Rafaj Attila távozik a Schiller-Vasastól

 

Az Erste Liga-tabella utolsó helyezettje két légióst igazolhat, derült ki a klubhonlap alapos Szuper Levente-interjújából.

A Schiller-Vasas HC szakosztályvezetőjét annak apropóján kérdezték, hogy a gárda a hároméves szakmai programja feléhez érkezett. A piros-kékek, mint blogunk olvasói számára nem titok, jelenleg 8 ponttal a 10. helyen állnak a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban. Ami számukra fájó lehet, az az, hogy sorozatban 14 vereséget szenvedtek el. Erről Szuper Levente egyebek mellett a következőket mondta:

“Minden csapatnak más célja, más identitása van. A legtöbb klubnál az eredmények számítanak, és természetesen mi is örülnénk, ha több pont állna a nevünk mögött. De nekünk a visszacsatolás miatt fontos az eredmény, hiszen lényegében még mindig egyfajta tesztüzemként működünk, akár egy-egy meccs során is. (…) A játékosainknak meg kell tanulniuk, hozzá kell szokniuk, hogy végig rajtuk van a felelősség, ők alakítják a mérkőzést, ők döntik el azt. Ez egy óriási lehetőség is. Mi Godóékkal, Baluékkal, Pedróval annak idején a saját bőrünkön tapasztaltuk az ebben rejlő lehetőséget, hiszen tinédzserként kerültünk be a felnőttek közé. A felelősséget korán a fiatalokra kell zúdítani, be kell dobni őket a mélyvízbe. Aztán persze kihúzzuk, megtörölgetjük őket, megszárítjuk a hajukat is, és aki arra érdemes, azt újra bedobjuk, és újra kihúzzuk. De a nagybetűs élet nehézségeivel nekik kell megbirkózniuk, nem tudunk a végtelenségig ajat szárítani. Előbb vagy utóbb kiderül, ki tud szembenézni a kihívásokkal.”

Az interjúból kiderült, hogy a csatár Rafaj Attila, aki a bajnok FTC-Telekomtól érkezett nyáron, december 1-jével eköszön a klubtól. A szakosztályvezető így kommentálta a fejleményt: ”Rafi egy kivételes tehetséggel megáldott játékos, közös megegyezéssel azonban elválnak  az útjaink. Ez is a profi sport sajátja.” Rafaj ebben a szezonban 14 mérkőzésen lépett jégre a piros-kékek színeiben, ezeken 3 gólt lőtt és 7 asszisztot adott. Utoljára az FTC-Telekom elleni zárt kapus meccsen játszott november 3-án.

Kiderült emellett, hogy a Schiller-Vasas két légiós szerződtetését tervezi: “Egy ideje terv, prioritás is, hogy történjen egy kis vérfrissítés, ugyanakkor ez rendkívüli körültekintést igényel. Két olyan játékosban gondolkodunk, akiknek a jelenléte tovább építheti a fiataljainkat: aki teljesen más hokikultúrából érkeznek, akik egyáltalán nem tudnak magyarul, akik olyan pluszt hozhatnak, ami ösztönzőleg hathat a mi játékosokra, és akik persze az eredményességünkön is tudnak javítani. Ennek persze anyagi vonzatai is vannak, azon dolgozunk, hogy stabilizáljuk a helyzetünket. Egyébként is gőzerővel dolgozunk már a következő szezon alapjainak a lerakásán, a háttérben és a játékoskeretet tekintve is. Körvonalazódik, ki az, aki tovább tart velünk az úton, ki az, aki magáénak érzi ezt a projektet.”

Ezenfelül beszélt Szuper Levente a keret sérültjeiről is: ”Kováts Mátét csütörtökön műtötték bokaszalag-szakadással, neki is minden segítséget megadunk majd. Nekünk az a dolgunk, hogy a játékoson ne legyen úrrá a pánik – ami első reakcióként természetes –, azzal, hogy megsérült, mi nem engedjük el a kezét. Mindenkit biztosítottunk arról, hogy számítunk rájuk, a legfontosabb, hogy minél hamarabb felépüljenek. Belényesi Gábor, Fliszár Zalán a rehabilitációjuknak megfelelő kezeléseken is túl van, hamarosan jöhet az intenzív jeges edzésük, Székely-Mádai Gerinek még két hétig fel lesz kötve a keze, van egy kis vállsérülése, Bödök Bencére december közepén vár műtét, és lassan Tóth Bazsi is visszatér a kapuba.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.

rafajvasas

fotó: Schiller-Vasas HC

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum