Az első magyar pontért hajt a Slovan ellen a MAC

   

Miskolcon már járt az Extraliga éllovasa, onnan győzelemmel tudott távozni, míg az újbudaiakat lenullázta Pozsonyban.

A kezdeti botladozás után magára talált a hazai bajnokságban a szlovák jégkorong KHL-ből visszatérő kirakatcsapata. Jelen pillanatban 6 pontos előnnyel vezeti a tabellát a Slovan a háromszoros címvédő Besztercebánya előtt, igaz, 2 mérkőzéssel többnél tart, mint legnagyobbnak tűnő riválisa. Bár a hírek szerint a klub anyagi helyzete továbbra sem makulátlan, a kiváló keret lassan csapattá formálódik, és ez meglátszik az eredményeken. Az éllovas a legutóbbi 6 mérkőzését hibátlan teljesítménnyel nyerte, nem véletlenül hagyta maga mögött a mezőnyt. Hogy a játékosaikról is ejtsünk egy-két szót, Barry Brust visszacsábítása telitalálatnak bizonyult, az excentrikus kapus 93 százalék fölött dolgozik, míg elöl leginkább a Zigo–Abdul duó teszi oda magát ponterősen. Majoross Gergely csapata hektikusabban teljesít, annál mindenképpen, mint amire a szezon első mérkőzései alapján számíthattunk. Ennek folyományaként most a 10. helyen tartózkodnak Sofronék. A nemzetközi szünet előtt közvetlenül ugyanakkor kifejezetten biztató jeleket észrevételeztünk. 4 meccses pontszerző szériában van a gárda, 2-szer rendes játékidőben nyert, 2-szer túlórában kikapott. Különösen a november 3-ai találkozó volt impresszív, amikor 7-1-es verést osztottak ki a kékek az Érsekújvárnak. Ez is jó jel lehet a Slovan elleni megméretés előtt, valamint az is, hogy hazai jégen nagyon jó a MAC – nem úgy, mint idegenben, de az most nem tartozik ide –: 9-ből 7-szer győztesen hagyta el a jeget a csapat, 24 pontjából 21-et a Tüskecsarnokban gyűjtött. Nagyon szép bravúr lenne, ha pénteken még 3-at tenne hozzá ezekhez.

“A szünet alatt lehetőségünk nyílt arra, hogy mélyrehatóbban elemezzük az eddigieket, és ebből vonjunk le következtetéseket – mondta Majoross Gergely vezetőedző a MAC hivatalos közösségi oldalán. – Azt hiszem, azt pontosan látjuk, hogy mik voltak az erősségeink az első 18 mérkőzésen, és természetesen azt is, hogy melyek a gyengeségeink, és hogyan tudunk ezeken javítani. A feladatunk most már az, hogy ezt meccshelyzetben is meg tudjuk valósítani. Ennek első állomása a Slovan elleni mérkőzésünk lesz, amely mindenképpen különleges esemény. Bízom abban, hogy sikerrel tudunk járni, és elérünk valamit, amit magyar csapat még nem ért el soha.”

Az aktuális Extraliga-fordulóhoz kapcsolódó információ, hogy a Nyitragerencsér közelében történt – tucatnyi áldozatot követelő – tragikus buszbaleset után nemzeti gyásznapot rendeltek el Szlovákiában péntekre, így csak a budapesti és a miskolci mérkőzéseket játsszák le. Ezeken gyászszünetet tartanak, illetve gyászszalaggal a karjukon lépnek jégre a csapatok.

slomac

MAC Újbuda–Slovan Bratislava 1-5

   

Majoross Gergely csapata az első harmadig tartotta a lépést az Extraligát vezető pozsonyiakkal.

A hazai kapuban Bálizs, a vendégeknél a fordított alapállású Habal kapott lehetőséget. A MAC hiába kezdte jól a Slovan elleni mérkőzést, a vendégek az első érdemi akciójukból megszerezték a vezetést: Podlipnik fonákkal adott centerezését Zigo lőtte be közelről. A pozsonyiak erőre kaptak a gólt követően, két perccel később Urbanek maradt zavarba ejtően üresen Bálizzsal szemben, ám nem lőtte meg a második szlovák gólt, másodpercekkel később pedig a gólvonalon mentett az egyik újbudai játékos. A harmad közepén egyenlített a MAC: McNally indította az üresen maradt Nagy Krisztiánt, aki a szólóját góllal zárta. Az újbudaiak 13-asának ez volt a szezonbeli első találata. Sofron akár fordíthatott volna, de próbálkozását Habal védte. A MAC fölénye a következő percekre is megmaradt, a nyomás emberelőnnyé érett. Az 5 a 4 elleni helyzetben a hazaiak felálltak, járatták a korongot, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. A játék képe alapján váratlanul jött a Slovan újabb vezető gólja. Jendek éles szögből fonákkal kapura tette a korongot, a pakk Bálizs füle mellett a kapuba jutott.

A második játékrész elején emberelőnybe került a Slovan, amit ki is használt, Sedivy középre tett korongjára Zigo érkezett jó ütemben, így meglőtte önmaga 2., csapata 3. gólját. A harmad folytatásában Bálizs és Habal egyaránt hibátlanul védett, egészen a 39. percig: Pulis talált be kapásból a MAC-játékosok gyűrűjében. A harmadik felvonás elején korongot szereztek a pozsonyiak, Abdul pedig négygólosra növelte az előnyüket. A játékrész közepén eljött a második Slovan-fór, a MAC kibekkelte a hátrányt, akárcsak a néhány perccel későbbit. Több gól nem született, a Slovan 5-1-re győzött.

macsba-191115-pa

fotó: Pórszász Áron/MAC

Extraliga, 847 néző.
Bálizs: 88,9% (Halasz)
K
Habal: 95,2% (Brust)
Carlisle, Garát, Terbócs, Stretch, Sofron
1
Sersen, Bacík, Abdul, Zigo, Pulis
McNally, Macaulay, Orban Brance, Langkow, Bodó
2
Meszáros, Hudec, Matousek, Viedensky, Jendek
Pozsgai, Fejes, Szigeti, Pitt, Klempa
3
Podlipnik, Sedivy, Bondra, Kukumberg, Pance
Dóczi, Pápa, Kreisz, Nagy, Majoross
4
Sloboda, Demo, Urbanek, Zitny, Petrás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:26 SBA Zigo Podlipnik Pulis
1-1 09:46 MÚB Nagy McNally Majoross
1-2 17:25 SBA Jendek Abdul Meszáros
1-3 22:17 SBA PP Zigo Sedivy Meszáros
1-4 38:53 SBA Pulis Abdul Bacík
1-5 43:59 SBA Abdul Zigo Bacík
21 Kapura lövések száma 45
16 Kiállításpercek 2

A MAC–Slovan góljai videón

 

Nagy Krisztián idei első találata, valamint 5 pozsonyi gól több mint 3 percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum