Kétszeres Stanley Kupa-győztest igazolt a Nyitra

 

A 33 éves Kris Versteeg az öccsével, Mitchcsel egy csapatban folytathatja a szezont.

Néhány nappal ezelőtt még úgy nézett ki, hogy a kiváló csatár szögre akasztja a korcsolyát. Kris Versteeg a 2017/18-as szezon után kopott ki az NHL-ből, majd a következő idénye sem sikerült: az Avangard Omszkban csak 11 mérkőzés jutott neki, és bár a Vaxjö Lakersben ponterősebben jégkorongozott, ott sem marasztalták. Az idén az AHL-es Rockford IceHogs kapitányaként kezdett, 6 találkozón 1 asszisztot ért el, utána jött a hír az esetleges nyugdíjról.

Utóbb azonban minden megváltozott: a HK Nitra bejelentette, hogy szerződtette Versteeget. A fordulat annyiban nem meglepő, hogy immár a negyedik idényét tölti a tavaszi Extraliga-döntős klub soraiban Mitch Versteeg, aki nem más, mint Kris két évvel fiatalabb öccse. Az ifjabbik Versteeg soha nem jutott el az NHL közelébe sem, nem is draftolták, bátyja viszont hatalmas karriert tudhat maga mögött. Ahhoz képest, hogy csak az 5. körben draftolta a Boston 2004-ben, majd több mint három évvel később mutatkozott be a világ legjobb bajnokságában a Chicagóban, már a 2008/09-es szezonban beválasztották az NHL legjobb újoncai közé. A lényeg ezután következett: 2010-ben, majd 2015-ben is Stanley Kupát nyert a Blackhawksszal. Pályafutása során 643 alapszakaszmeccsen 358 pontot termelt, de a playoffokban is elemében volt, 93 találkozón 48 egységig jutott.

Természetesen nagy kérdés, hogy milyen formában érkezik a Nyitrához, de mindenképp izgalmas, hogy egy ilyen pedigréjű játékost is láthatunk a bajnokságban, amelynek a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda is szereplője. A hírek szerint Versteeg mindenképpen szeretett volna egy csapatban hokizni a testvérével, és arra is számít, hogy így részt vehet a karácsonyi-szilveszteri Spengler Kupán a Team Canada színeiben. A támadó soha nem volt a kanadai felnőttválogatott tagja, U18-as világbajnokságon viselhette a juharleveles mezt először és utoljára.

A HK Nitra rászorul az erősítésre, a csapat startja pocsékul sikerült, és jelenleg is csak tizedik, miután utolsó hat mérkőzéséből négyet elveszített.

versteeg

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk