Kizárólag a győzelem teheti boldoggá a Gyergyót

   

A székelyek számára minden egyes DEAC elleni meccs presztízsmeccs a tavaszi Erste Liga-negyeddöntő óta.

A gyergyószentmiklósi rangadón tabellaszomszédok találkoznak pénteken kora este, a hatodik fogadja az ötödiket. Sokkal nagyobb azonban a kontraszt akkor, ha nem a pozíciót nézzük, hanem az eddig összegyűjtött pontokat. Miközben a vendégek 35 egységgel rendelkeznek, addig a vendéglátók csupán 22-vel. Ilyenformán csak 1 ponttal kisebb közöttük a különbség, mint a GYHK és a leszakadva tabellautolsó Schiller-Vasas között. Persze ezzel együtt minden hokikedvelő tudja: szó sincs róla, hogy a DEAC lenne az összecsapás abszolút favoritja. A két keret minőségében és a játéktudásban az eddig látottak alapján messze nem olyan nagy az eltérés. Leginkább arról van szó, hogy miközben a Gyergyó hajlamos egyre-másra elveszteni az olyan mérkőzéseket, amelyeken esélyesnek számít, addig a Debrecen könyörtelenül behúzza ezeket. Ami a közvetlen előzményeket illeti, a piros-fehérek önbizalommal telve csatlakozhatnak be ismét az Erste Ligába, hiszen a nemzetközi szünet előtt két nagyszerű győzelmet arattak. Előbb sima 4-0-val küldték haza a Dunaújvárosi Acélbikákat, majd a székely rangadón túlórában legyűrték a listavezető Csíkszeredai Sportklubot is. A DEAC szájíze kicsit talán keserűbb pillanatnyilag. Az egyetemista csapat 9 meccses győzelmi szériája ugyanis megszakadt kedden az UTE otthonában. A felek idén még csak egyszer találkoztak, szeptember 16-án 3-2-re nyert a DEAC hazai jégen. Azon a meccsen lőtte első lacrosse-gólját az orosz Albert Zagidullin, aki viszont az utóbbi időben korántsem kap lehetőséget minden alkalommal a GYHK-ban.

debgye-20190227-2

Gyergyói HK–DEAC 2-4

   

A debreceniek egy paprikás mérkőzésen elvitték a három pontot Gyergyószentmiklósról.

A mérkőzés első harmadában mindkét kapus hibátlanul védett: Jordon Cooke 12, Hetényi Zoltán 14 lövést védett. A sok lövés ellenére az első húsz perc nem csak a játékról szólt, ugyanis mindkét csapat 3-3 kisbüntetést szedett össze, valamint a 18. percben a DEAC-os Mestyán István 2+5 perc+végleges fegyelmit, Sándor Flórián és Molnár Dávid 5 perc+végleges fegyelmit kapott, míg a Gyergyói HK-nál Sára Tibor János, Elekes Darabont Hunor-Csaba és Nagy Csaba kapott verekedésért 5 perc+végleges fegyelmit. A 16 mezőnyjátékossal felálló debreceniek létszáma ezzel 13-ra csökkent, valamint az 5 hátvédjükből kettőt, Mestyánt és Sándort elvesztettek.

A második felvonás elején a DEAC kihasználta az emberelőnyét, David Rutherford talált be a hazaiaknak. Három perccel később Jakub Izacky keresztpasszát Dominik Novotny lőtte be. A 29. percben szépítettek a gyergyóiak: 4 a 4 elleni játék során Pavel Vorobjov hátrahagyta a korongot Tyimur Raszulovnak, aki nagy gólt lőtt Hetényinek. A meccs felénél Kozma Ferenc 2+2 percre kiült a büntetőpadra, a hazaiak nem tudtak egyenlíteni. A harmadik játékrész közepén kétgólosra nőtt a DEAC előnye, David Rutherford cselezte be magát Cooke kapuja elé, aztán a kapus mellett behúzta a korongot. Az 57. percben emberelőnyben zárkózott a Gyergyói HK, Góga Attila lövése nem talált kaput, ellenben a palánkról visszaérkező korong bonyodalmat okozott Hetényi kapuja előtt, végül Ryan Rupert kotorta be. A végjátékban Cooke lekorcsolyázott, hiába, Izacky beállította a 4-2-es végeredményt.

A DEAC vasárnap Brassóban lép jégre, míg a Gyergyói HK szombaton fogadja a brassóiakat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fotó: Gyergyói HK

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1050 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Redai.
Cooke: 90,6% (Ruczuj)
K
Hetényi: 95,8% (Gönczi)
Góga, Raszulov, Vorobjov, Valdix, Antal
1
Léránt, Mestyán, Essery, Hári, Rutherford
Bobcek, Ferencz Csibi, Rupert M. D., Rupert R. J., Péter
2
Kiss, Filbrandt, Izacky, Kulesov, Novotny
Nagy Cs., Kozma Zs., Csergő, Elekes Darabont, Sára
3
Kozma F., Sándor, Berta, Mazzag, Molnár
Barabás, Creanga, Constantin, Benedek, Daradics
4
Salló
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:35 DEB PP Rutherford Kiss Berta
0-2 25:14 DEB Novotny Izacky Léránt
1-2 28:39 GYE Raszulov Vorobjov Góga
1-3 51:19 DEB Rutherford Filbrandt Izacky
2-3 56:07 GYE PP Rupert R. J. Rupert M. D. Góga
2-4 58:40 DEB Izacky Kulesov
48 Kapura lövések száma 33
87 Kiállításpercek 97

Lendületes akcióból született a győztes DEAC-gól

 

A debreceniek gyergyószentmiklósi sikerének találatai videón.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum