Mély gödörből próbálna kikapaszkodni a Vasas

   

Ladányi Balázs együttese sorozatban 9 vereségnél tart, és a hektikusan teljesítő UTE ellen sem lesz könnyű dolga.

A Schiller-Vasas fiataljai mindenképpen jobban állnának, ha a mérkőzések negyven percig tartanának. Ez esetben legalább kettővel több pontjuk lenne, és sokkal jobban nézne ki a gólkülönbségük is. Bár e hét szedáján így is kikaptak volna az Acélbikáktól, de csupán 1-2-re, és nem 1-7-re. Nagy differenica ez, különösen a történtek hatását tekintve. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy vereség hősies vagy lélekromboló. A Vasas pedig azóta, hogy győzni tudott Gyergyóban október 11-én, kilenszer kapott ki, és ebből ötször legalább 4 gólos különbséggel. Ezenközben háromszor kaptak 8 gólt a káposztásmegyeriek, egyszer 7-et, elsőként érve el és haladva meg a mezőny tagjai közül a 100 gólos mérföldkövet. Nem csoda, hogy ezek után 6 pontos lemaradásban utolsók a magára talált Hokiklub Budapest mögött. Az 1-7 után a vezetőedző is arra hívta fel a figyelmet, hogy ”egy meccs hatvan percig tart, és hiába vagyunk közel az ellenfélhez, ha nem a védekezésre helyezzük a hangsúlyt, akkor ez a vége”. A péntek esti meccs kérdése, hogy sikerül-e hátul rendezni a sorokat az UTE ellen. Nem segíti a Vasast, hogy Inglis Ákost sérülést okozó – egyben eltiltást érő – módon ütközte le szerdán Somogyi Balázs. Ami az Újpestet illeti, továbbra sem tudjuk, hogy melyik is lesz a csapat meghatározó arca a szezonban. A lilák hol így, hol úgy, de a legtöbbször meglepetést okoznak eredményeikkel. Hogy csak a legutóbbi két meccset említsük: előbb kiütéses vereséget szenvedtek a Hokiklub otthonában, majd megszakították a DEAC kivételesen hosszú győzelmi szériáját. Ennélfogva jóslatokba bocsátkozni a káposztásmegyeri találkozó előtt abszolút botorság lenne. Ami tény: eddig egyszer játszottak egymással a felek a szezonban, szeptember végén a Megyeri úton büntetőkkel tudtak nyerni a vendéglátók.

utevasas

fotó: UTE

Schiller-Vasas HC–UTE 2-6

   

Ismét szebbik arcát vette elő az Újpest és simán nyert Káposztásmegyeren.

A mérkőzés rögtön Kiss-Rusk kiállításával indult, ám a Vasas nem tudta kihasználni. Az első gólra a 14. percig kellett várni, amikor Nemes Benjámin törte meg a gólcsendet. 4 perccel később már kettővel ment az UTE, Varga Arnold volt eredményes. A második harmad elején gyorsan 3 gólosra növelte előnyét a lila-fehér együttes, Odnoga szlalomozott a hazai védők gyűrűjében, tökéletesen szolgálta ki Sikorcint. A játékrész derekán Carlsont küldték ki a bírók 2+2 percre késői ütközésért. Az előnyből még nem jött össze a szépítés, de a 35. percben már igen, Páterka Bence értékesített egy Duschekről kipattanó korongot, 1-3. Nem tartott sokáig az angyalföldi öröm, Varga Arnold közelről visszaállította a háromgólos differenciát. Kisvártatva lőtt még egyet az Újpest, egy késleltetett kiállítás során Carlson a saját kapuja mögül megindulva végigvitte a korongot az egész hazai csapaton, szólóját még fogta Sági, a kipattantót Csamangó lőtte be, 1-5. A harmad utolsó pillanataiban Turbucz ütközése borzolta a kedélyeket, amelyet követően Czakó és Varga Arnold akaszkodott össze. Turbucz és a duplázó Varga is 5+20 perces büntetést kapott. Egy kontra után szépített a Vasas a 44. percben, Szlama jó ütemű passzát Schmál Kristóf lőtte be. A harmad derekán egy Vasas kapu előtti kavarodást követően videózták a játékvezetők, ám nem látták bent a korongot. A végére is maradt egy vendég gól, az Odnogának szánt passz Harrison Reed elé került, aki második meccsén meglőtte első gólját új csapatában.

Az UTE megérdemelten nyert, ezúttal érvényesíteni tudta a pályán a két csapat kerete közötti különbséget.

vasute-191115

fotó: Szirányi Balázs/Schiller-Vasas HC

A kapu előtti tökösséget hiányoltam

   

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC–UTE mérkőzést követően.

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC vezetőedzője: „Megint jól kezdtünk, ahogy szoktunk, de a védekező harmadbéli, valamint a kapu előtti »tökösséget« hiányoltam. Ami pozitívum, hogy megfelelő mennyiségű kapura lövésünk volt, a túloldalon nagyon jól védett a kapus, megjegyzem, a miénk is a hat gól ellenére. A helyzetkihasználásunkon kell javítani, és akkor talán egy kicsit egyenesbe jövünk. A védekezőharmadban össze kell szedni magunkat, mert az ellenfeleknek szinte meg sem kell küzdeniük a gólért.”

Baróti Zsolt, az UTE vezetőedzője: „Nagyon jó iramú meccset játszottunk a Vasas ellen, végre kijönnek azok a passzok, lövések, játékelemek, amiket megbeszélünk. Hat gólt lőni egy ilyen csapatnak mindenképp megsüvegelendő. Varga Arnold bunyója nem tett nekünk annyira jót, de dicséret illeti, hogy kiállt a társáért. Reméljük, vasárnap ugyanilyen sikeresek tudunk lenni.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 400 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Horváth, Kedves.
Sági: 81,2% (Szeles)
K
Duschek: 95,0% (Márkus)
Bukor, Kováts, Szlama, Schmál, Turbucz
1
Varga, Kovács A., Odnoga, Sikorcin, Pance
Hetényi, Farkas B., Pápa, Csiki, Czakó
2
Nagy N., Carlson, Vincze, Reed, DiDiomete
Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
3
Rusk, Henderson, Nemes, Horváth, Csamango
Gáspár, Mayer, Márton, Székely-Mádai
4
Pokornyi, Kovács S.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:32 UTE Nemes DiDiomete Csamango
0-2 17:39 UTE Varga Csamango Nemes
0-3 23:32 UTE Sikorcin Odnoga
1-3 35:00 VAS Páterka Béres Szalma
1-4 36:22 UTE Varga DiDiomete Reed
1-5 37:13 UTE Csamango Carlson Kovács S.
2-5 43:10 VAS Schmál Szlama Székely-Mádai
2-6 57:05 UTE Reed Odnoga DiDiomete
40 Kapura lövések száma 32
31 Kiállításpercek 37

Nem a határozott védekezésről szólt a Vasas–UTE

 

A pénteki Erste Liga-mérkőzésen mindkét csapatnál akadt probléma a saját kapu előtti játékkal.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR ÉLŐ
VB18 16:30 JPNHUN INFO
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum