Lenne elszámolni valója a DAB-bal a Fradinak

   

Eddig egyszer játszott a címvédő FTC-Telekom az Acélbikákkal az Erste Liga-szezonban, akkor hazai pályán vereséget szenvedett.

A nemzetközi szünet után máris rangadóval folytatódik az Erste Liga: a második helyezett FTC-Telekom látogat Dunaújvárosba. A zöld-fehérek 17 meccsen 38 pontot gyűjtöttek, a DAB 16 mérkőzést játszott, amelyek 31 pontot hoztak a konyhára. Az Acélbikák számára nem alakult jól az október vége, kiestek a Magyar Kupából az UTE-val szemben, és az Erste Ligában is csak a Schiller-Vasas HC-t tudták legyőzni, az UTE-től, a Gyergyói HK-tól és a Csíkszeredai Sportklubtól is kikaptak. Komolyabb búslakodásra ezzel együtt nincs ok, az Újpest elsősorban kivételes kapusteljesítményének köszönhetően tudott győzni hosszabbításban, a Szereda otthonában pedig szoros meccset játszottak, de annyi mindenképpen elmondható, hogy jókor jött a szünet számukra. A ferencvárosiaknak nemkülönben, bár közülük nem mindenki pihent, hiszen Arany Gergely kapus, Tóth Gergely hátvéd és Tóth Richárd csatár tagja volt a gdanski Négy Nemzet Tornát megnyerő fiatal magyar válogatottnak.

A Fradi egyszerre három versenysorozatban igyekezett helytállni az elmúlt hetekben. A Visegrád Kupából nem sikerült a továbbjutás – nem sokon múlott –, de a Kontinentális Kupában futhatnak még minimum egy kört, és az Erste Ligában is jól állnak. Mindez áldozatokat követelt, már látszottak a fáradtság jelei az utóbbi időben, november 1-jén például 0-5-ös pofonba szaladtak bele a Fehérvári Titánok vendégeiként. Tetézte problémáikat, hogy a Pesterzsébeti Jégcsarnokkal kapcsolatban statikai dilemmák merültek fel, emiatt a Vasas elleni meccsüket zárt kapuk mellett rendezték, a mai találkozó pályaválasztói jogát pedig fel kellett cserélniük.

A zöld-fehérek a DAB otthonában nyilván nem mehetnek biztosra, jó példa erre a két csapat szeptember végi találkozója. Az Acélbikák akkor kisebb meglepetésre le is győzték a címvédőt. Fodor Szabolcs csapata mezőnyben ellenfele fölé nőtt, amit jól mutatott az 50-24-es kapura lövési arány, de ez kevésnek bizonyult. Garret Hughson kapus kiemelkedő teljesítményére mindenesetre kedden is szükség lesz. A 191 centis kanadai bombaformában véd, csak a gyergyói Jordon Cooke tudja tartani vele a lépést, aki feleannyi meccsen szerepelt.

Az biztos, hogy a meccs kiváló lehetőség lesz az FTC-Telekom számára a Kontinentális Kupa harmadik fordulójára történő felkészüléshez is. A hét végén Vojensben a házigazda dánok mellett a brit és a francia bajnokkal, a Nottingham Panthersszel és az Amiens Gothiques-kal is összemérhetik az erejüket a zöld-fehérek.

ftcdab-190929

fotó: FTC Jégkorong

DAB–FTC-Telekom 2-3

   

Bár a duplázó Somogyi Balázs jóvoltából már az 1. percben vezetett az Újváros, a zöldek végül hosszabbításban nyerni tudtak.

A Fradi kötelékébe visszatért Pavuk Attila, aki még az első Kontinentális Kupa-kör második mérkőzésén sérült meg. A házigazda nagy lendülettel kezdett, az első cserében Somogyi Balázs kerülte meg a kaput, és második próbálkozásra közelről begyötörte a korongot Arany Gergely kapujába. A második harmadban fordított az FTC-Telekom. Jere Pulli bekotort egy kipattanót a 22. percben, majd a 27.-ben Jászai Dávid talált be a bizonytalan újvárosi védők között, 1-2. Nem örülhettek sokáig Fodor Szabolcs fiai, a duplázó Somogyi kisvártatva egészen közelről egyenlített, 2-2. A folytatásban csak helyzetek voltak, gól a rendes játékidő lejártáig már nem, így jöhetett a hosszabbítás. Melynek elején óriási Fradi-lehetőség maradt ki, Hughson nagyot védett, a korong megpihent a vas tövében, de nem értek oda a támadók. A 63. percben is csak milliméterek hiányoztak, Rantanen vasat ütött. Kisvártatva Mazurek pepecselt el egy szólót, és utána vége lett a történetnek: Tóth Adrián belőtte Nagy Gergő passzát, 2-3, nyert a címvédő, visszavágva a korábban Erzsébeten elszenvedett vereségért.

dabute

fotó: DAB

Kissé lassan kezdtünk, ami nem is csoda

   

Vezetőedzők a DAB–FTC-Telekom mérkőzésről.

Miroslav Ihnacak: “Kemény mérkőzés volt egy nagyon jó csapat ellen. Az első harmad a mieink volt, és bár a folytatásban erősített a Fradi, mi is végig keményen dolgoztunk. Egálos meccs volt, a hosszabbításban mi kihagytuk a ziccerünket, ők nem, ez döntötte el a pluszpont sorsát.”

Fodor Szabolcs: “Kissé lassan kezdtünk, ami nem is csoda ennyi szünet után. A második harmadtól feljavultunk, gyorsan játszottunk, meg is voltak a lehetőségeink, azonban a Dunaújváros jól védekezett, a kapusa is remekül védett. Örülünk, hogy a hosszabbításban meg tudtuk nyerni a meccset.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Kövesi, Muzsik.
Hughson: 94,1% (Pinczés B.)
K
Arany: 94,9% (Nagy K.)
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Azari
1
Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Nagy G., Tóth Renátó
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
2
Pulli, Karmeniemi, Tóth A., Fitzgerald, Switzer
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh P.
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Richárd, Farkas, Roczanov
Ráduly, Gebei, Gulácsi, Pinczés O.
4
Boros, Jászai, Tóth Gergő, Pozsár
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:36 DAB Somogyi B.
1-1 21:15 FTC PP Pulli Fitzgerald Switzer
1-2 26:46 FTC Jászai
2-2 27:51 DAB Somogyi B. Turcotte
2-3 63:45 FTC Tóth A. Nagy G. Karmeniemi
39 Kapura lövések száma 51
12 Kiállításpercek 6

Nagy Gergő okos gólpasszt adott Tóth Adriánnak

   

A DAB–FTC-Telekom videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum