Az UTE leszakíthatja a Titánokat

   

A nemzetközi szünet előtt még egyformán állt a két csapat az Erste Ligában, ám azóta már 6 pont közöttük a különbség.

Ennek oka, hogy míg a lila-fehérek két győzelmet is arattak a héten, addig a Fehérvár-farm nagy csatában vereséget szenvedett a Hokiklub Budapesttől. Így most az UTE 23 ponttal áll az alsóház élén, a 6. helyen, a Titánok viszont 17 egységgel 8.-ak, és messzebbre kerültek az előttük tartózkodó duótól, mint amennyire az őket üldöző KMH jön mögöttük. Mindebből könnyen kiszámítható, hogy újpesti siker esetén 9 egységre nő a differencia, míg a vendégek bravúrja nyomán újra összesűrűsödne a mezőny ebben a régióban. Az UTE most talán esélyesebbnek tűnik, a Hokiklub elleni november eleji 2-6 mintha felébresztette volna a gárdát. Azóta sikerült legyűrniük a DEAC-ot, majd viszonylag simán két vállra fektették a Schiller-Vasast pénteken. Kiss Dávid fiatal együttese ehhez képest hektikusabban teljesít. Előbb hazai jégen 5-öt kap a Debrecentől, utána 5-öt lő a Fradinak – nulla ellenében –, végül a Hokiklubbal szemben bukik el 3-5 arányban. Nagy kérdés tehát, hogy vasárnap este melyik arcát mutatja a csapat. Ami a felek eddigi egymás elleni mérlegét illeti, eddig kétszer játszottak, és mindkétszer Fehérváron: előbb a Titánok nyertek 6-3-ra, majd az UTE 4-2-re, ez lényegében egál. Hogy melyikük billenti maga felé a mérleg nyelvét, rövidesen kiderül.

titute

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

UTE–Fehérvári Titánok 4-5

   

A Volán-farm bravúros fordítással 3 pontot szerzett egy izgalmas összecsapáson.

Jelentős hiányzókkal szembesülhettek a Megyeri útra kilátogató hazai szurkolók, az eltiltott Varga Arnold mellett Benk András és Csamangó sem öltözött be. Mindeközben a Fehérvári Titánoknál ezen a mérkőzésen mutatkozott be Zane Schartz. A 3. percben Császár állt ki két perce, de remekül működött a Titánok emberhátrányos egysége. A 10. percig kellett várni az első nagyobb helyzetre, Kovács Attila lövését fogta Gyenes. A 15. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár: Kovács Alex remekül centerezett az alapvonal mögül, Almási bevágta. A következő cseréből ismét gólt lőttek a vendégek, a berobbanó Balogh Bence duplázta meg a Titánok előnyét.

Rákapcsolt a második harmadban az UTE és össze is jött a szépítés a 27. percben, Henderson középre tett korongja találta meg Erik Pancét, akinek nem volt nehéz dolga, 1-2. Ahogy a Titánok is gyorsan szerezték második góljukat, úgy az UTE is eredményes volt a következő cserében: Sikorcin kék vonalas lövése ment át Gyenes lábai között. Az egyenlítést követően nagy esélyt kaptak a vendégek, Nagy Nilan kapott 2+2 percet. Megúszta a tűzijátékot az Újpest, sőt Reed szólóját csak szabálytalanul tudták megakadályozni a vendég játékosok. A harmad végén még a vezetést is megszerezték a hazaiak, Odnoga nagy helyzetét még fogta Gyenes, de a kapu előtti nyomást nem bírták a Titánok, Pance duplázott közelről.

A harmadik harmad elején kissé váratlanul egyenlítettek a Titánok: Imre Patrik szlalomozott végig a hazai védők között, a Márkusról lecsorgó korongot Dézsi lőtte be. Az újpestiek ismét sebességet váltottak, tempójukat Godó gáncsolása törte meg. Az emberhátrány végén Kovács Sebestyén lépett meg, de nem tudta Gyenest átverni. Az 53. percben visszavették a vezetést a Titánok: egy véleményes ütközést követően Madácsi lódult meg, a végig agilisan játszó Zion pedig kilőtte a pipát, 3-4. Kisvártatva megduplázta előnyét a vendég csapat, Nagy Ákos szerelte az egyik újpesti bekket, majd takarásból leadott lövése a kapuvasról becsorgott. Az utolsó két percben zárkózott az UTE, Sikorcin a levegőből paskolta be a korongot, 4-5. A végén hiába hozta a le kapusát Baróti Zsolt, a vendégek hősiesen védekezéssel kihúzták.

A Titánok egy erős első és harmadik harmaduknak köszönhetően bravúros győzelmet arattak a Megyeri úton, így 3 pontra megközelítették ellenfelüket a tabellán.

utetit-20191117185331_IMG_6125

fotó: UTE

Erste Liga, Megyeri út, 452 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Pálkövi, Váczi.
Márkus: 82,1% (Duschek)
K
Gyenes: 86,7% (Horváth D. Cs.)
Henderson, Kovács Attila, Odnoga, Sikorcin, Pance
1
Mangone, Vas, Balogh, Madácsi, Zion
Nagy N., Carlson, Vincze P., Reed, DiDiomete
2
Horváth M., Kiss R., Campbell, Péter, Dézsi
Rusk, Pokornyi, Nemes, Horváth Á., Kovács S.
3
Imre, Erdély, Kovács Alex, Búzás, Almási
Godó, Miluskin
4
Schartz, Nagy A., Császár, Vincze G.
Baróti Zsolt, Virág Csaba
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:06 FHA Almási Kovács Alex Búzás
0-2 15:24 FHA Balogh Madácsi Zion
1-2 26:09 UTE Odnoga Henderson Pance
2-2 26:58 UTE Sikorcin Pance Henderson
3-2 39:47 UTE Pance Sikorcin Odnoga
3-3 45:59 FHA Dézsi Imre Erdély
3-4 52:50 FHA Zion Madácsi
3-5 54:42 FHA Nagy A.
4-5 57:58 UTE Sikorcin Nagy N.
30 Kapura lövések száma 28
10 Kiállításpercek 6

Okos gólokkal győztek a Titánok

 

Márkus Levente, az UTE kapusa tehetetlen volt a fiatal fehérvári jégkorongozók találatainál.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum