Gólokkal tért vissza a jégre Ortenszky Tamás

   

Keresztes Levente 9 assziszt után meglőtte első NCDC-gólját. Heti légióskörképünk a jegyzett utánpótlás-bajnokságokból.

Sérülését követően győztes góllal tért vissza Ortenszky Tamás. A Biel megkezdte a felzárkózást a svájci juniorbajnokságban, hazai jégen 6-3-ra verte a Lausanne-t. Ortenszky szép lövéssel emberelőnyből volt eredményes a 35. percben, ez volt az első találata a szezonban. A másik mérkőzés az SCL Young Tigers ellen hasonlóképpen alakult, a Biel 7-3-ra győzött, a magyar bekk belejött: ismét létszámfölényben volt eredményes, emellett egy gólpasszt is kiosztott. A szünetet követően a Luganónál vendégeskedett a GCK Lions. Révész Marcell együttese nem járt sikerrel, 4-1-es vereséget szenvedett. Két nappal később azonban otthon 6-5-re verték a Klotent. Révész a hétvégén pont nélkül maradt, Falus Ádám nem játszott. A GCK tartja második helyét, míg az ötös győzelmi szériában lévő Biel feljött hatodiknak.

A német juniorbajnokság két székely játékosa egymással nézett farkasszemet, amikor a Regensburg az Eisbären Berlint fogadta. Az első meccset a Regensburg húzta be 4-2-re, a második találkozót a fővárosiak 5-1-re. A berlini csapatban Kánya Tamás az első meccsen 1, a másodikon 4 asszisztot osztott ki, oroszlánrészt vállalva a győzelemből. A hazaiaknál szereplő Kovács Péter nem szerzett pontot. Az Augsburg otthon fogadta a listavezető Kölnt, és két nagyarányú (1-9, illetve 0-6) vereséget szenvedett. Az augsburgi csapat egyetlen találatánál Péter Donát gólpasszos volt. Szűcs Ádám mindkét mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. A Regensburg a harmadik, a Berlin a negyedik, az Augsburg a hetedik.

A svéd U20 Elit keleti divíziójában a Wings 6-4-te győzött az Almtuna vendégeként, majd hazai pályán 7-5-ös vereséggel zárt a Traneberg ellen. Kemény Patrik sikeres hétvégét zárt, az első mérkőzésen 2 gólt lőtt, a másodikon 1+2-vel zárt. 13 meccsen szerzett 12 pontjával a magyar hokis csapata legponterősebb játékosa. A déli divízióban a Boräs 6-2-re nyert a Mölndal ellenében. Kozma Dávid két góllal segítette csapatát, 10 meccs után kerekeken 2 pont/meccses átlaggal áll, messze csapata legponterősebb játékosa. A másik magyar érdekeltségű csapat, a Halmstad büntetőkkel verte 5-4-re a Vita Hästent. A Jakabfy fivérek játszottak, pontot nem szereztek.

Megszerezte első gólját az NCDC-ben Keresztes Levente. A MAC-ban nevelkedett támadó a South Shore Kings ellen talált be, csapata 5-1-re győzött idegenben. A Twin City Thunder később az Islanders HC-t is legyűrte 5-3-ra, majd a Rochester Monarchsot 8-0-ra. Keresztes 17 meccs után 10 pontos, a Thunder hetedik a bajnokságban.

Ismét szerepet kapott az USPHL premieres South Shore Kings kapujában Kovács Dávid. A Kings 6-0-ra verte a Twin City Thundert, Kovács 24 védéssel ért el shutoutot. A csapat ezt követően részt vett az Islanders HC showcase-en, ahol 4 sima vereséget szenvedett: a Chicago Cougars (1-3), a Charlotte Rush (1-6), a Wisconsin Rapids (1-7) és a Potomac Patriots (1-5) is jobbnak bizonyult nála. Kovács a Cougars ellen 91%-osan védett, a Patriotstól 5 gólt kapott. Mesterházy Bálint mind az 5 találkozón játszott, pontot utoljára október közepén szerzett. Ugyanezen a showcase-en járt Pákozdi Bálint és a New Hampshire is. Négy meccsükből hármon győzni tudtak, a Tóth Kevével felálló Florida Eelst büntetőkkel 4-3-ra, a Tampa Bay Juniorst 4-3-ra, a Fort Wayne-t hosszabbításban 2-1-re verték, majd 4-1-re kikaptak a Richmondtól. Pákozdi kihagyta a büntetőjét a szétlövéskor, a Tampa és a Richmond ellen gólpasszos volt. Az említett Floria Eels 2 győzelemmel és 1-1 hosszabbításos, illetve büntetőkkel elszenvedett vereséggel zárta a showcase-t. Tóth Keve három meccsen játszott, pontot nem szerzett. A Junior Bruins 2 győzelemmel és 1-1 rendes játékidős illetve hosszabbításos vereséggel abszolválta a tornát. Szekeres Tamás mind a 4 meccsen játszott, 2 pontot szerzett.

Két vereséggel kezdte a szlovák juniorbajnokság középszakaszát a Dukla Trencín. A trencséni fiatalok otthon fogadták a Nyitrát és egy 7-3-as, valamint egy 3-1-es vereséget könyvelhettek el. Sárdi Máté nem szerzett pontot.

Az osztrák EBYSL-ben az Okanagan hazai pályán hosszabbításban 3-2-re kikapott az Innsbrucktól, majd Bécsben szintén ráadásos 4-3-as vereséget szenvedett. Hazai pályán aztán összejött a győzelem a Vienna Capitals ellen, 5-0 lett a vége. Kóczán János az első bécsi meccsen gólt lőtt, a másodikon gólpasszos volt. Komáromy Botond az első fővárosi találkozón gólpasszos volt, a győztes mérkőzést 1+1-gyel zárta.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum