Stanley Kupa-győztes kapust igazolt az Innsbruck

 

A 30 éves Scott Darling a tavalyi világbajnokságon is ott volt az Egyesült Államok válogatottjában.

Szenzációs igazolást jelentett be a tiroli EBEL-csapat: Scott Darling a szezon hátralévő részében őket erősíti. “Ismertem kicsit Scottot, tavaly találkoztam vele Las Vegasban – nyilatkozta Rob Pallin vezetőedző. – Múlt héten felhívott, megkérdezte, hogy játszhatna-e nálunk. Örültünk a jelentkezésének, de nem gondoltuk volna, hogy anyagilag megengedhetjük magunknak egy ilyen kaliberű játékos szerződtetését. De Scott csak védeni akart, így mindenben gyorsan meg tudtunk egyezni. Ha egy ilyen kapus a rendelkezésünkre kíván állni, akkor élnünk kell a lehetőséggel. Ez a város, a klub és a liga számára is nagyszerű igazolás.”

Darlingot még 2007-ben draftolta a Phoenix, az NHL-ben viszont csak 2014-ben mutatkozott be a Chicago Blackhawks színeiben. Az alapszakaszban 14 mérkőzésen játszott, majd a rájátszásban Corey Crawford váltótársaként ötször kapott szerepet, így nagy része volt a Stanley Kupa elhódításában. Ezután két szezont maradt még Chicagóban, majd kettőt védett a Carolinában – a második évében inkább az AHL-es Charlotte Checkersben –, mielőtt június végén Floridába cserélték volna. Ott viszont Dale Tallon GM kivásárolta. Összesen 126 mérkőzésen jutott szóhoz a világ legjobb bajnokságában, ezeken 90,8%-kal védett, de az utolsó két éve rontott a korábban sokkal impresszívebb átlagán. A Stanley Kupa-győzelem idején például mind az alapszakaszban, mind a playoffban 93,6%-ja volt. Darling világbajnokságon is járt az Egyesült Államok válogatottjával, a 2018-as dániai eseményen két mérkőzésen vetették be.

Scott Darling várhatóan pénteken jelentkezik edzésre új csapatában. Az Innsbruck a kapus érkezésével megvált C. J. Motte-tól, aki 16 mérkőzésen mindössze 87,9%-kal védett. Az ő neve is ismerős lehet olvasóinknak, hiszen korábban az ECHL-es Quad City Mallardsban Vay Ádám váltótársa volt.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk