Az Extraliga Csíkszeredája érkezik Miskolcra

   

Még mindig az első magyar pont a tét a Slovan ellen, a pozsonyi kirakatcsapat 9-0-ra áll a mieinkkel szemben. A Jegesmedvék nem esélytelenek.

A szezon jelenlegi szakaszában a másiknál lényegesen jobban álló magyar Extraliga-csapat szép eredmény után várja a listavezetőt. Marcel Rodman együttese 3-1-re legyőzte a dobogós Kassát, ami azt jelenti, hogy tartja a lépést a felsőház szereplőivel. Még kedvezőbb lenne a kép, ha előzőleg 1-nél több pontot sikerült volna szerezni a Gyetvától, de panaszra semmi ok, a DVTK Jegesmedvék legutóbbi 7 mérkőzésükből 5-öt megnyertek, és csak egyszer nem szereztek pontot. A nemzetközi szünet után 4 összecsapásból álló hazai rali kezdődött, ennek a harmadik állomása a Slovan elleni csúcsrangadó (vasárnap a sereghajtó Érsekújvár érkezik zárásként a Népkertbe). Nem kétséges, hogy ez a találkozó jelenti a legnagyobb kihívást. A KHL-ből visszatért pozsonyiak anyagi nehézségeik és kezdeti botladozásuk ellenére hatalmas formába lendültek, 9 meccses győzelmi szériában vannak, a táblázat élére álltak, riválisaikat leszakították, 10 pont az előnyük a második helyezett Kassa előtt. Akár azt is mondhatnánk, hogy ők most az Extraliga Csíkszeredája.

Ezenfelül a magyar csapatok Slovan ellen vívott csatái eddig nem sok eredményt hoztak. A MAC kétszer kapott ki a pozsonyiaktól nagyon simán, kint 3-0-ra, itthon 5-1-re, és bár a Jegesmedvék sokkal szorosabb meccset játszottak ellenük – 2-1-es hazai vezetés után lett 2-4 a vége –, az első magyar pontot vagy pontokat nekik sem sikerült megszerezniük. Mikor, ha nem most? – tehetnénk fel a kérdést, de fontos tudni: a győzelem a komoly bravúrok kategóriájába tartozna. Persze miért ne hajthatnának végre egy komoly bravúrt a miskolciak ma is? Jó néhány alkalommal sikerült ez már nekik az elmúlt szűk másfél évben, illetve ebben az idényben is.

“A listavezetőt fogadni mindig nagy erőpróba, így lesz ez most is – mondja Marcel Rodman vezetőedző a klub hivatalos honlapján. – Ráadásul a Slovan nagyon jó formába lendült, az elmúlt 10 meccsükből 9-et megnyertek, ami figyelemre méltó. Ennek ellenére nekünk az a célunk, hogy fegyelmezett, gyors, kapura törő játékkal itthon tartsuk a pontokat. Minden pályára lépő játékostól a legjobbjára lesz szükség, és extra teljesítmény is kell a győzelem érdekében. Tudjuk, hogy a kassai csapat legyőzése után újabb közönségcsalogató hazai meccs következik, ezért biztos vagyok benne, hogy ismét remek lesz a hangulat a csarnokban.”

mis-slo

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–Slovan Bratislava 6-3

   

A miskolci Extraliga-csapat hatalmas csatában vetett véget a pozsonyiak 9 meccses győzelmi sorozatának.

A mérkőzés nagy tempóban kezdődött, a Slovan azonnal magához ragadta a kezdeményezést, így az első meleg pillanatok Rajna kapuja előtt alakultak ki, amire egy Vas-lövés volt a válasz. A 4. percben megszerezték a vezetést a Jegesmedvék, Beach közeli lövése utat talált a kapuba (1-0). A listavezető ex-KHL-csapat nagyobb sebességre kapcsolt, Rajnának egymás után kellett bemutatnia nagy védéseket, hogy megtartsák az övéi a vezetést. A nyomás a 9. percben érett góllá: a hazai védők a saját kapujuknál adták el a korongot, ami az üresen hagyott Zigóhoz került, ő elfektette Rajnát, majd fonákkal emelt fölötte a hálóba (1-1). Továbbra is a vendégek játszottak fölényben, a Jegesmedvék kontrákra építettek. A 18. percben emberelőnyben vette vissza a vezetést a házigazda: Dudas a kék vonalról igyekezett a középen érkező Beachhez passzolni, ám a korong a keresztezni akaró védő botjáról vágódott a hálóba (2-1). A hátralévő időben voltak helyzetek mindkét kapu előtt, de az eredmény nem változott.

A második harmadból pontosan egy perc telt el, amikor a vendégek apró passzokkal fűzték át a miskolci védelmet, Pulis pedig közelről emelt a kapuba (2-2). A továbbra is domináló pozsonyiak a 9. percben találtak be ismét, a játékvezetők videóztak, majd megadták a gólt, amit Stajnoch neve mellé könyveltek el (2-3). A 31. percben kapta következő emberelőnyét a miskolci csapat, amelyben Habal nagy bravúrral védte Beauvillier lövését, a fór kimaradt. A 35. percben Zitny teljesen egyedül maradt Rajnával szemben, meghúzta a cselt, de aztán a kapusba lőtt. Egy perccel később hazai kontra végén Harrison talált be közelről a pozsonyi kapuba (3-3). Az utolsó két percben a Slovan játszhatott létszámfölényben, de Rajnán nem tudtak kifogni.

A harmadik játékrészben nagy küzdelem alakult ki a győztes gólért, ami hullámzó játékban jelentkezett. Ennek köszönhetően mindkét kapu előtt alakultak ki helyzetek, Rajna többször is nagyot védett. Az 50. percben ismét a miskolciaknál volt az előny, miután Szirányi a harmad közepéről lőtt a felső vas alá (4-3). Az 53. percben újabb emberelőnyüket gólra váltották a Jegesmedvék, amikor a kapu elé bekorcsolyázó Vandane kilőtte a hosszú sarkot (5-3). Az 55. percben 4 a 4 elleni játék következett, miután rövid eltéréssel mindkét csapatból kiült egy-egy játékos a büntetőpadra. Szűk három perccel a vége előtt a Slovan időt kért, levitték a kapusukat, ám ebből is a miskolciak lőttek gólt: Ross emelt a saját harmadából a pozsonyi kapuba (6-3).

Hatalmas csatában egy csodás utolsó harmadnak köszönhetően szenzációs győzelmet arattak a DVTK Jegesmedvék. A Slovan toronymagas első az Extraligában, 9 egymást követő győzelmével teljesen ellépett üldözőitől. Ennek a szériának most vége, ráadásul ezek voltak az első magyar pontok a pozsonyi kirakatcsapat ellen, amely eddig a MAC-ot kétszer, a miskocliakat egyszer győzte le a szezon során.

mis-slo

fotó: Orosz Tamás

Marcel Rodman: Nagyon büszke vagyok a csapatra

   

Vezetőedzők a szenzációs eredményt hozó DVTK Jegesmedvék–Slovan Extraliga-mérkőzésről.

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Az első harmadban jól jégkorongoztunk, és némi szerencsével megszereztük a vezetést. Arra számítottam, hogy a Slovan erősebben kezd majd a második harmadban, de arra nem, hogy mi gyengébben folytatjuk. Szerencsére egy jó letámadásból mégis egyenlítettünk, és onnantól kezdve jól csináltuk a dolgunkat, ami gólokban is megmutatkozott. Nagyon büszke vagyok a csapatra.”

Roman Stantien, Slovan Bratislava: “Az első két harmadban jól játszottunk, de a Miskolc kitűnően védekezett, és a kapusuk is remekelt. Amikor 3-2-re vezettünk, arra gondoltam, hogy kellene még egy gólt lőnünk, de ehelyett mi kaptunk egyet. Néhány játékosom kicsit könnyedén vette ezt a mérkőzést, és ez megbosszulta magát.”

Extraliga, 2019. nov. 22., péntek.
Rajna: 91,4% (Adorján)
K
Habal: 78,3% (Brust)
Láda, Vandane, Vas, Részegh, Beauvillier
1
Sersen, Bacík, Abdul, Zigo, Pulis
Ross, Dudas, Beach, St. Pierre, Rodman
2
Meszáros, Hudec, Petrás, Viedensky, Zitny
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Podlipnik, Sedivy, Matousek, Kukumberg, Pance
Vojtkó, Farkas, Lövei, Kiss P.
4
Sloboda, Stajnoch, Urbanek, Bondra, Jendek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:36 MIS Beach Rodman Dudas
1-1 09:57 SBA Zigo Pulis Abdul
2-1 16:12 MIS PP Dudas Vas Részegh
2-2 21:00 SBA Pulis Abdul Zigo
2-3 28:10 SBA Viedensky Stajnoch Zitny
3-3 35:53 MIS Harrison Miskolczi Vojtkó
4-3 49:07 MIS Szirányi Beauvillier Részegh
5-3 52:41 MIS PP Vandane Beach Vas
6-3 57:17 MIS EN Ross Beauvillier
24 Kapura lövések száma 35
14 Kiállításpercek 8

Egy szenzációs győzelem képei

   

18 fotón a DVTK Jegesmedvék 6-3-as történelmi sikere a Slovan ellen.

Ezekkel a gólokkal verték a Jegesmedvék a Slovant

 

Most már a miskolci hokitörténet is számon tarthat egy 6-3-at amit klasszikusnak tekinthetnek a szurkolók.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum