Bravúrpontokra hajtanak a Jegesmedvék

   

A szomszédvár Kassa érkezik vasárnap este a népkerti jégcsarnokba.

A nemzetközi szünet után nem úgy indult be újra a bajnoki küzdelem a DVTK Jegesmedvék számára, ahogy a szurkolók szerették volna. Először egy szomorú hírrel szembesülhettek, miszerint Magosi Bálint hosszabb időre kidőlt a sorból, majd pedig következett a Gyetva elleni hazai meccs, amelyet 5 perccel a vége előtt egy szerencsés góllal tudtak hosszabbításra menteni. A büntetőket pedig a vendégek lőtték jobban, így győztesen távozhattak a népkerti jégcsarnokból.

Pedig fontos lett volna diadallal kezdeni a négy meccses hazai mérkőzéssorozatot, hiszen a következő találkozók jóval nehezebbnek ígérkeznek. Vasárnap máris érkezik a tabellán jelenleg harmadik helyen álló HC Kosice. Az acélos gárda jó formában van, hiszen a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert zsinórban, pénteken ők is büntetőket lőttek, így múlták felül idegenben a Nagymihályt. A kapuban biztos pont a nyáron Érsekújvárról igazolt Kosaristan, aki 93,44 százalékos védési hatékonyságot tud felmutatni, igaz a miskolciak ezen a poszton hasonló teljesítménnyel büszkélkedhetnek. A támadójáték két abszolút húzóembere Chovan és Hascak a maguk 24, illetve 23 pontjával, de igazán imponáló az utóbbi 15 találata, amivel vezeti is a Tipsport Liga góllövőlistáját.

A Jegesmedvék az októberi remek sorozat után egy kicsit megtorpantak. Utolsó öt meccsükből megnyertek hármat, ám a két vereség éppen egymást követte a sorozat végén. A sorsolás szeszélye a nemzetközi szünet után négy hazai meccset hozott össze nekik, amelyek mindig fontosak a pontgyűjtögetés terén. A könnyebb feladat a Gyetva ellen csak egy pontot hozott, így most bravúrra lenne szükség, és az igen izmos kerettel kiálló Kassa ellen kellene pótolni az elhullajtott egységeket. Ez nem lehetetlen küldetés, hiszen október 4-én Kassáról már elhoztak egy pontot, amikor a büntetőknél a hazaiak bizonyultak jobbnak. Vesztenivaló nincs, neki kell menni a nyolcszoros szlovák bajnoknak, kiadni mindent, aztán úgyis eldől, hogy ez mire elég.

mis2019-ot

fotó: Orosz Tamás

DVTK Jegesmedvék–HC Kosice 3-1

   

Otthon tartotta a három pontot a miskolci Extraliga-csapat a Kassa ellen.

A Jegesmedvéknél sérülés miatt hiányzott Magosi, Gőz és Ritó, a másik oldalon viszont a szakvezetés a második számú kapusnak, az eddig nem túl izmos teljesítményt nyújtó Skorvaneknek adott bizalmat. A meccset a Kassa a kezdte jobban, hiszen alig telt el két perc, máris megszerezték a vezetést. Koch kék vonalas lövése kipattant Rajnáról, Jokel pedig a kapuvas mellől nem hibázott (0-1). Továbbra is a vendégek támadtak többet, Suja lövése centiméterekkel tévesztette el a célt. A miskolciak a 8. percben, emberelőnyben egyenlítettek: Beach lövésénél Skorvanek mellé nyúlt, a pakk pedig a hálóban kötött ki (1-1). A házigazdák gyors egymásután kihagytak két emberelőnyt. Egyenlő létszámnál gyors, parázs meccs alakult ki, és helyzetekben sem volt hiány. Páros kiállítás miatt két percig 4 a 4 ellen játszhattak a felek, de ezt eredmény nélkül tették.

A második harmad elején beleerősített a Kassa, majd kétszer fórba is kerültek, de ezeket nem tudta gólra váltani. Ezt követően is maradt a vendégek fölénye, a Jegesmedvék csak a játékrész felénél szabadult ki a szorításból. A 34. percben óriási kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, a kék mezesek háromszor is lőttek, ám mindegyik elakadt Rajnában vagy egy blokkban. Egy perccel később emberhátrányban Harrison ugorhatott ki, de egy védő szorításában mellé lőtt. Nagyon dominált a Kassa, teljes létszámban is felálltak a támadó harmadban, de valami apróság mindig hiányzott a gólhoz. A hazaiak leginkább a kontrákban bízhattak, de ebből nem volt túl sok.

A harmadik játékrész továbbra is a Kassa támadt többet, de egy kontra végén mégis a hazaiak lőttek gólt Harrison révén a 45. percben (2-1). Rögtön ezután kétszer is komoly esélyt kaptak a miskolciak az előnyük növelésére, de nem használták ki a fórokat. Az utolsó perceket megnyomta a Kassa, előnyben is játszhattak, majd időt kértek és levitték a kapust. Ennek a vége egy üres kapus miskolci gól lett, amit Beach jegyzett (3-1).

miskos_20191117_ot

fotó: Orosz Tamás

Extraliga, 2019. nov. 17., vasárnap.
Rajna: 96,9%
K
Skorvanek: 90,5%
Láda, Vandane, Vas, Részegh, Beauvillier
1
Slovák, Repe, Bellus, Chovan, Hascak
Ross, Dudas, Beach, St. Pierre, Rodman
2
Cizek, Ruzicka, Kveton, Skokan, Klhufek
Szirányi, Kiss D., Miskolczi, Galanisz, Harrison
3
Michalcin, Koch, Suja, Rapác, Jokel
Vojtkó, Kiss P.
4
Mily, Bucko, Bortnák, Vrábel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:14 KOS Jokel Koch Rapác
1-1 07:30 MIS PP Beach Dudas Vandane
2-1 44:38 MIS Harrison Galanisz Miskolczi
3-1 59:25 MIS EN Beach Vas Ross
22 Kapura lövések száma 32
14 Kiállításpercek 22

A Jegesmedvék–Kassa képekben

   

Részegh kiválóan takart Beach góljánál

 

A DVTK Jegesmedvék vasárnapi, Kassa elleni sikere videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum