Hamarosan elküldhet egy-két légióst a Gyergyó

   

Mitch Jones leigazolásával már tízen vannak a külföldiek a székely gárdánál, de november végén megváltozhat ez a helyzet.

A Gyergyói HK szorgalmasan igazolja a légiósokat, a csütörtökön bejelentett amerikai hátvéddel, Mitch Jonesszal immár tízre növekedett a számuk. A lista most így néz ki ábécérendben: Igor Bobcek, Jordon Cooke, Mitch Jones, Dmitrij Pesztunov, Mathew Rupert, Ryan Rupert, Jereme Tendler, Andreas Valdix, Pavel Vorobjov, Albert Zagidullin. Közülük az Erste Liga szabályai értelmében egy mérkőzésre legfeljebb hatan nevezhetők egyszerre, így a DEAC elleni vendégjáték alkalmából pénteken nem láthattuk a jégen az új szerzemény Jones mellett Pesztunovot, Tendlert és Zagidullint sem. Utóbbi két támadó nagyon régen nem játszott a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban, a kanadai október közepén, az orosz november 1-jén kapott lehetőséget, akkor gólt is lőtt a DAB-nak. Román bajnokin ugyanakkor mindketten szerepeltek ebben a hónapban is, tehát egyelőre a kerethez tartoznak és vélhetően egészségesek is, vontuk le a következtetést.

Ezek után természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy mi a Gyergyói HK aktuális “légióskoncepciója”, így megkerestük Bereczky Szilárdot, a klub általános igazgatóját, aki készséggel válaszolt kérdéseinkre. ?A keret összeállítása nálunk abszolút szakmai alapon, a vezetőedző kérésének megfelelően történik ? mondta blogunknak a sportvezető. ? Mitch Jones is Malcom Cameron javaslatára érkezett hozzánk. Csapatunk kettős terhelés alatt játszik az Erste Ligában és a román bajnokságban, a szabályok szerint mindkét pontvadászatban 6-6 légióst lehet nevezni a meccsekre. Viszont a romániai bajnokságban nem állhat a kapuba külföldi hálóőr, ennek megfelelően az ideális légióslétszám valahol 7 körül van. Éppen ezért az edzőtől azt kértük, hogy november végéig jelezze nekünk, ki az, akire nem számít hosszabb távon.?

Ebből az következik, hogy hamarosan rövidülni fog valamennyit az igen hosszú névsor. De vajon mi lesz az említett Tendler és Zagidullin sorsa? ?A két játékos esete teljesen eltér egymástól. Tendler idei szezonja eddig nagyon balszerencsésen alakult, ugyanis egymás után háromszor is megsérült. Először a fogát ütötték ki, utána a bordája sérült meg, majd egy lövést blokkolt a bokájával, ekkor műteni is kellett. Ő most azért szerepel csak a román bajnoki mérkőzéseken, hogy formába lendüljön, elérje az Erste Ligában szükséges szintet. Zagidullin jól kezdte a szezont, abban bízunk, hogy az ő játéka is új lendületet kap a hazai bajnokikon, és visszatér ahhoz az eredményes formához, ami korábban jellemezte.?

A keret formálása tehát a vezetőedző kezében van, de miért éppen november végéig kell döntenie a szűkítésről? ?Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy ez is teljesen szakmai alapon történik nálunk. Mivel a román átigazolási időszak december 31-én lezárul, szeretnénk korrektek lenni az esetleg távozó játékosainkkal, hogy még legyen idejük új klubot találni maguknak a szezon hátralévő részére.?

A Gyergyói HK-tól a szezon korábbi szakaszában két külföldi már távozott: a román útlevéllel is rendelkező Phil Bushbacher a francia másodosztályban kötött ki, a lett Imants Lescovs további sorsáról nincs információnk. A héten egy román jégkorongozó is elment: Mircea Constantin pénteken már a Corona Brassó színeiben játszott az FTC-Telekom ellen.

zagidullin

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum