Dornbirnban indulna felfelé a Fehérvár

   

Dornbirnba vezet a fehérvári EBEL-csapat útja, ahol nehéz, de teljesíthető feladat vár rájuk.

A Hydro Fehérvár AV19 csapata idei teljesítménye meglehetősen hullámzó. Győzelmi és vereségsorozatok követik egymást, és sajnos az utolsó három meccs az utóbbi szériába tartozott. Jobb alkalom nem is akadhatna számukra, hogy megszakítsák ezt a sormintát, mint a vasárnapi találkozó. A fehérváriak ugyanis a tabellautolsó Dornbirn vendégeként lépnek jégre, és nem is lehet más céljuk – egy pillanatra sem lenézve az ellenfelet –, mint a három pont begyűjtése.

A papírforma ugyanakkor csalóka is lehet, és ezt éppen a Dornbirn bizonyította be szeptember 21-én a Raktár utcában, amikor két harmadon át vezettek, és a magyar gárda csak hosszabbításban tudta bebiztosítani győzelmét. Aki tehát könnyed diadalra számít, az bizony legyen sokkal óvatosabb. A Dornbirn nincs túl jó sorozatban, utolsó öt meccse közül négyet elveszített, igaz az  egyetlen sikerük igazi bravúr volt a Salzburg otthonában. Érdekes, hogy az idei szezonban ez volt az egyetlen 60 perces győzelmük, ezen kívül az első fordulóban tudtak nyerni hosszabbításban Innsbruckban, minden más mérkőzésüket elveszítették.

Habár a Fehérvár volt már jobb formában a szezonban, ám azt is bizonyították, hogy a nehéz helyzeteken képesek felül kerekedni. Éppen egy hatmeccses vereségsorozat után győzték le zsinórban a liga topklubjait, így mindenki láthatta, hogy milyen potenciál van a csapatban, mire is képes valójában. Most ismét ez a feladat vár a kék-fehérekre, előhúzni azt a teljesítményt, amely előtt meghajolt már a Salzburg és a Vienna Capitals is. Ebben már nem lehet a csapat segítségére Timotej Sille, akivel a klub menedzsmentje a héten szerződést bontott. Mindenképpen szükség lesz viszont a húzóemberek, Yogan, Kuralt, vagy éppen a magyarok közül Kóger és Szita jó teljesítményére, de felsorolhattunk volna mindenkit, hiszen a Fehérvár legnagyobb ereje a csapatmunkában rejlik. A feladat tehát abszolút teljesíthető, a Fehérvárnak kellő önbizalommal kell kiállnia Dornbirnban, ám egy pillanatra sem szabad elfelejteniük, hogy az ellenfél is képes meglepetésekre.

avsdec

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Dornbirn–Hydro Fehérvár AV19 3-4

   

A székesfehérváriak egy fordulatos mérkőzésen hét emberhátrányt is kivédekeztek, végül büntetőkkel legyőzték a ligautolsót.

A mérkőzés 13. percében a Dornbirn Romig révén megszerezte a vezetést, aztán a nyitó felvonás folytatásában a Hydro Fehérvár AV19 kibekkelte Reisz Áron kisbüntetését. A második húsz perc áthúzódó DEC-fórral indult, ám Körkkö büntetését követően 4 a 4 ellen játszhattak a felek. Mire Timmins visszaért, Lehtonen ment ki vendég részről. Az újra kialakult 4 a 4 elleni játék meghozta az egyenlítést: Busenius talált be Järvenpää-nek. Nem sokkal később Erdélyt büntették, az újabb hátrányt is kivédekezte Hannu Järvenpää csapata. A sok speciális játékhelyzet sem törte meg a Fehérvárt, a 34. percben Mihály Ákos megfordította a meccset. A harmadik harmadot 41 másodpercnyi kettős előnnyel kezdte a Dornbirn, ám a székesfehérváriak ezeket a hátrányokat is kivédekezték, majd a 44. percben Girard kétgólosra növelte a vezetést. Mindezeket követően a játékrész közepén alig több mint 1 perc alatt egyenlítettek az osztrákok: előbb Bau Hansen, majd Rapuzzi talált be Kornakkernek. A rendes játékidő nem hozott több gólt, ahogyan a hosszabbításban sem dőlt el a mérkőzés. A büntetőkből Kóger révén a Hydro Fehérvár AV19 jött ki jobban, Hannu Järvenpää együttese 4-3-ra győzött.

decavs-191117

fotó: Dornbirner EC

EBEL, 3085 néző. Játékvezetők: Bauer, Berneker, Schauer, Sparer.
Jarvenpaa: 89,7% (Tschrepitsch)
K
Kornakker: 92,1% (Ouzas)
Gartner, Magnan-Grenier, Romig, Tamminen, Körkkö
1
Campbell, Harty, Kuralt, Timmins, Yogan
Subban, Vainonen, Liss, Rapuzzi, Hansen
2
Szabó D., Busenius, Lehtonen, Girard, Szita
Kauppila, Schnetzer, Macierzynski, Haussle, Schwinger
3
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
Egger, Fröwis, Pöschmann
4
Stipsicz, Mihály, Reisz, Sárpátki
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:27 DEC Romig Körkkö Magnan-Grenier
1-1 22:14 FHA Busenius Girard
1-2 33:27 FHA Mihály Timmins
1-3 43:08 FHA Girard Erdély Yogan
2-3 51:06 DEC Hansen Liss
3-3 52:16 DEC Rapuzzi
3-4 65:00 FHA Kóger
38 Kapura lövések száma 29
2 Kiállításpercek 14

A Fehérvár büntetőkkel elért sikere videón

 
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum