Egyszerűen csak élvezem, hogy ilyen jól megy a hoki

 

Bejöttek Bartalis István számításai: válogatott csatárunk nagyszerűen játszik az Allsvenskanban, így indokolt volt megkeresnünk őt kérdéseinkkel.

A svéd másodvonalban szereplő Vita Hasten csapatában pont/meccs közeli átlagot hoz a magyar támadó, aki 23 mérkőzésen lőtt 11 gólt és adott 10 gólpasszt. Az Allsvenskanban eddig csak Hári János teljesített hasonlóan a magyar játékosok közül egy idényében, Bartalisnak pedig évek óta ez a legjobb szezonkezdete. Vajon mitől jött ki most ennyire a lépés? „Valóban nagyon jól megy a játék, ám ez több összetevőre vezethető vissza – mondta blogunknak a 29 éves támadó. – Egyrészt nagyon fontos számomra az edzői bizalom, amit most maximálisan meg is kapok. Az utóbbi években – különösen Németországban – kifejezetten balszerencsés voltam a sérülések terén, az idén viszont kisebb problémákon kívül nem hátráltat semmi. A tavalyi arcsérülésem is sokat javult, ami korábban zavart a játékban. Emellett most egy kicsit a szerencse is mellém állt, befelé pattannak azok a korongok, amelyek eddig kifelé vágódtak. Igazából nem gondolkodtam ezen túl sokat, egyszerűen csak élvezem, hogy ilyen jól megy most a hoki.”

Nyári interjúnkban a válogatott támadó azzal indokolta visszatérését a svéd másodosztályba, hogy szeretné megtalálni ismét azt a kreatív játékot, ami igazán közel áll hozzá. „Azt hiszem, mondhatjuk, hogy sikerült megtalálnom azt a stílust, amelyben valóban eredményes tudok lenni. Az Allsvenskanban gyors hokit játszanak a csapatok, amihez még azért nem tudtam tökéletesen alkalmazkodni, bármennyire mást mutatnak a statisztikák. Úgy érzem, van még bennem tartalék, játékban mindenképpen, azt pedig majd meglátjuk, hogy ez pontokban is jelentkezik-e.”

bartalis-vitahasten

A klub korábban hullámzó teljesítményt nyújtott, és a menedzsment kimondottan azért igazolta le a magyar csatárt, hogy erősebb csapatot építve stabilizálja az eredményeket. Úgy tűnik, ezt sikerült elérni, hiszen a Vita Hasten a 14 csapatos bajnokság hatodik helyén áll, a megszerezhető pontok több mint felét begyűjtve. „A csapat és a menedzsment is elégedett az eddigi teljesítményünkkel, de persze arra törekszünk, hogy még jobbak legyünk. Sokat beszélgetünk a srácokkal, hogy miként javulhatunk, mit kell tennünk a jobb eredményekért, és azt látom, tényleg mindenki erre törekszik. A mostani teljesítményünk jó alap, ezt kell hoznunk – vagy még jobbat – meccsről meccsre 60 percig, és akkor szép eredményeket érhetünk el.”

A magyar válogatott nagyon fiatal kerettel nyerte meg a novemberi gdanski EIHC-tornát. Az eredményeket természetesen Bartalis István is követte. „Persze, hogy figyeltem a meccseket, és örömmel láttam a srácok remek teljesítményét. Az ilyen felkészülési torna remek lehetőség arra, hogy a szakvezetés lássa, kire lehet számítani ezen a szinten is. Az mindenképpen örömteli, hogy a fiatalok ilyen jól játszottak, hiszen nagyon fontos a magyar hoki számára az erős és versenyképes utánpótlás.”

Bartalis István többször is balszerencsés volt már a világbajnokságok előtt, de reméli, hogy ebben a szezonban minden másként lesz. „Nagyon szeretnék olyan világbajnokságon játszani, ahol az egész csapatnak kijön a lépés. Ez nem egyénekről szól ugyan, de örülnék, ha én is hozzá tudnám tenni a nagy egészhez a saját jó teljesítményemet. A lényeg persze a csapat eredményessége.”

Bartalis HUNUKR

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 22., péntek
KK 16:00 FTCTAR 8-1VÉGE
EL 18:30 DEBTIT 6-2VÉGE
EL 19:00 ETOMIS 8-1VÉGE
ICEHL 19:15 AVSEHL 6-1VÉGE
    • DIGI SPORT 2
KK 19:30 OLRKIJ 4-1VÉGE
október 23., szombat
KK 16:00 FTCKIJ 1-4VÉGE
KK 19:30 OLRTAR 5-3VÉGE
október 24., vasárnap
EL 14:15 MISTIT 1-5VÉGE
KK 15:00 OLRFTC 1-3VÉGE
EL 17:30 DABMAC 3-9VÉGE
ICEHL 17:30 AVSKAC 2-3 HVÉGE
    • DIGI SPORT 2
EL 18:30 DEBETO 2-5VÉGE
KK 18:30 KIJTAR 9-4VÉGE
október 28., csütörtök
EL 18:00 MISGYE 
EL 19:00 ETOSCC 
EL 19:00 MACBRA 
Partnerünk
Archívum