Folytatni szeretné a száguldást a Sportklub

   

Újabb hibátlan magyarországi túrán van túl a listavezető, amely hazai jégen az UTE elleni meccs egyértelmű favoritja.

Másodszor utazott az idén Erdélybe az Újpest. Az első túrán közel álltak a bravúrhoz a lilák, Szeredában csak hosszabbításban szenvedtek vereséget, míg Gyergyóban üres kapus góllal kaptak ki 5-3-ra. A cél most sem más, mint ugyanolyan kiélezett végjátékokig jutni, mint szeptember harmadik hetében, de természetesen a maguk javára fordítani az eredményt az utolsó pillanatokban.

A feladat nem könnyű. A Sportklub elképesztő formában van, utcahosszal vezeti a tabellát, 22 mérkőzésen 58 pontnál jár, míg az újpestieknek 20 meccsen csak 23 jött össze. A lilák novembere ugyanolyan hektikus, mint az előző két hónap, kikaptak a Hokiklub Budapesttől (6-2-re) és a Fehérvári Titánoktól is (5-4-re), majd szerdán 3-1-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Ferencvárostól a Magyar Kupában. Ez utóbbi mérkőzésen nem játszott Stepan Csamangó és Odnoga Mátyás sem, arról nincs információnk, hogy Erdélybe el tudtak-e utazni, de esetleges hiányuk érzékeny veszteség lehet az amúgy sem topformában lévő gárda számára.

A két csapat megmérkőzött már egymással a Megyeri úton is, akkor a mérkőzés derekán három perc alatt három gólt szerzett a Csíkszereda, és a végén 5-2-re nyert. A Sportklub szurkolóinak amúgy sem lehet okuk panaszra, csapatuk ritkán látható dominanciával abszolválta az alapszakasz első háromötödét. 22 meccsből mindössze kétszer hagyták el vesztesen a jeget, érdekes módon mindkétszer saját pályájukon. Egyszer a DEAC nullázta le őket, egyszer a Gyergyói HK tudott győzni ellenük, igaz, akkor legalább egy pontot megmentettek. Talán ez az, ami reményt adhat az UTE számára, amely ugye szintén szerzett 1 pontot a Vákárban.

Ehhez a reményhez nyilván szerényen és elszántan kell hozzáállni, hiszen a megszerezhető pontok 88%-át begyűjtötték a csíkiak, meccsenként közel 5 gólt lőnek átlagban, gólkülönbségük +56. A vendégek védelemének és Duschek Dávid kapusnak a legjobb formáját kell hoznia, ha útját akarják állni a lehengerlő rohamoknak. Márpedig bravúrokra szükségük lenne a liláknak, mivel egyelőre csak hetedikek, egy ponttal lemaradva a Gyergyótól, három egységgel előzve a Titánokat.

SCC-UTE

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

SC Csíkszereda–UTE 5-4

   

Hatalmas csatában győzte le a Sportklub az Újpestet, így tovább növelte előnyét a táblázaton.

Miként a hétközi kupameccsen, úgy ezúttal sem tudták a lilák jégre küldeni Odnogát és Csamangót – az első sorban Godó Dániel kapott helyet Sikorcin és Pance mellett –, a vendéglátók ellenben szokásosan bivalyerős összeállításukban kezdtek, Adorján Örssel a kapuban, de Garrett Clarke nélkül. Az első gólt ezzel együtt az Újpest lőtte Erik Pance révén, amire a nyitó játékrész közepén válaszolt emberelőnyben Gyenyisz Kuljas. A második felvonásban valamivel kevesebb volt az esemény, az újabb gólra a 39. percig kellett várni, akkor Becze Tihamér volt eredményes. A záró periódusban hamarabb rezdült a háló, ráadásul gyors egymásutánban kétszer is. Előbb Nagy Nilan egyenlített, majd Papp Szabolcs is betalált, 3-2 a 44. percben, az UTE stábja ekkor arra jutott, hogy időt kell kérnie. Ha a sorok rendezése volt a cél, az nagyjából-egészében sikerülhetett, bár a következő csíki gól így is megszületett, ám csak az 52. percben, amikor Salló iratkozott fel a táblára. Az UTE ettől nem adta fel, jött Di Diomete, és ezúttal nem ütközéseket és pofonokat osztogatott, hanem meglőtte harmadik szezongólját, 4-3. Ezzel sem volt vége, Pance duplázott, 4-4 az 55. percben. A végjáték egy-egy kiállítást hozott, avagy a csíkiak másodpercek alatt eladták a fórjukat, ami nem zavarta meg Beczét abban, hogy négy a négy elleni játékban belője a mindent eldöntő ötödiket. Az utolsó másdodpercek viharosra sikerültek, kiosztottak a bírók még jó néhány kiállítást, ám a lilák már nem találtak be. Hatalmasat küzdött tehát az Újpest, de ezért most nem adtak pontot. A Szereda tovább növelte előnyét a táblázat élén.

sccute-20190318

fotó: archív

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1850 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre.
Adorján: 81,8% (László)
K
Duschek: 91,5% (Márkus)
Belov, Papp, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
1
Varga, Kovács A., Godó, Sikorcin, Pance
Kuljas, Salló, Brophey, McLean, Shalla
2
Nagy, Carlson, Vincze, Reed, DiDiomete
Gecse, Láday, Bíró, Fodor, Pelley
3
Rusk, Pokornyi, Nemes, Henderson, Kovács S.
Rokaly N., Casaneanu, Horváth L., Farkas T., Győrfy
4
Horváth Á., Miluskin
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07:49 UTE Pance Sikorcin
1-1 10:31 SCC PP Kuljas Brophey Shalla
2-1 38:37 SCC Becze Taratuhin
2-2 40:39 UTE Nagy Vincze DiDiomete
3-2 43:10 SCC Papp Belov Rokaly Sz.
4-2 51:54 SCC Salló Shalla
4-3 53:16 UTE DiDiomete Vincze
4-4 54:11 UTE Pance Sikorcin Godó
5-4 58:13 SCC Becze
59 Kapura lövések száma 22
8 Kiállításpercek 14

A Sportklub–UTE rangadó képei

 

Gigantikus gólokkal gyűrte le a Sportklub az UTE-t

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk