Az Acélbikák megelőzhetik a DEAC-ot

   

Hatpontos meccset játszik az Erste Liga ötödikje és negyedikje, aegy rendes játékidős hazai siker helycserét hozna a táblázaton.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság hétfői játéknapjának tévés rangadóján tabellaszomszédok küzdenek egymással. A DAB egy meccsel kevesebbet játszott, mint a DEAC, és a hátránya két pont mai ellenfelével szemben. Az újvárosi csapat az októbert még dobogón zárta, ám a novembert három vereséggel kezdte: a Gyergyói HK-tól és a Csíkszeredától idegenben kapott ki, majd hazai pályán hosszabbításban bizonyult jobbnak nála az FTC-Telekom. A Schiller-Vasas és a Fehérvári Titánok ellen javítottak, a kettő között azonban otthonukban is nyert a Sportklub, így most az utolsó felsőházat érő pozícióból várják a folytatást.

A komolyabb csapatokat eddig többnyire csak megszorítaniuk sikerült az Acélbikáknak, bravúrgyőzelmekből kevés jutott nekik. A Brassó oda-vissza nyert ellenük, a Fradit Pesterzsébeten legyőzték, de aztán a zöld-fehérek visszavágtak, a Csíkszeredától háromszor kaptak ki szorosan. A DEAC-cal eddig egyszer mérkőztek, akkor nyertek 4-1-re, de ennek már két hónapja.

A DEAC más utat járt be a szezon során, számukra egyértelmű fordulópontot jelentett a Csíkszereda legyőzése. Első 8 meccsükön 10 pontot gyűjtöttek, a Brassó elleni 3-1-es vereség után azonban történhetett valami a csapattal: két nappal később elvették a Sportklub veretlenségét, ami egy 9 meccses győzelmi széria első lépése lett. A lendület a nemzetközi szünet után tört meg valamelyest, az utóbbi négy meccsen a megszerezhető 12 pontból 5-öt sikerült begyűjteniük, az UTE és a Brassó otthonában vesztettek, igaz, csak egy-egy góllal.

Összességében nyilvánvaló, hogy hasonló képességű csapatokról van szó, minden adott tehát ahhoz, hogy parázs mérkőzést láthassanak a dunaújvárosi szurkolók és az M4 Sport nézői is.

dabdeb-deac

fotó: DAB

Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 4-1

   

A DAB begyűjtötte a 3 pontot a debreceniekkel szemben, aminek köszönhetően megelőzte riválisát.

Már az 1. percben emberelőnybe került a DAB, miután Izacky bottal akasztotta Sillót. A hátrányt Hetényi vezetésével kibekkelte a DEAC. Hiába, a kiegészülés után Németh Péter remek korongot adott Pinczés Olivérnek, aki egy debreceni hátvédek kicselezve fonákkal vezetéshez juttatta a dunaújvárosiakat. Egy perc sem relt el, amikor Hári finom passzát Filbrandt tette be közelről, amivel egyenlített a DEAC. A folytatás is nyílt, kiegyenlített játékot hozott, a vendégek közel jártak a fordításhoz, ám csak a keresztvasat találták el. A harmad végén újra 5 a 4 ellen játszhattak az Acélbikák, éltek a fórral: Azari lövését védte Hetényi, ám a kipattanóból Mazurek közelről eredményes volt, így egygólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok. A második játékrészben a DAB játszott jobban, a hazaiak alakítottak ki több lehetőséget. Az első felvonáshoz képest kevésbé látványos középső húsz perc nem hozott érdemi eseményt. A 47. percben megtört a gólcsend: Somogyi első lövése nem talált kaput, ám a korong később visszakerült elé, Hetényi hiába védett elsőre, másodjára már tehetetlen volt. Hat és fél perccel később Turcotte a bal szélen betört a debreceni harmadban, ahol fonákkal meglőtte a DAB 4. találatát. Az utolsó percben Turcotte szabálytalankodott. A játékvezetők mindösszesen három kisbüntetést osztottak ki a sportszerű mérkőzésen.

A DAB 4-1-re győzött, a tabellán megelőzte a DEAC-ot és feljött a 4. helyre. A két csapat szerdán újra összecsap, ezúttal Debrecenben.

dabdeb-191125

fotó: Nagy Gergő/DAB

Ez nem a mi napunk volt

   

Vezetőedzők a Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC mérkőzésről.

Miroslav Ihnacak, DAB: “Elégedett vagyok, hiszen a meccsen keményen dolgoztak a játékosok. Sok helyzetünk volt 1-1 után is ezen a nehéz találkozón, amely sokáig nyitott volt. A harmadik harmadban jobbak voltunk, ez gólokban is megmutatkozott. Szerdán mindent meg fogunk tenni, hogy ismét győzni tudjunk.

David Musial, DEAC: “Ez nem a mi napunk volt. Buta hibákból adtunk lehetőségeket a Dunaújvárosnak. A sérültjeink hiányát nagyon megéreztük, ez azonban nem lehet kifogás. Nem tudtuk saját játékunkat játszani. Szerdán hatvan percen keresztül kell koncentrálnunk, hogy le tudjuk győzni az Acélbikákat.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 400 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Balla, Pálkövi.
Hughson: 97,8% (Pinczés B.)
K
Hetényi: 93,0% (Gönczi)
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Azari
1
Filbrandt, Kiss, Izacky, Mazzag, Novotny
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Léránt, Mestyán, Essery, Hári, Kulesov
Dósa, Hüffner, Németh, Tamás, Pinczés O.
3
Sándor, Markov, Berta, Salló, Molnár
Ráduly, Gebei, Gulácsi, Subotic
4
Kozma
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:11 DAB Pinczés O. Németh Dósa
1-1 03:59 DEB Filbrandt Hári
2-1 18:05 DAB PP Mazurek Azari Dansereau
3-1 46:17 DAB Somogyi B. Baker
4-1 52:43 DAB Turcotte Baker Silló
57 Kapura lövések száma 45
2 Kiállításpercek 4

Turcotte ellenféllel a nyakán volt eredményes

 

A DAB–DEAC mérkőzés góljai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum