Ladislav Sikorcint 3 meccsre eltiltották

 

Devin Di Diomete, az UTE másik csatára 1 meccset lesz kénytelen pihenni durva szabálytalanságáért cserébe.

Ladislav Sikorcint fejre-nyakra irányuló támadás miatt büntette a fegyelmi bizottság, amelyet az FTC-Telekom elleni Magyar Kupa-mérkőzésen követett el. Idézzük:

“Sikorcin Ladislav botját két kézzel a magasba emelve és felugorva, erős és közvetlen ütést mért ellenfele nyakára. Az esetnél a korong megjátszásának a szándéka nem merült fel. Az UTE játékosának a szándéka kizárólag a sérülésokozás volt. Az FTC-Telekom játékosa nem sérült meg a játékot folytatni tudta. Az ilyen és ehhez hasonló szándékos és sérülésveszélyes mozdulatok nem egyeztethetők össze a jégkorong értékeivel.

A Fegyelmi Bizottság továbbra is felhívja a figyelmet, hogy a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike.

A Fegyelmi Bizottság a szándékos és sérülésveszélyes fejre támadás miatt Sikorcin Ladislavot az UTE játékosát 3 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.”

Devin Di Diomete ugyanaznnak a találkozónak az 1. percében kirúgta ellenfele lábát. A játékvezetők véglegessel zuhanyozni küldték, az fb pedig további 1 meccses eltiltással honorálták cselekedetét. Idézet:

“Di Diomete Devin Robert a korong bedobásakor a játékkal egyáltalán nem foglalkozott. A korongbedobást követően az első mozdulatával hátulról kirúgta ellenfele mindkét lábát. A megmozdulás könnyen súlyos sérülést okozhatott volna ellenfelének.

A Fegyelmi Bizottság a láb kirúgása miatt Di Diomete Devin Robertet, az UTE játékosát 1 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésein tölti le.”

Az eltiltásokkal párhuzamosan az UTE pénzbüntetést is fizet. A Sikorcin-eset miatt 250 eurót, a másik üggyel összefüggésben 100 eurót.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK 18:00 TITDEB 
Partnerünk
Archívum