Anders Nilsson a hét játékosa az NHL-ben

 

A szezonban először érdemelte ki kapus az elismerést. Nilsson Auston Matthewst és Cale Makart előzte meg.

Anders Nilsson, az Ottawa hálóőre az elmúlt héten mindhárom mérkőzését megnyerte a Rangers, a Kings és a Hurricanes ellen. A találkozókon 1,64 gólt kapott meccsenként, a kapujára tartó 101 lövésből 96-ot fogott, 95%-os hatékonysággal védett. A legjobb teljesítményt a Carolina ellen nyújtotta 38 védéssel. A svéd hálóőr a szezonban nyolc mérkőzésen kerek 93%-os védési mutatóval áll, ezzel jelenleg hatodik az NHL-ben.

Auston Matthews 4 mérkőzésen szerzett 9 (2+7) pontjával az elmúlt hét nap legtermékenyebb játékosa volt. A Toronto centere a Los Angeles és a Philadelphia ellen két-két pontot szerzett, a Vegas ellen egyet. A nagy produkciót az utolsó mérkőzésre tartogatta, de hiába adott 4 gólpasszt – karrierje legjobbját nyújtva –, csapata kikapott a Chicagótl. A 22 éves center 13 góljával jelenleg a harmadik, 25 pontjával a hatodik az NHL-ben.

Cale Makar, a Colorado hátvédje 3 góljával és 6 pontjával holtversenyben a liga legjobb védője volt ebben a periódusban. Makar a Dallas ellen elveszített összecsapáson még csak egy gólpasszt adott, de a folytatásban a Nashville 9-4-es legyőzéséből már 3 ponttal, a Columbus elleni diadalból 2 góllal vette ki a részét. A 21 éves hátvéd 13 gólpasszával és 17 pontjával listavezető az újoncok között. Makar 17 mérkőzésen szerezte a 17 pontot, a rookie-nak számító bekkek között korábban ez csak a Harry Cameron (1917/18), Hap Day (1924/25), Larry Murphy (1980/81) triónak sikerült.

3 star 06_1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk