A Hokiklub utoljára lophat pontot a Szeredától

   

A csíkiak idegenbeli veretlenségüket őrizve érkeznek az utóbbi két mérkőzésén figyelemre méltó életjeleket produkáló Hokiklubhoz.

Országos kettes, mondaná az egyszeri szurkoló az Erste Liga utolsó előtti és első helyezettjének csatáját megelőzően. Természetes, hogy szinte minden előzmény magabiztos vendégsikert ígér, ám a jégkorong olyan sport, hogy soha nem lankadhat a favoritok koncentrációja sem. A Sportklub úgy érkezik harmadik magyarországi túrájának második ellenfeléhez, hogy eddigi 7 itteni meccsének mindegyikét megnyerte, és összesen 1 pontot vesztett ezenközben, azt is a címvédő otthonában. Fórja jelenleg 12 pont a Kontinentális Kupában érdekelt FTC-Telekom előtt. Nagyon nagy hőstettet kellene végrehajtania Jans Brandström alakulatának ahhoz, hogy ez a különbség ne növekedjék. A Hokiklub ugyanakkor már korántsem olyan könnyű falat, mint amilyennek a szezon bizonyos időszakaiban tűnhetett. Szűcs Istvánék sorozatban kétszer nyertek – az UTE és a Fehérvári Titánok ellen –, így elléptek az utolsó helyről, és alaposan le is szakították közvetlen riválisukat. Nem vélhető kizártnak, hogy egyszer egy gigabravúr is összejön nekik, még ha nem is magától értetődő, hogy ennek épp a csíkiak lehetnének a kárvallottjai. Annál inkább, hogy ez már a két gárda utolsó alapszakasz-mérkőzése lesz a szezonban, és eddig mindet nyerte a Szereda, igaz, a budapestit nehezebben. Az eredmények így néztek ki a listavezető szemszögéből: 7-1, 4-1, 10-2. Ezzel együtt kíváncsian várjuk az összecsapást, miként azt is, hogy ott lesz-e már a KMH soraiban a reaktivált Joona Manninen, aki egykor nagyszerű szezont produkált a Fradi színeiben.

hkbscc201812

Hokiklub Budapest–SC Csíkszereda 2-6

   

A Sportklub a második harmadban döntötte el a HKB elleni mérkőzését.

A találkozó nyitó játékrésze egyetlen emberelőnyt hozott, amivel élt is az SC Csíkszereda: Németh Árpád büntetését Láday Tamás váltotta gólra. A két csapat közötti különbség a második harmad első felében jött ki. Egy kivédekezett Sportklub-hátrányt követően Györfy Tihamér növelte csapata előnyét, majd 42 másodpercre rá Szűcs István Gábor szépített. Hiába, másfél perccel már 4-1-re vezettek a csíkiak, Rokaly Norbert és Evan Brophey talált be Gadácsi Jánosnak. Ezt követően Jens Brandström időt kért, de 4 percre rá Rodney Pelley is eredményes volt vendég részről. A játékrész folytatásában két kibekkelt HKB-hátrány után Miro Hovinen kozmetikázott az eredményen. A záró húsz percnek 5-2-es Sportklub előnnyel vágtak neki a felek. Sokáig úgy tűnt, ez lesz a végeredmény, ám egy csíki kiállítást követően Brandström lehozta a kapusát, 6 a 4 ellen támadtak a hazaiak, ám mindez arra volt elég, hogy Vjacseszlav Belov egy üres kapus góllal beállítsa a 6-2-es végeredményt.

Az SC Csíkszereda immáron 15 pontos előnnyel vezet az FTC-Telekom előtt a tabellán, hétfő estére már néggyel több meccse lesz, mint a zöld-fehéreknek, ugyanis a Schiller-Vasas HC otthonában lép jégre.

HKB-SCC_20181021

fotó: KMH

Erste Liga, Tüskecsarnok, 386 néző. Játékvezetők: Timár, Timár, Bencze, Somos.
Gadácsi: 88,6% (Kiss)
K
Szamankov: 92,6% (Adorján)
Lakatos, Szécsi P., Pihlqvist, Sátek, Szűcs
1
Belov, Papp, Becze, Shalla, Taratuhin
Berry-Lamontagna, Hovinen, Koski, Petres, Szappanos
2
Láday, Salló, Brophey, McLean, Pelley
Reiter, Bán, Albert, Németh, Lőczi
3
Gecse, Györfy, Bíró, Fodor, Rokaly N.
Horváth B. D., Lévai, Kedves
4
Farkas, Casaneanu, Horváth L.
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:38 SCC PP Láday Bíró McLean
0-2 25:53 SCC Györfy Shalla Becze
1-2 26:35 HKB Szűcs Sátek Pihlqvist
1-3 27:43 SCC Rokaly N. Fodor
1-4 28:02 SCC Brophey Pelley
1-5 32:00 SCC Pelley Brophey McLean
2-5 39:21 HKB Hovinen Szűcs Lakatos
2-6 56:23 SCC EN Belov Taratuhin
27 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 8

Belov egész pályás üres kapus gólt lőtt

 

A HKB–Sportklub videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum