Már nem Mike Babcock a Toronto edzője

   

Az 56 éves mestert Sheldon Keefe váltja a Maple Leafs kispadjánál. A sztáredző Babcock kudarca beteljesedett.

Az évtized derekán óriási változásokon ment keresztül az akkor már hosszú ideje bukdácsoló Toronto, amely az előző 10 szezon során mindössze 1 alkalommal érte el a playoffot az NHL-ben. Ekkor a játékosokat és a vezetőséget is beleértve szinte mindenkit lecserélték annak érdekében, hogy 1967 után először ismét megszerezhessék a Stanley Kupát. Az óriási megújulás egyik fontos eleme volt az is, hogy 2015-ben Randy Carlyle helyét Mike Babcock foglalta el a kispad mögött. A korábban szó szerint mindent megnyerő mesterrel (Stanley Kupa a Detroittal, Világkupa, olimpia, felnőtt és U20-as világbajnokság) 8 éves, 50 millió dolláros szerződést kötött a klub, amiért nem kért mást, csak az ezüstserleget.

Babcock azonban a négy év alatt kudarcot vallott, úgy sem tudta teljesíteni a feladatot, hogy minden évben erősödött a csapat. Amikor Torontóba érkezett, még Nazem Kadri és Dion Phaneuf számított húzóembernek, de azóta hiába jött Nylander, Matthews, Marner és Tavares is, a csapat rendre elbukott a legfontosabb pillanatokban. Babcock első évében még nem jutottak a playoffba, és bár a következő háromban igen, a második kör egyszer sem jött össze, annak ellenére, hogy az alapszakaszban rendszeresen kimagaslóan teljesítettek.

Az aktuális idény az utolsó hárommal ellentétben már rosszul is indult. Októberben csak eggyel volt több győzelme a Leafsnek, mint amennyi veresége. Novemberben kilábalni látszottak a gödörből, három győzelemmel kezdték a hónapot. A Vegas elleni siker után azonban valami megtört. A Flyers ellen büntetőkkel elvesztett találkozó még belefért volna, ám az semmiképp, hogy a következő öt meccsen pontot se szerezzenek, és 24 gólt kapjanak. A sorozat nyomán a Leafs mérlege negatívba fordult, amit már nem tolerált Brendan Shanahan klubelnök és a vezetőség: bejelentették Babcock menesztését. A sztáredző helyére az a 39 éves Sheldon Keefe érkezett, aki az elmúlt öt évben a Toronto farmcsapatát, az AHL-es Marliest irányította, és 2018-ban a bajnoki címig vezette.

keefe

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk