Svasznek: Végre elindultunk a jó irányba

 

A második helyen zárt az ifjúsági válogatott az asiagói tornán, ahol mindháromszor leendő vb-ellenféllel meccselhetett.

A tavaszi divízió 1/B csoportos világbajnokságra készülő U18-as válogatott Asiagóban vett részt felkészülési tornán, és kitűnő eredményekkel térhetett haza. Mind a három mérkőzés szoros végeredményt hozott: az első kettőn vertük Szlovéniát és Olaszországot, a harmadikon csak büntetőkkel maradtunk alul Ausztriával szemben. „Három kitűnő mérkőzést játszottunk remek ellenfelekkel, szoros, kiegyenlített csatákat vívtunk, a teljesítményünk nagyságrenddel volt jobb, mint a rossz emlékű augusztusi budapesti tornán – kezdte blogunknak Svasznek Bence. – Az akkor egyfajta mélypont volt számunkra, így a mostani edzőtáborban tulajdonképpen újraindítottuk az éves felkészülésünket. Nagyon sok dolgot átbeszéltünk a srácokkal, különösen a húzóemberekkel, és most valóban 180 fokos fordulatot tapasztaltunk mindenkinél, mind hozzáállásban, mind játékban. Az egész stáb úgy látta ezt a hetet, hogy végre elindultunk a jó irányba. A vb-formától még messze vagyunk, de tényleg sokat léptünk előre.”

A felkészülési tornán részt vevő ellenfeleink az áprilisi világbajnokságon is szembe jönnek majd, így érdekes volt felmérni, hol tart a magyar válogatott hozzájuk képest. „Valamennyien jól felkészültek a tornára, teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk egymásnak. A legerősebbnek az osztrákokat láttam, velük vívtuk a legkeményebb küzdelmet, ami végül csak a büntetők során dőlt el. A szlovének és az olaszok ellen az döntött, hogy belőttük az adódó lehetőségeinket, de a védekezésünk is jól állt a lábán. Éppen erre, a védekezőharmad-beli munkára, illetve a támadásépítésre helyeztük a hangsúlyt, és ezekből sokat vissza is kaptunk a srácoktól. Vannak még csiszolni való részletek bőven, van, ami nincs még a helyén, de a folyamatos fejlődés a lényeg, és ebben sokat haladtunk.”

Habár a világbajnokság csak 2020 áprilisában lesz, az azért érdekes kérdés, hogy mennyire lehet kísérletezni: a jelenlegi keret mennyire állt biztosan behívandó, illetve most „csak” kipróbált játékosokból? „Erre azt tudom mondani, hogy is-is. Természetesen vannak játékosok, akik jó eséllyel pályáznak a vb-szereplésre, akik például tavaly is ott voltak velünk, és nagyobb a nemzetközi rutinjuk. Ugyanakkor meglepően sok jó teljesítményt láttunk a 2003-as srácoktól, és Gröschl Tamás elmondása szerint érdemes lesz megnézni néhány hokist az U17-es csapatból is. Azt mindig hangsúlyozzuk, hogy senkinek sincs bérelt helye, csak a jégen nyújtott teljesítménnyel lehet kiérdemelni a meghívót. A mostani keretben két légiós volt, öt-hat srác nem tudott hazajönni, de szerepeltek páran az U20-as válogatottban is. A keret tehát képlékeny, de az mindenképpen jó, hogy immár sok játékosról tudjuk, mire képes.”

A következő összetartás december elején lesz. „Habár az április távolinak tűnik, mégsincs sok időnk, minden közös felkészülést meg kell becsülnünk, jól ki kell használnunk. Decemberben ismét egy erős tornát tudunk rendezni Budapesten, ahová Dánia, Szlovákia és Ukrajna érkezik, így az is remek erőfelmérő lesz. Utána februárban lesz még tornánk, március végén pedig már ráfordulunk a közvetlen vb-felkészülésre. Nagyon koncentráltan kell tehát dolgoznunk, hogy minden munkát elvégezhessünk, amit beterveztünk.”

svasznekkecskemetibrithen

fotó: Szűcs Attila/MJSZ

A magyar U18-as válogatott olaszországi mérkőzései:

november 7. csütörtök 15:00 Magyarország–Szlovénia 4-3
november 8. péntek 19:00 Magyarország–Olaszország 4-2
november 9. szombat 10:00 Magyarország–Ausztria 1-2

A U18-as válogatott 2019 novemberi névsora:

Név Szül. év Klub
Kapusok
Antek Tamás 2003 Debreceni HK
Ollári Zsombor 2002 Ifj. Ocskay Gábor JA
Hátvédek
Csollák Márkó 2002 MAC
Dobmayer Dominik 2002 Ifj. Ocskay Gábor JA
Fazakas Erik 2002 DVTK Jegesmedvék
Jakabfy Sámuel 2002  Halmstad HHC (SWE)
Kóger Balázs 2002 Ifj. Ocskay Gábor JA
Molnár Gergő 2003 Ifj. Ocskay Gábor JA
Szabó Kornél 2003 Debreceni HK
Csatárok
Ambrus Csongor 2003 Ifj. Ocskay Gábor JA
Banga Nándor 2002 UTE
Bartók András 2003 Debreceni HK
Farkas István Tamás 2003 Ifj. Ocskay Gábor JA
Fekete Alex 2003 Ifj. Ocskay Gábor JA
Gál Zsombor 2002 Vasas SC
Galajda Zsombor 2002 DVTK Jegesmedvék
Mattyasovszky Gergely 2002 DVTK Jegesmedvék
Molnár Bálint 2002 MAC
Németh Kristóf 2002 Ifj. Ocskay Gábor JA
Szalmás Bence 2002 MAC
Tamási László 2003 Viikingit Helsinki (FIN)
Tóth Tamás 2003 DVTK Jegesmedvék

Az U18-as válogatott stábja:

Vezetőedző: Svasznek Bence
Edző: Tokaji Viktor, Szaller Márk
Kapusedző: Kecskeméti Áron
Sportpszichológus: Soós Judit, Pankár Tibor
Fizioterapeuta: Szirányi Dániel
Felszerelésmenedzser: Magyar Péter
Csapatvezető: Végh Boldizsár

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk