Igazi cicaharc lesz ez, de készen fogunk állni rá

   

A Villach a felsőházba vágyik, miközben a Fehérvár utol szeretné érni a Villachot. Nagyon sűrű a mezőny az EBEL-ben.

A Hydro Fehérvár AV19 szenzációs győzelmi szériája – melynek során egyre-másra verte az élcsapatokat – véget ért Innsbruckban a nemzetközi szünet előtt, így a magyar EBEL-gárda maradt a táblázat 9. helyén, miközben a mögötte található tiroliak hátránya mindössze 1 pont. Nincsenek azonban messze az előtte állók sem. A 4. Graznak ugyanis 24 pontja van, ami csupán 5-tel több a Volán által gyűjtött egységek számánál, míg a Villach 23-mal a hatodik. Ebből is látszik tehát, hogy egy-egy győzelem vagy vereség komoly mozgásokat indíthat be a táblázaton. Hannu Järvenpää együttese egy lépésben nem ugorhat nagyot, de kettőben már minden további nélkül. Éppen ezért lenne nagy szükség arra, hogy ismét a győzelmek útjára lépjenek Erdélyék. A VSV az idén összehasonlíthatatlanul jobb és eredményesebb, mint az előző szezonban, amikor csak a csődbe ment Medvescakot tudta megelőzni az alapszakaszban. Ezzel együtt az utóbbi hetekben kevésbé nyújtottak impresszív teljesítményt, 5 meccsükből 3-at elveszítettek. Azt azonban a szünet előtt közvetlenül megmutatták, hogy nem beszélhetünk hullámvölgyről: a karintiai rangadón 3-1-re legyűrték a Klagenfurtot. Egy statisztikai érdekesség: a VSV és a Fehérvár legjobb pontszerzői – Anton Karlsson és Andrew Yogan – hajszálra ugyanúgy, 10 góllal és 5 asszziszttal álnak a liga kanadai táblázatán. A Fehérvár által közzétett alábbi videón a vezetőedző mellett Kornakker Dávid kapus beszél várakozásairól.

Hydro Fehérvár AV19–Villach 1-2

   

Egy pontot szerzett a magyar EBEL-csapat a nemzetközi szünet utáni első mérkőzésén.

Jó iramban indult az összecsapás, egy-egy próbálkozást követően a 3. percben gyors kontrát vezetett a Fehérvár, Lehtonen keresztpasszát az új szerzemény Girard éppen csak elvétette a kapu előtt. Yogané volt a következő lehetőség: szép cselek után az alapvonal mögül visszatett korongját Maxwell hárította. Pörgött tovább a Volán: Erdély lövését, majd Sarauer ismétlését is védte a villachi kapus. A 7. percben Tikkanené volt az első kiállítás, amit ha nem is könnyedén, de kivédekeztek a hazaiak. A harmad derekán Reisz passzából Sárpátki lőhetett volna gólt, Maxwell sokadszorra is a helyén volt. Jó ritmusban és szemre tetszetősen játszott a Järvenpää-csapat, egyedül a gól hiányzott. A védőmunkára sem lehetett panasz, az osztrákok alig jutottak el Ouzas kapujáig, a távoli lövéseket könnyedén hárította a kanadai hálóőr. Az első húsz perc gól nélkül zárult, aminek a vendégek örülhettek jobban.

A középső harmad első percében úgy tűnt, megszerezte a vezetést a Villach, Lahti korcsolyájáról a gólvonal mögé került a pakk. A játékvezetők hosszú percekig videózták az esetet, végül rúgó mozdulatot láttak, így érvénytelenítették a találatot. A pauza után azonnal támadásba lendültek a fehérváriak, egy megpattanó lövés csilingelt a kapuvason. A 24. percben Yogan járt közel a gólhoz, elhúzta Maxwell mellett a korongot, de a vasról ismét kifelé jött a játékszer. Jó volt látni a magyar csapat intenzitását, teljesen beszorították a vendégeket a harmadukba. A 27. percben mégis az osztrákok kerültek előnybe: Pollastrone lövése kijött Ouzasról, a kipattanóra Reid ért oda a leggyorsabban (0-1). A bekapott gól nem törte meg a lendületet, a remekül játszó Yogan egyéni akcióival folyamatos nyomás alatt tartotta a vendégkaput. A folytatásban sem változott a meccs képe, jött előre a Volán, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A hajrára kijöttek a szorításból a karintiaiak, Ouzas többször is megmutatta klasszisát, egy alkalommal hatalmasat fogott bárddal a vonalon, ezt az esetet is videózták, nem volt bent a korong. Az eredmény nem változott, 0-1-nél mehettek pihenni a csapatok.

Tikkanen kapukerülésével kezdődött a záró harmad, a csatárerényeket csillogtató bekk lövése nem ért célt. A 44. percben jöhetett az első Volán-emberelőny, egy eladott korongból Pollastrone szólózhatott, nagyon kellett Ouzas bravúrja. A fór többi része már jobban sikerült, ahogy kiegészültek a vendégek, Yogan passzát Girard közelről belőtte (1-1). Remek hazai bemutatkozás a centertől! Még inkább felpörgött a mérkőzés, aktívabbá vált a Villach is, oda-vissza hoki folyt. Az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor egy támadóharmadbeli korongszerzést követően Sarauer fonákkal a hálóba emelt. A játékvezetők ezt is visszanézték, majd kapusakadályozás miatt érvénytelenítették a gólt. A hajrát Kóger helyzete vezette fel, a csapatkapitány átszlalomozott a komplett vendégvédelmen, a lövésre nem maradt elég ereje. Pollastrone kapuvasa következett, ebben a mutatóban is döntetlenre állt így már a két csapat. Az utolsó perc a vendégeké volt, Ouzas védései kellettek a hosszabbításhoz.

A ráadásban Yogan és Karlsson hamar egymásra talált. A villachi kisbüntetést, a fehérvári támadó 2+2 percet kapott. 4 a 3 ellen támadhattak az osztrákok, és Reid révén kihasználták az emberelőnyt (1-2).

A meccs képe alapján a Fehérvár háromszor többet érdemelt volna a megszerzett egy pontnál.

avsvsv

fotó: Hydro Fehérvár AV19

Nem akarok hibáztatni senkit, nem akarok sírni

   

Mestermérleg a Hydro Fehérvár AV19–Villacher SV mérkőzés után.

EBEL, 3089 néző. Játékvezetők: Baluska, Siegel, Nedeljkovic, Nagy.
Ouzas: 93,1% (Kornakker)
K
Maxwell: 97,1% (Sprachmann)
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
1
Pöyhönen, Fraser, Reid, Karlsson, Pollastrone
Campbell, Harty, Kuralt, Timmins, Yogan
2
Schlacher, Schmidt K., Wappis, Lahti, Korhonen
Szabó D., Stipsicz, Lehtonen, Girard, Szita
3
Bibic, Wolf, Ulmer, Collins, Alagic
Busenius, Sárpátki, Reisz
4
Bacher, Lahoda, Maxa, Spannring
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 26:36 VSV Reid Pollastrone
1-1 46:05 FHA Girard Yogan Sarauer
1-2 62:55 VSV PP Reid Collins
34 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 4

A Fehérvár–Villach teljes összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum