Hazai rohanásba kezdenek a DVTK Jegesmedvék

   

A miskolci Extraliga-csapat 10 nap alatt 4 Extraliga-mérkőzést játszik, és mindet a Népkertben. Az első ellenfél a Gyetva.

A Jegesmedvék szurkolói sosem látott mértékben intenzív időszak elé néznek: ezen és a következő hétvégén is két-két meccset tekinthetnek meg anélkül, hogy kimozdulnának városukból. A nagy rohanásban igazán illusztris vendégek is érkeznek – itt elsősorban a Kassára és a Slovanra gondolunk –, mindazonáltal azokat az ellenfeleket sem szabad lebecsülniük, amelyek mögöttük helyezkednek el a tabellán. Ezek közé tartozik a pénteki rivális Gyetva is, amely pocsékul kezdte a szezont, 5 mérkőzés után egyetlen pontja sem volt, aztán egy Nyitra elleni idegenbeli sikerrel kezdett el kikecmeregni a gödörből. Ez valamennyire sikerült is neki, most a 11. helyen áll a gárda, jelentős előnnyel a két sereghajtóhoz képest, viszont igen közel a 10. MAC-hoz. Ebből is látszik, Részeghék a másik magyar gárdának is sokat segítenének, ha a 3 pontot eltennék. Erre annál inkább szükségük van, hogy kemény munkával a felsőházba kapaszkodtak, jelenleg hatodikak, és nem lehet más a céljuk, mint hogy ezt a pozíciót a rendkívül sűrű mezőnyben megőrizzék. Nem lesz gyerekjáték: a táblázaton a miskolciak után elfoglaló három csapatnak ugyanúgy 26 pontja van, mint nekik. A szezon első Gyetva–Jegesmedvék meccsét a szlovákok nyerték 3-1-re, így visszavágni is van miért.

A miskolciak helyzetét ugyanakkor nehezíti, hogy Magosi Bálint, az előző szezon egyik legeredményesebb csatára megsérült, majd meg is műtötték. A játékosra négy-hat hetes rehabilitáció vár a hírek szerint.

“A viszonylag hosszabb pihenő után örülünk, hogy ismét meccset játszhatunk – mondta Marcel Rodman vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. – A regenerációs időszak után belevetettük magunkat a munkába, keményen dolgoztunk. Az eddig feljegyzett hibákat igyekeztünk kijavítani, amellett, hogy a jó dolgokat próbáltuk tökéletesíteni. Bízom benne, hogy a szünet nem lesz hatással a produkciónkra, és hasonló energiaszintel tudunk majd játszani, mint október végén. Hazai merkőzesek következnek sorban, ami jó alkalom pontjaink gyarapítására. A következő négy meccsünkből legalább háromszor pontot, pontokat kell szereznünk, hogy kedvező előjelekkel várhassuk a folytatást. Nyilván a szurkolóink is ki vannak éhezve a jó meccsekre, őket is szeretnénk kiszolgálni a hétvégén.”

Az aktuális Extraliga-fordulóhoz kapcsolódó információ, hogy a Nyitragerencsér közelében történt – tucatnyi áldozatot követelő – tragikus buszbaleset után nemzeti gyásznapot rendeltek el Szlovákiában péntekre, így csak a miskolci és a budapesti mérkőzéseket játsszák le. Ezeken gyászszünetet tartanak, illetve gyászszalaggal a karjukon lépnek jégre a csapatok.

DVTK Jegesmedvék–Detva 2-3

   

A Gyetva győzött Miskolcon, a Jegesmedvéket a megszerzett egy pont vigasztalhatja.

A középmezőnybe igyekvő Gyetva érkezett pénteken este a népkerti jégcsarnokba. A mérkőzést a vendégek kezdték aktívabban, de az első veszélyest lövést csak a 4. percben kellett védenie Rajnának. A miskolci csapat lassan lendült bele, Petrik kapusnak a harmad közepéig nem volt komoly munkája. A játékrész derekán 2 percig 4 a 4 ellen játszottak a csapatok, de helyzet nem adódott egyik oldalon sem. A 13. percben megszerezte a vezetést a miskolci csapat, amikor Vandane maradt egyedül a kapussal szemben, és a jobb sarokba lőtt (1-0). A gól egy kicsit megfogta a szlovák csapatot, a következő cserékben a Jegesmedvék már többet támadtak. A Gyetva azonban gyorsan magához tért, és a 17. percben egyenlítettek. Gachulinec oldalról, a palánk mellől tette kapura a korongot, a középen tornyosuló játékosok közül Sykora szúrt bele, a pakk így vágódott a hosszú felső sarokba (1-1).

A második harmad áthúzódó gyetvai emberelőnnyel indult, de nem tudtak vele élni. Teljes létszámban kiegyenlítettebb lett a játék, de még mindig a vendégek támadtak többet. Nem sokkal később a szlovákok veszni hagytak egy újabb emberelőnyt. Következő fórját már gólra cserélték a sárga-feketék. A 32. perc. percben Zuzin közeli lövése átcsúszott Rajnán és a gólvonal mögött állt meg (1-2). Nagy küzdelem alakult ki a jégen, a Jegesmedvék komoly energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ám nem találták a fogást a masszív gyetvai védekezésen, és Petrik is jól védett.

A harmadik játékrész első percében ismét a vendégek lehettek többen a jégen, de ez is gól nélkül zárult le. A 43. percben Dudas ütközte le kőkeményen Lalikot, az újabb hátrányt is kivédekezték a Jegesmedvék. A 49. percben nagy bunyó alakult ki a vendégek kapujánál, amely után két gyetvai és egy miskolci játékos ült ki a büntetőpadra, ám a hazai előnyből nem lett egyenlítés. Nem úgy, mint az 55. percben, amikor Rodman egyébként mellé menő lövése az egyik védő korcsolyájáról pattant a gyetvai kapuba (2-2.) Az utolsó percekben volt helyzet mindkét oldalon, de maradt a döntetlen állás, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban mindkét kapusnak akadt védeni valója, majd két perccel a vége előtt előnybe kerültek a vendégek, de mivel csak passzolgattak, és alig lőttek, a döntés a büntetőkre maradt. Ebben a vendégek voltak a jobbak, miután a hetedik körben Sykora gólja a Gyetva győzelmét jelentette.

misdtv-191115

fotó: Orosz Tamás

Nem szabad ilyen mentalitással játszanunk

   

Vezetőedzők a DVTK Jegesmedék–Gyetva mérkőzésről.

Marcel Rodman: “Számítottunk rá, hogy a szünet után talán nehezebben fog indulni ez a meccs, sajnos így is lett. Egészen a második bekapott gólig nem találtuk a játékunkat, és a hozzáállásunk sem volt megfelelő. Nem számít, hogy szünet előtt vagy után, idegenben vagy hazai pályán, nem szabad ilyen mentalitással játszanunk. A gyetvai csapat úgy jött ide, hogy megpróbálnak nyerni, ez sikerült is nekik, ezért gratulálok az ellenfelünknek. Ezen a napon mi nem érdemeltünk győzelmet, mivel csak a második bekapott gól után játszottunk szívvel.”

Josef Turek: “Fel voltunk rá készülve, hogy nehéz meccs vár ránk. Jól játszottunk, úgy gondolom, hogy megérdemeltük a pontokat. A kapusunk remekül védett, sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatunkban. A büntetőlövések során bíztam a csatáromban, Sykorában, mivel rendkívül jó keze van és magabiztos az ilyen helyzetekben.”

forrás: dvtk.eu

Extraliga, 2019. nov. 15., péntek.
Rajna (Adorján)
K
Petrik (Simko)
Ross, Dudas, Rodman, St. Pierre, Beauvillier
1
Chovan, Gachulinec, Sykora, Sisovsky, Zuzin
Láda, Vandane, Harrison, Vas, Részegh
2
Golian, Kuklev, Gaspar, Fekiac V., Zilka
Szirányi, Gőz, Miskolczi, Galanisz, Kiss P.
3
Fekiac F., Jendrol, Török, Podesva, Král
Vojtkó, Kiss D., Farkas, Lövei, Beach
4
Turan, Lalík, Cenka, Cacho, Luptak
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:34 MIS Vandane Harrison Részegh
1-1 16:59 DTV Chovan Sisovsky Gachulinec
1-2 31:42 DTV PP Zuzin Sisovsky Sykora
2-2 54:09 MIS PP Rodman St. Pierre Galanisz
2-3 65:00 DTV GWS Sykora
39 Kapura lövések száma 24
18 Kiállításpercek 10

A DVTK Jegesmedvék–Gyetva galériája

 

Vandane korcsolyával adott gólpasszt önmagának

   

A pénteki DVTK Jegesmedvék–Gyetva videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum