Sára és Turbucz 2, Sándor és Varga 1 meccset pihen

   

Az egyaránt pénteken játszott Gyergyói HK–DEAC és Schiller-Vasas HC–UTE mérkőzések munkát adtak az Erste Liga fegyelmi bizottságának.

Szombaton két mérkőzéssel kapcsolatban is ülésezett az Erste Liga fegyelmi bizottsága. A Gyergyói HK–DEAC meccsen 3-3 játékos kapott végleges büntetést, közülük 1-1 jégkorongozót más szabálytalanság miatt szankcionáltak.

“A mérkőzés 18. percében egy játékmegszakítás során a DEAC csapatának kapuja előtt dulakodás alakult ki a Sára Tibor János (Gyergyói HK) és Mestyán István (DEAC), valamint Elekes Darabont Hunor-Csaba (Gyergyói HK) és Molnár Dávid (DEAC) között. A dulakodást követően Sára Tibor János (Gyergyói HK) arcon ütötte a Sándor Flóriánt (DEAC), ezzel verekedést generálva Sándor Flórián (DEAC) és Nagy Csaba (Gyergyói HK) között.

Sára Tibor János a dulakodás után, mikor már a játékvezető a dulakodás befejezésére szólította fel őt, ellenfelét arcon ütve verekedést kezdeményezett, majd a jégre kerülve rúgó mozdulatot tett korcsolyájával ellenfele felé. Sándor Flórián ezt követően verekedésbe keveredett Nagy Csabával, melynek során ellenfelét többször megütve agresszorként lépett fel.

A Fegyelmi Bizottság Sára Tibor Jánost, a Gyergyói HK játékosát verekedés kezdeményezéséért és a rúgó mozdulat miatt 2 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. A Fegyelmi Bizottság Sándor Flóriánt, a DEAC játékosát verekedésért 1 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. A Fegyelmi Bizottság a tömegjelenet többi résztvevőjével kapcsolatban a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, további szankciót nem alkalmaz. A játékosok a büntetésüket csapatuk soron következő Erste Liga mérkőzésein töltik le.”

A Schiller-Vasas HC–UTE találkozón Turbucz Martin és Varga Arnold között alakult ki konfliktus: “A mérkőzés 40. percében a Schiller-Vasas HC játékosa, Turbucz Martin szabálytalanul ütközött ellenfelével. Ezt követően az UTE játékosa, Varga Arnold a szabálytalanságot megtorolva verekedést kezdeményezett ellenfelével.

Turbucz Martin korongot vezető ellenfelét vállal közvetlenül fejen találta. A játékos nem tett kísérletet a korong megjátszására. Az ütközés kiemelten sérülésveszélyes volt. A szabálytalan ütközést követően az UTE játékosa, Varga Arnold a jégen fekvő ellenfelét többször megütötte, majd egy másik ellenfelével is dulakodásba keveredett.

A Fegyelmi Bizottság Turbucz Martint a Schiller-Vasas HC játékosát a sérülésveszélyes fejre ütközés miatt 2 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. A Fegyelmi Bizottság Varga Arnoldot az UTE játékosát verekedésért 1 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. A játékosok a büntetésüket csapatuk soron következő Erste Liga mérkőzésein töltik le.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 12., szerda
FELK 18:30 H20VAS 3-2 HVÉGE
augusztus 13., csütörtök
FELK 15:30 H20VAS 4-2VÉGE
augusztus 14., péntek
FELK 18:00 DEBUTE 
augusztus 15., szombat
FELK 18:00 VASDAB 
augusztus 16., vasárnap
FELK 18:00 UTEDEB 
augusztus 18., kedd
FELK 18:00 NITMAC 
augusztus 19., szerda
FELK   GYEDAB 
FELK 18:00 DEBTIT 
augusztus 20., csütörtök
FELK   DTVGYE 
FELK 18:00 TITDEB 
augusztus 21., péntek
FELK 15:30 BBYMAC 
FELK 18:30 FTCDAB 
Partnerünk
Archívum