A tabellautolsó ellen indulna felfelé a MAC

   

Idegenbeli siker adhatna új lendületet a sorozatban 5 vereségnél tartó újbudaiaknak a Liptószentmiklós ellen.

Most már tényként kezelhetjük, hogy a novemberi nemzetközi szünet a lehető legrosszabbkor jött a MAC gárdájának. A break előtt négymeccses pontszerző sorozatban voltak: túlórára kényszerítették a Kassát és a Gyetvát idegenben, hazai pályán kiütötték a Poprádot és az Érsekújvárt. Ezt a lendületet törte meg a  szünet, utána öt vereség került a zsákba. Érdekes megfigyelni, hogy többször is elrontották a mérkőzések elejét. A Trencsén három perc alatt lőtt nekik hármat, az elsőt már 35 másodperc elteltével. A Zólyomnak még kevesebb idő kellett a kezdő találathoz, mindössze 27 másodperc, és 11 perc alatt ők is háromszor köszöntek be. Az újbudai csapat emiatt most már lépéshátrányban van a középmezőnyhöz képest, így minél hamarabb új pályára kellene állnia.

Ehhez nagyon jó lehetőséget kínál a szerdai ellenfél, a tabella utolsó helyén álló Liptószentmiklós. Ők sincsenek nagy formában, a nemzetközi szünet után még megverték az idén gyengélkedő Poprádot, ám utána három vereség következett a Gyetva, a Zólyom és a Kassa ellen, ez utóbbi meccsen a kohászok 8-0-val küldték haza őket, vasárnap pedig szünnapjuk volt. A MAC Újbuda október 13-án fogadta szerdai ellenfelét. és kellő határozottsággal rámolt be hat gólt, miközben egyet sem kapott. A feladat tehát adott, és igenis reális: elhozni a három pontot Liptószentmiklósról. Ehhez előre kell lépni koncentrációban és a védekező munkában, minthogy az előrejátékban igazán nagy problémái nincsenek a fővárosi gárdának. Egy idegenbeli győzelem új lendületet adna a csapatnak, amire szüksége is lenne, hiszen zsinórban négy mérkőzést is Szlovákiában kell lejátszania.

mac-lm

fotó: archív

Liptovsky Mikulás–MAC Újbuda 3-2

   

Sofron Istvánék hiába vezettek 2 góllal, pont nélkül maradtak Liptószentmiklóson.

A MAC jól kezdte a liptószentmiklósi mérkőzést, ugyanis már a 4. percben megszerezte a vezetést Sofron István emberelőnyös találatával. Alig több mint 10 perccel később Chris Bodo kétgólosra növelte a vendégek előnyét, ám a nyitó harmad utolsó előtti percében Mário Kurali belőtte a hazaiak szépítő gólját. A második játékrész áthúzódó szlovák előnnyel indult, ám nem 5 a 4 elleni helyzetből egyenlítettek: Patrik Osko egy későbbi fórt követően talált be Bálizs kapujába a magyar kiegészülés után nem sokkal. A 44. percben fordítottak a liptószentmiklósiak, Richard Huna góljával már az Extraliga-utolsó vezetett. Két percre rá Filip Mezovsky testre ütésért, Scott Macaulay színészkedésért ült ki a büntetőpadra. A meccs véghajrájához közeledve Pozsgai Tamás kisbüntetését is ki kellett bekkelnie az egyenlítésért hajtó MAC-nak. Alig több mint két perccel a vége előtt a szlovákok időt kértek, míg Majoross Gergely 5 másodperccel a dudaszót megelőzően élt a lehetőségével. Hiába, nem tudott egyenlíteni az újbudai együttes.

A MAC 3-2-es vereséget szenvedett, legközelebb vasárnap, a Nyitra otthonában lép jégre.

181016_2071_DCS-mac

fotó: Dömötör Csaba/MAC Újbuda

Extraliga, 750 néző.
Zalivin: 93,3% (Romancík)
K
Bálizs: 90,6% (Halasz)
Droppa, Petran, Sukel, Piatka, Lunter
1
Macaulay, McNally, Nagy, Langkow, Bodó
Kurali, Nemec, Vybiral, Osko, Huna Rudolf
2
Garát, Carlisle, Orban Brance, Stretch, Sofron
Roman, Mezovsky, Huna Richard, Haluska, Uhrík
3
Pozsgai, Fejes, Klempa, Pitt, Terbócs
Dlugos, Smutny, Nechaj, Kalousek, Michalík
4
Orban Blake, Kreisz, Pápa, Szigeti, Majoross
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:27 MÚB PP Sofron McNally Klempa
0-2 14:10 MÚB Bodó Langkow Nagy
1-2 18:21 LMI Kurali Vybiral Huna Rudolf
2-2 34:11 LMI Osko Vybiral Huna Rudolf
3-2 43:54 LMI Huna Richard Lunter
32 Kapura lövések száma 30
4 Kiállításpercek 8

A Liptovsky Mikulás–MAC videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum