Gyors cserékkel, kiállítások nélkül kell játszanunk

   

Nem lesz könnyű dolguk a DVTK Jegesmedvéknek, amikor a Besztercebánya ellen próbálnak visszatérni a győzelmek útjára.

Szerdán Trencsénben megtorpant a miskolci Extraliga-csapat, a Dukla ugyanis 2-0-s győzelmet tudott aratni. A Jegesmedvék az azt megelőző 9 mérkőzésükből 7-et megnyertek, és csak 1 olyan volt, amelyen nem szereztek pontot. Ennek köszönhetően annak rendje-módja szerint felkapaszkodtak a felsőházba, ami alapvető céljuk ebben a szezonban. Tabellahatodik pozíciójukat a vereséggel sem veszítették el, ugyanakkor péntekre sem kaptak könnyű feladatot. Az a HC Banska Bystrica érkezik hozzájuk, amely az előző három Extraliga-idényben kivívta a végső győzelmet, és az idén is jól megy, jelenleg a harmadik helyen áll a Slovan és a Kassa mögött. Természetesen a Besztercebánya sem verhetetlen egyfelől, és fordítva: ez a miskolci csapat bárki képes legyőzni másfelől, amit remekül illusztrál az első és a második helyezett nem is oly régen megvalósított kiiktatása. Sőt: a Jegesmedvék első nekifutásra szeptember végén Besztercebányán is győzni tudtak büntetőkkel. Ez persze azt is jelentheti, hogy a címvédő plusz adag motivációval érkezik este a Népkertbe. A hétvége érdekessége az, hogy vasárnap ismét összecsap a két csapat, mivel a harmadik kört történetesen a Banska otthonában kezdik a mieink.

“A címvédőt fogadjuk, ami mindig kiemelkedő esemény – mondta a hivatalos klubhonlapnak Marcel Rodman vezetőedző. – A mérkőzésen az lesz a legfontosabb, hogy fizikailag felvegyük velük a versenyt, hiszen rendkívül gyors és fizikális hokit játszanak. Ezenkívül a fegyelem is kulcs lesz, a sérülések miatt kevesebben vagyunk, mint szeretnénk, így gyors cserékkel, kiállítások nélkül kell játszanunk. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk a pontokat.”

Az összecsapást közvetíti a Digi Sport, végeztével pedig szurkolói ankétot tart a klub a Népkerti Vigadóban.

misbby

fotó: archív

DVTK Jegesmedvék–HC Banska Bystrica 1-4

   

A háromszoros címvédő Besztercebánya elvitte a három pontot a miskolci Extraliga-csapat otthonából.

Az első percben a továbbra is tartalékos Jegesmedvék léptek fel támadólag – akik hat stabil játékosukat voltak kénytelenek nélkülözni –, bent is tartották a korongot a vendégharmadban, a következő harminc másodpercben viszont Adorján kapott három lövést gyors egymásutánban. A 4. percben a Besztercebányánál volt az előny: egy kapu előtti kavarodás végén a szezont még az EB EL-es Fehérvárban kezdő Timotej Sille emelt a fekvő kapus fölött a hálóba (0-1). Kiegyenlített hoki után a 9. percben egalizáltak a hazaiak: Vas János kipattanóját Részegh vágta közelről a kapuba (1-1). Ez az állapot bő két percig tartott. A harmadik miskolci sor percekre bent ragadt, és ezt egy tilos felszabadítás után a friss vendéghokisok ki is használták: Hrnka az Adorjánról lecsorgó korongot küldte egy méterről a hálóba (1-2). Nem sokkal később a vendégek kihagyták a meccs első emberelőnyét. A 17. percben óriási helyzet maradt ki a vendégketrec előtt: Gajan kapus nem tudta, hol a korong, a miskolciak háromszor is lőhettek, de mind elhalt.

A második harmad elején a Jegesmedvék próbálták felpörgetni a játékukat az egyenlítés érdekében, akadtak is helyzeteik. A 26. percben azonban növelte előnyét a címvédő, miután egy remek keresztpasszt Bubela kotort a hálóba a kapuvas mellől (1-3). Nem alakult ki szép játék, mindkét oldalon sok volt a hiba, ekkor a tempó is hagyott kívánni valót maga után. El is maradt az első harmad lövéscunamija (10-21 a vendégek javára), a felek mindössze 7-7 alkalommal találták el a kaput.

A harmadik játékrész áthúzódó miskolci fórral kezdődött, de gól nélkül zárult. Továbbra is csak a küzdelem volt dicsérhető, egyik csapat sem tudott közönségszórakoztató hokival előrukkolni. A harmad derekán mindkét fél kipróbálhatta emberelőnyös játékát, eredmény nélkül. Az 54. percben egy kontra végén Bubela lőtt kapásból a bal felső sarokba, a játékvezetők némi videózás után megadták a találatot (1-4). A hátralévő időben már csak két kimaradt miskolci előnyt jegyezhettünk fel, így a Besztercebánya magabiztosan vitte el a három pontot a tartalékos Jegesmedvék otthonából.

misbby

fotó: Orosz Tamás

Bízom benne, hogy egy-két játékosunk visszatér

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Rosszul kezdtük a mérkőzést. Tudtuk, hogy kevesen vagyunk, mégsem tartottuk be azokat a dolgokat, amelyeket megbeszéltünk. Kellett volna néhány extra teljesítmény, hogy kiegyenlítsük a rövid kispadból adódó hátrányunkat, de nem volt ilyen. Az emberelőnyös játékunk sem működött igazán. Összességében a Besztercebánya megérdemelten győzött. Vasárnap újra megmérkőzünk, de már idegenben. Bízom benne, hogy egy-két játékosunk visszatérhet, de kemény mérkőzés vár ránk kint.”

Dan Ceman, HC Banska Bystrica: “Úgy indítottuk a meccset, ahogy elterveztük. Felkészültünk arra, hogy az ellenfelünknél sok lesz a hiányzó, ám a második harmadban eltértünk a játéktervtől, sőt a harmadik gól után helyenként túl könnyedén is vettük a játékot. Úgy gondolom, hogy magabiztos győzelmet arattunk, fontos pontokat szereztünk.”

Extraliga, 2019. nov. 29., péntek.
Adorján: 88,2% (Rajna)
K
Gajan: 96,3%
Láda, Vandane, St. Pierre, Galanisz, Rodman
1
Southorn, Cardwell, Hrnka, Hickmott, Jaaskelainen
Ross, Vojtkó, Harrison, Vas, Részegh
2
Datelinka, Nemcik, Bartanus, Bubela, Lamper
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Kiss P., Lövei
3
Mihálík, Petrinec, Kabac, Fafrak, Gabor
Gőz, Farkas
4
Zubák, Sille, Sojka, Tamási
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:03 BBY Sille Petrinec Kabac
1-1 08:47 MIS Részegh Vas Vandane
1-2 11:00 BBY Hrnka Hickmott Jaaskelainen
1-3 25:33 BBY Bubela Lamper Bartanus
1-4 53:14 BBY Bubela Fafrak
27 Kapura lövések száma 34
4 Kiállításpercek 8

A DVTK Jegesmedvék–Besztercebánya képei

 

A Jegesmedvék–Besztercebánya góljai

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum