Felére csökkentheti hátrányát a Hokiklub

   

A Fehérvári Titánok a Tüskecsarnokba látogatnak, a két csapat között hat pont és egy hely a távolság.

Az UTE nemzetközi szünet előtti 6-2-es kiütésével nagyot dobott a Hokiklub Budapest. Ezzel egyrészt elléptek az Erste Liga-tabella utolsó helyéről és a Schiller-Vasas HC mellől, másrészt 11 pontjukkal közelebb kerültek a 17-17 pontos Újpest, Fehérvári Titánok duóhoz. Kedd este tehát az a kérdés, hogy a Volán-farm erősíti meg a helyzetét a középmezőny alján, vagy a Hokiklubnak sikerül még inkább felzárkóznia az előtte állókra. A hazai győzelem értelemszerűen azt jelentené, hogy három pontra olvad a különbség a két csapat között, míg a ma nem játszó Vasast leszakítanák.

Többször is mondtuk már, hogy az idei szezonban nemcsak a legjobbak között nagy a verseny, hanem a tabella alján is láthatunk élet-halál küzdelmeket. Mindkét gárda a legnagyobb múlttal rendelkező fővárosi csapatok elleni győzelemmel ment el pihenőre, a Titánok FTC-Telekom elleni 5-0-ja ráadásul az idény eddigi legnagyobb meglepetése volt. Összességében a fehérvári fiatalok több gólt lőnek és kevesebbet kapnak, a gólkülönbségüket a HKB korábbi pocsék szériája miatt – hat vereség egy huzamban, közte egy 2-10 a Csíkszereda ellen – szinte össze sem lehet hasonlítani.

Egymás ellen eddig egyszer meccseltek a felek a szezonban, még szeptember közepén végig szoros állás mellett 2-1-re nyertek a fehérváriak idegenben. A HKB előtt álló legnagyobb kihívás tehát az, hogy a Gröschl Tamást váltó Jens Brändströmmel sikerül-e valóban új pályára állítani a csapatot. Az UTE elleni győzelem fontos lépés volt, de a Titánok elleni siker még annál is fontosabb lenne számukra. A védelemben légióscserét végrehajtó fehérvári fiatalok nyilván nem szeretnének segédkezni ebben.

hkbtit

fotó: Fejér Megyei Hírlap

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 5-3

   

Két emberhátrányos góllal 1-3-ról jött vissza a Hokiklub, amely megérdemelten győzte le a Volán-farmot.

A vendégeknél élete első Erste Liga-mérkőzésére készülhetett Dobmayer Dominik, a hazaiaknál viszont hiányzott Szécsi Patrik, aki a hét végén a juniorválogatottal Vaujanyban járt nemzetközi tornán, sőt mérkőzést eldöntő gólt is szerzett hosszabbításban a franciák ellen. Az első harmadban a 4. percen belül két gól esett, Kiss Bence elvesztette a bárdját, kisvártatva Balogh Bence középen ráfordult és bevarrta, 0-1. Utána gyakorlatilag a középkezdésből meglódult a Hokiklub, és Pihlqvist nagy gólt lőtt a jobb oldali bedobókör tetejéről. A harmad közepén a HKB elvesztette Michal Sateket, aki sérülést okozó akadályozásért véglegest kapott. A második felvonásban megléptek a Titánok, a 25. percben Campbell, a 26.-ban Péter Andor volt eredményes, 1-3. A 28. percben emberelőnybe kerültek Kiss Dávid tanítványai, ami nagyon nem jött jól nekik, hiszen ritkán látható módon két gólt kaptak belőle. Az első kontra végén Philqvist talált be fonákkal, a másodikat Lakatos fejezte be tökéletesen Németh Árpád álompassza után, 3-3. A harmadik menet elején a vezetést is átvette a hazai csapat, Berry-Lamontagna a kék vonalról lőtt, Kreisz Brúnó bekotorta a kipattanót, 4-3, a fiatal hokisnak ez volt az első Erste Liga-gólja a szezonban. A végén kapus nélkül támadtak a Titánok, ráfizettek, Szűcs István éles szögből lezárta a történetet, 5-3-ra nyert a KMH, és 3 pontra megközelítette ellenfelét.

hkbtit

fotó: Fejér Megyei Hírlap

Keményebben kell dolgoznunk, mint másoknak

   

Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok és Jens Brandström, a Hokiklub Budapest vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 358 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Balla, Mizsák.
Kiss B.: 92,9% (Gadácsi)
K
Gyenes: 87,5% (Horváth D. Cs.)
Bán, Berry-Lamontagna, Pihlqvist, Sátek, Szűcs
1
Mangone, Vas, Balogh, Mihály, Zion
Lakatos, Hovinen, Koski, Petres, Szappanos
2
Horváth M., Kiss R., Campbell, Péter, Dézsi
Reiter, Bugár, Albert, Németh, Lőczi
3
Imre, Erdély, Kovács, Madácsi, Almási
Horváth B. D., Lévai, Kreisz, Kedves, Pápa
4
Dobmayer, Búzás, Császár, Vincze
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 03:06 AVS Balogh Horváth M. Mihály
1-1 03:41 HKB Pihlqvist Szűcs Bán
1-2 24:06 AVS Campbell Dézsi
1-3 25:55 AVS Péter Dézsi Campbell
2-3 28:23 HKB SH Pihlqvist Lakatos Albert
3-3 28:47 HKB SH Lakatos Németh
4-3 45:41 HKB Berry-Lamontagna Pihlqvist Kreisz
5-3 59:22 HKB EN Szűcs Albert Petres
32 Kapura lövések száma 42
27 Kiállításpercek 4

Gyenes besarkazta Berry-Lamontagna lövését

 

A Hokiklub Budapest légiósa a palánkra lőtte a korongot, a visszapattanó a Titánok kapusáról csúszott be.

Tudósításunkban a kapu előtt ólálkodó Kreisz Brúnót jelöltük meg gólszerzőként – a mérkőzést közvetítő kommentátor is így látta –, ám a lassítást figyelmesen és többször megnézve kiderül, hogy a bekk szerezte meg első találatát az Erste Ligában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk