Idegenben vágna vissza a Gyergyó a DEAC-nak

   

Egy hete saját pályájukon szenvedtek szoros vereséget egy eltiltásokat is hozó mérkőzésen, és már itt is van a visszavágó.

A két csapat kétszer találkozott egymással a szezonban eddig, és rendre komoly küzdelmet láthattak a nézők. A szezon elején a DEAC 3-2-re nyert hazai pályán – akkor szerezte első lacrosse-os gólját az utóbbi időben mellőzött Albert Zagidullin –, majd múlt héten ismét a Debrecen diadalmaskodott, méghozzá idegenben és 4-2-re. A két meccs között egy jelentős különbség mindenképpen volt: az első találkozón összesen 20 percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők, a másodikon viszont 184-et. A parázs hangulatnak és a bunyóknak hosszabb távú következményei is lettek, amennyiben a fegyelmi bizottság Sára Tibort két, Sándor Flóriánt egy meccsre tiltotta el. Előbbi még nem léphet pályára léphet a debreceni találkozón, de utóbbi már igen.

A felek között helyezésben nem nagy a különbség, pontszámban azonban jelentős, a DEAC 38 ponttal negyedik, miközben a Gyergyói HK 24-gyel hatodik. Az erdélyi csapat az UTE és a Titánok elől menekülne előre, míg a DEAC ismét célba venné a dobogót. Érdekesség, hogy a debreceniek az elmúlt öt meccsükön mindannyiszor szoros eredményt értek el, négy alkalommal győztek, egyszer kikaptak, de a Gyergyó elleni 4-2-t leszámítva mindig csupán egy gól volt a különbség.

Összességében az immár 10 légiósnál tartó GYHK  is jó formában várja a találkozót, hiszen négy novemberi meccséből csak a DEAC ellenit bukta el, viszont nyerni tudott például a Sportklub otthonában, a Brassót pedig hazai pályán múlta felül hosszabbításban. Lehetetlen megtippelni, melyik csapat számára jön ki jobban a lépés, szerencsére ez nem is dolgunk, de annyit rögzíthetünk, hogy biztosan izgalmas és parázs csatát hozó mérkőzés következik megint.

debgye

fotó: DEAC

DEAC–Gyergyói HK 4-3

   

Szezonbeli harmadik győzelmét is kicsikarta a Debrecen a GYHK ellen, ám ezúttal csak büntetőkkel dőlt el a mérkőzés.

Az első harmad első felében alaposan beindultak a csapatok, így egymás után jöttek a gólok: a 3. percben Hári Norbert szerzett vezetést, a 8.-ban Ferenc Csibi egyenlített, a 10.-ben Novotny révén ismét a DEAC-nál volt az előny, 2-1. A folytatásban inkább a kiállítások jöttek, az újabb találatra a harmadik játékrész elejéig kellett várni, ekkor Mazzag növelte kettőre a differenciát, 3-1. Ezután ismét sorjáztak a kétpercesek, amire a Debrecen végül ráfizetett, léván, hogy egyaránt öt a négy ellen talált be Valdix az 52., majd Nagy Csaba az 56. percben, 3-3. A végjátékban és a hosszabbításban nem esett gól, noha Góga büntetése miatt volt egy fórjuk még a hazaiaknak ekkor, a rávezetések során azonban mégis kicsikarták a győzelmet David Musial tanítványai, Molnár Dávidé volt ezúttal a döntő szó. Az eddigi három DEAC–Gyergyó csata mindegyikét a magyarországi gárda nyerte.

debgye

fotó: DEAC

Mindenképp pozitív, hogy sikerült 1-3-ról felállnunk

   

Malcolm Cameron, a Gyergyói HK és David Musial, a DEAC vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Juhász, Juhász, Mokrai, Herczeg.
Hetényi: 93,0% (Gönczi)
K
Cooke: 91,5% (Ruczuj)
Filbrandt, Kiss, Essery, Hári, Kulesov
1
Góga, Raszulov, Rupert M. D., Rupert R. J., Vorobjov
Léránt, Mestyán, Izacky, Mazzag, Novotny
2
Bobcek, Ferencz Csibi, Csergő, Elekes Darabont, Valdix
Sándor, Markov, Berta, Kozma F., Molnár
3
Creanga, Nagy Cs., Benedek, Péter, Daradics
Salló
4
Barabás, Kozma Zs.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 02:33 DEB Hári Léránt
1-1 07:14 GYE PP Ferencz Csibi Bobcek
2-1 09:07 DEB Novotny Mazzag Izacky
3-1 42:02 DEB Mazzag Izacky Novotny
3-2 51:13 GYE PP Valdix Raszulov
3-3 55:34 GYE PP Rupert R. J. Rupert M. D.
4-3 65:00 DEB GWS Molnár
47 Kapura lövések száma 43
24 Kiállításpercek 30

A DEAC–Gyergyó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk