Miért ne nyerhetne a DVTK Trencsénben is?

   

Komoly rangadó várható, nemcsak a Jegesmedvék vannak győzelmi sorozatban, hanem a Dukla is.

Két önbizalomtól duzzadó csapat eshet egymásnak szerda este Trencsénben. A hazaiak – akárcsak a DVTK Jegesmedvék – megnyerték az utolsó három mérkőzésüket, ezek közül kettőt idegenben húztak be a múlt hét végén a Nagymihály és a Nyitra ellen. A miskolci csapat sorsolása szerencsésebb volt, a nemzetközi szünet után négy meccset is hazai pályán játszhattak, és bár a Gyetva megtréfálta őket, utána három győzelem következett a Kassa, a Slovan és az Érsekújvár ellen. A két csapat között kapusteljesítményben minimális a különbség: Tomek 94,5, Adorján 94,6, Rajna 93,4 százalékon áll. A Trencsén három húzóembere légiós, a cseh Mikyska 27, Alderson 21, McCormack 20 pontot szedett össze eddig. A miskolciaknál a dobogón van magyar játékos is: Ross 23, Vas 20, Beauvillier 18 egységet íratott fel a neve mellé. Az idén eddig egyszer találkozott a két csapat, Miskolcon a Trencsén örülhetett október 13-án, miután 4-2-re nyert.

Minden arra vall, hogy nagyon kiegyenlített, kemény mérkőzés vár a két csapatra, ahol a napi forma, talán egy-két egyéni villanás, vagy valamilyen más apróság dönt majd. A két gárda hasonló játékerőt képvisel, a tabellán is csak három pont választja el őket úgy, hogy a hazaiak egy meccsel többet játszottak. A Jegesmedvék egy győzelemmel tehát befoghatnák közvetlen riválisukat, sőt vesztett pontok tekintetében meg is előzhetnék. Persze ehhez a Trencsénnek is lesz valószínűleg egy-két szava, ám az biztos, hogy a szurkolók kitűnő mérkőzésre számíthatnak.

misdtr

fotó: Orosz Tamás

Dukla Trencín–DVTK Jegesmedvék 2-0

   

Trencsénben megszakadt a miskolci Extraliga-csapat győzelmi sorozata.

A mérkőzés elején a hazaiak komoly rohamokkal szorították be a sok sérült miatt tartalékos Jegesmedvéket a saját kapujuk elé. A miskolciak leginkább gyors ellencsapásokkal próbálkoztak, de Valent kapusnak így is kevés dolga akadt. A jelentős fölény ellenére a Trencsén támadásai meddőnek bizonyultak, majd a harmad derekához közeledve a vendégek egyre többet jutottak el a hazai kapu elé. Pontosan 10 perc telt el, amikor egy villámgyors trencséni támadás során Mikyska a bal szélről adott remek passzt a kapuvasnál ólálkodó Aldersonnak, akinek már csak a hálóba kellett paskolnia a korongot (1-0). A harmad utolsó négy percét csaknem folyamatosan előnyben játszhatták a miskolciak, de mindkét előnyt veszni hagyták.

A második harmad kezdetén nem sokat változott a játék képe, a hazaiak támadtak többek, a miskolciak inkább kontráztak. A 23. percben Chromiak maradt egyedül Rajnával szemben, megpróbálta kimozgatni a helyéből, a kapus azonban végül védeni tudott. A Trencsén a 25. percben került először emberelőnybe, de nem tudott vele élni. A következő percekben érdekes, változatos küzdelem folyt a jégen, a kapuk felváltva kerültek veszélybe. A mérkőzés felénél a hazaiak kihagyták a következő előnyüket. A 33. percben Kiss Patrik lőhetett zavartalanul a bedobókörről, a korong kijött Valentről, de a csatár másodjára is a kapusba bombázott. A miskolciak ismét kétszer lehettek létszámfölényben egymás után. A másodikban egy kimaradt 2 az 1 elleni trencséni kontra után Galanisz léphetett ki egyedül, de szólóját védte Valent. Húsz másodperccel a vége előtt nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, gól azonban végül nem lett belőle.

A harmadik játékrészben inkább a küzdelem vette át a főszerepet. A játékosok megharcoltak minden korongért, de ez azt eredményezte, hogy kisebb lehetőségek mellett alig akadtak nagy helyzetek. A 46. percben 4 a 4 elleni játékban is kipróbálták magukat a felek, eredmény nélkül. Három perccel később megduplázta előnyét a Trencsén, amikor Bezuch lövése átcsúszott Rajnán, és a korong beszédelgett a kapuba (2-0). A Jegesmedvék igyekeztek felpörgetni a játékukat, lőttek is becsülettel, de Valent egészen kitűnően védett. Csaknem öt percig alig volt játékmegszakítás, hullámzott a meccs, a kapusok azonban mindent fogtak. Az utolsó percben Marcel Rodman időt kért, levitte a kapusát, de Valent shutoutját nem tudták elrontani, maradt a 2-0-s hazai siker.

mis-dtr

fotó: Orosz Tamás

Extraliga, 2230 néző.
Valent: 100% (Tomek)
K
Rajna: 92,6% (Adorján)
McCormack, Starosta, Alderson, Mikyska, Bezúch
1
Láda, Vandane, Vas, Részegh, Harrison
Bokros, Stach, Bartovic, Hecl, Sádecky
2
Ross, Vojtkó, Kiss P., St. Pierre, Rodman
Sladok, Kajínek, Sojcik, Balán, Lapsansky
3
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Lövei
Kovácik, Stacha, Chromiak, Ferenyi, Valach
4
Farkas
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:00 TRE Alderson Mikyska Bezúch
2-0 48:14 TRE Bezúch Mikyska
27 Kapura lövések száma 22
10 Kiállításpercek 6

A Dukla Trencín–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum