Egyszerűen csak élvezem, hogy ilyen jól megy a hoki

 

Bejöttek Bartalis István számításai: válogatott csatárunk nagyszerűen játszik az Allsvenskanban, így indokolt volt megkeresnünk őt kérdéseinkkel.

A svéd másodvonalban szereplő Vita Hasten csapatában pont/meccs közeli átlagot hoz a magyar támadó, aki 23 mérkőzésen lőtt 11 gólt és adott 10 gólpasszt. Az Allsvenskanban eddig csak Hári János teljesített hasonlóan a magyar játékosok közül egy idényében, Bartalisnak pedig évek óta ez a legjobb szezonkezdete. Vajon mitől jött ki most ennyire a lépés? „Valóban nagyon jól megy a játék, ám ez több összetevőre vezethető vissza – mondta blogunknak a 29 éves támadó. – Egyrészt nagyon fontos számomra az edzői bizalom, amit most maximálisan meg is kapok. Az utóbbi években – különösen Németországban – kifejezetten balszerencsés voltam a sérülések terén, az idén viszont kisebb problémákon kívül nem hátráltat semmi. A tavalyi arcsérülésem is sokat javult, ami korábban zavart a játékban. Emellett most egy kicsit a szerencse is mellém állt, befelé pattannak azok a korongok, amelyek eddig kifelé vágódtak. Igazából nem gondolkodtam ezen túl sokat, egyszerűen csak élvezem, hogy ilyen jól megy most a hoki.”

Nyári interjúnkban a válogatott támadó azzal indokolta visszatérését a svéd másodosztályba, hogy szeretné megtalálni ismét azt a kreatív játékot, ami igazán közel áll hozzá. „Azt hiszem, mondhatjuk, hogy sikerült megtalálnom azt a stílust, amelyben valóban eredményes tudok lenni. Az Allsvenskanban gyors hokit játszanak a csapatok, amihez még azért nem tudtam tökéletesen alkalmazkodni, bármennyire mást mutatnak a statisztikák. Úgy érzem, van még bennem tartalék, játékban mindenképpen, azt pedig majd meglátjuk, hogy ez pontokban is jelentkezik-e.”

bartalis-vitahasten

A klub korábban hullámzó teljesítményt nyújtott, és a menedzsment kimondottan azért igazolta le a magyar csatárt, hogy erősebb csapatot építve stabilizálja az eredményeket. Úgy tűnik, ezt sikerült elérni, hiszen a Vita Hasten a 14 csapatos bajnokság hatodik helyén áll, a megszerezhető pontok több mint felét begyűjtve. „A csapat és a menedzsment is elégedett az eddigi teljesítményünkkel, de persze arra törekszünk, hogy még jobbak legyünk. Sokat beszélgetünk a srácokkal, hogy miként javulhatunk, mit kell tennünk a jobb eredményekért, és azt látom, tényleg mindenki erre törekszik. A mostani teljesítményünk jó alap, ezt kell hoznunk – vagy még jobbat – meccsről meccsre 60 percig, és akkor szép eredményeket érhetünk el.”

A magyar válogatott nagyon fiatal kerettel nyerte meg a novemberi gdanski EIHC-tornát. Az eredményeket természetesen Bartalis István is követte. „Persze, hogy figyeltem a meccseket, és örömmel láttam a srácok remek teljesítményét. Az ilyen felkészülési torna remek lehetőség arra, hogy a szakvezetés lássa, kire lehet számítani ezen a szinten is. Az mindenképpen örömteli, hogy a fiatalok ilyen jól játszottak, hiszen nagyon fontos a magyar hoki számára az erős és versenyképes utánpótlás.”

Bartalis István többször is balszerencsés volt már a világbajnokságok előtt, de reméli, hogy ebben a szezonban minden másként lesz. „Nagyon szeretnék olyan világbajnokságon játszani, ahol az egész csapatnak kijön a lépés. Ez nem egyénekről szól ugyan, de örülnék, ha én is hozzá tudnám tenni a nagy egészhez a saját jó teljesítményemet. A lényeg persze a csapat eredményessége.”

Bartalis HUNUKR

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 14., szombat
VB 11:20 DENKAZ 9-1VÉGE
VB 11:20 SWEAUT 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 15:20 CZEGBR 5-1VÉGE
VB 15:20 SUIITA 5-2VÉGE
VB 19:20 LATFIN 1-2VÉGE
VB 19:20 SVKGER 1-2VÉGE
május 15., vasárnap
VB 11:20 ITACAN 1-6VÉGE
VB 11:20 NORGBR 4-3 BVÉGE
VB 15:20 AUTUSA 2-3 HVÉGE
VB 15:20 FRAKAZ 2-1VÉGE
VB 19:20 CZESWE 3-5VÉGE
    • SPORT 2 (23.00)
VB 19:20 DENSUI 0-6VÉGE
május 16., hétfő
VB 15:20 LATNOR 3-2VÉGE
VB 15:20 SVKCAN 1-5VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FINUSA 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:20 FRAGER 2-3VÉGE
május 17., kedd
VB 15:20 CZEAUT 
VB 15:20 ITADEN 
VB 19:20 SUIKAZ 
VB 19:20 SWEGBR 
május 18., szerda
VB 15:20 FRAITA 
VB 15:20 NORAUT 
VB 19:20 FINSWE 
    • SPORT 2
VB 19:20 SUISVK 
Partnerünk
Archívum