyobb téttel bír, mivel kettejük között egyetlen hely és két pont a távolság: a Brassó 45 egységgel második, a DEAC 43-mal harmadik az Erste Ligában. Jó hír a brassóiak számára, hogy ők egy meccsel kevesebbet játszottak, így vesztett pontok tekintetében jobban állnak.

Nyilvánvaló, hogy mindkét csapat a győzelem határozott szándékával lép ma jégre. A Brassónak jól sikerült a november, hatból négyszer nyert, a megszerezhető 18 pontból 13-at hazavitt, hárommeccses győzelmi szériából érkezik. Ezzel együtt megerőltető napok várnak a kék-sárgákra: Debrecenből a fővárosba utaznak, ahol vasárnap az Újpesttel, hétfőn a címvédő FTC-Telekommal játszanak. Ráadásul ezt a menetelést egy légióssal rövidebb kerettel kell megoldaniuk, miután hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontottak a kanadai Logan Stephensonnal.

Létszámgondjai a DEAC-nak is adódhatnak, az utóbbi meccseken nem számíthattak Vokla Roland, David Rutherford és Sági Martin szolgálataira sem. Ez még az e hét eleji dunaújvárosi meccsen érződött is a csapaton, ám szerdára összekapták magukat, és meggyőző fölénnyel vágtak vissza a szintén az élmezőnybe igyekvő Acélbikáknak. A hónap közepesre sikeredett a DEAC számára, a Sportklub legyőzésével összeszedett lendület sorozatban 9 győzelemig vezetett, de a nemzetközi szünet után kikaptak Újpesten, Brassóban és Dunaújvárosban is, amit a Gyergyó oda-vissza legyőzésével, illetve a DAB elleni legutóbbi sikerrel kompenzáltak.

debbra

fotó: DEAC

DEAC–Corona Brassó 6-3

   

Egy gólzáporos második harmaddal nyertek a debreceniek, és feljöttek az Erste Liga-tabella második helyére.

Gyakorlatilag három sorral állt fel a jó néhány alapjátékosát nélkülöző DEAC, míg a vendégeknél az első támadótrióban kapott helyet a Gyergyóból nemrég szerződtetett Mircea Constantin. A kapukban két Zoltán kezdett, a hazaiaknál Hetényi, a vendégeknél Tőke. Az első harmad egyenlő erők küzdelmét hozta, mert bár Novotny duplájával meglépett a DEAC, a kék-sárgák Zsók jóvoltából visszajöttek, 2-1 az első szünetben. A másodikban valósággal potyogtak az újabb és újabb találatok. Először is Kulesov – kettős előnyből – és Berta három gólra növelte a differenciát, majd bár Bíró Gergő faragott rajta, Essery hamar betalált ismét. Hogy ne legyen a Corona helyzete közel reménytelen, arról Molnár Zsombor gondoskodott, negyven perc után 5-3. A szünetben Julius Pénzes kapus cserélt, érkezett Patrik Polc, majd az utolsó felvonás mindenekelőtt a kiállításokról szólt, a bírók nem kevesebb, mint 9 kisbüntetést osztottak ki, ebből kettő-kettő páros volt. Amikor 56:00-nál kiküldték két percre Mestyánt, akkor a brassóiak megpróbálkoztak a hat a négy elleni hokival, de ráfizettek. Novotny bevette az üres kaput, amivel egyrészt mesterhármast ért el, másrészt bebiztosította a DEAC győzelmét. Ezzel a debreceniek ellenfelüket megelőzve feljöttek a második helyre a táblázaton.

dabbra

fotó: DEAC

Sikerült végre csapatként játszanunk

   

Ondrej Rusnak, a Corona Brassó másodedzője és David Musial, a DEAC vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 420 néző. Játékvezetők: Halassy, Halassy, Vincze, Szabó.
Hetényi: 93,9% (Gönczi)
K
Tőke: 84,8% (Polc: 100%)
Kiss, Filbrandt, Izacky, Mazzag, Novotny
1
Labrecque, Armstrong, Rabbit, Constantin, Brown
Léránt, Mestyán, Kulesov, Hári, Essery
2
Bors, Bíró O., Molnár Zs., Bíró G., Gliga
Sándor, Markov, Kozma, Molnár D., Berta
3
Boriszenko, Mihály, Tranca, Péter, Zsók
Salló
4
Haraga, Gajdó T., Bíró M., Gajdó B.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:17 DEB Novotny
2-0 11:55 DEB PP Novotny Léránt Mazzag
2-1 12:48 BRA Zsók Tranca Boriszenko
3-1 21:48 DEB PP2 Kulesov Essery Hári
4-1 25:54 DEB Berta Molnár D. Salló
4-2 27:04 BRA Bíró G. Bíró O. Molnár Zs.
5-2 36:00 DEB Essery Kulesov Hári
5-3 38:23 BRA Molnár Zs. Bíró O.
6-3 56:47 DEB EN Novotny Izacky
46 Kapura lövések száma 49
12 Kiállításpercek 16

A DEAC–Brassó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum