Csak próbálom a saját játékomat hozni a meccseken

 

9 meccses győzelmi sorozatban van a DEAC, amelynek egyik húzóembere Hári Norbert lett.

Kitűnő formába lendült a debreceni hokicsapat az Erste Ligában, hiszen egymás után kilenc meccsen jöttek le győztesen a jégről, és a középmezőnyt faképnél hagyva a dobogó közvetlen közelébe kapaszkodtak. A gárda egyik húzóembere egyértelműen Hári Norbert, aki a házi kanadai táblázat második helyén áll 3 góllal és 12 assziszttal. A csatár számára ez a különleges széria már nem az első. „Még Dunaújvárosban volt egy 11 meccses győzelmi sorozatunk a 2017/18-as idényben, de nyerni persze bármikor jó érzés. A sikerek összehozzák a csapatot, jobb lesz a hangulat az öltözőben, ám a legfontosabb, hogy egy sportember a győzelemért lép pályára.”

Hári Norbert szépen elkapta a fonalat, a fent említett 9 győztes találkozón 10 ponttal segítette csapatát. „Pedig nem csinálok semmi különöset, csak próbálom a saját játékomat hozni a meccseken, ezzel segítve a csapatot. Ha ehhez még jönnek a pontok is, az számomra csak hab a tornán. Talán most azért jött ki jobban a lépés, mert a két kanadai sortársammal, Kyle Esseryvel és David Rutherforddal nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot a jégen, és együtt nagyon hatékonyak tudunk lenni.”

harinorbi2

A kívülállóknak úgy tűnhet, hogy a DEAC számára a sikeresen megvívott csíkszeredai meccs hozta meg a kedvező fordulatot, amelyet 3-0-ra megnyertek idegenben, elvéve az ellenfél szezonbeli veretlenségét. „Ez pontosan így volt. Előtte 3-1-re kikaptunk Brassóban, és az már sorozatban a negyedik vereségünk volt. Úgy éreztük, hogy valamit tenni kell. Az öltözőben összehívtunk egy megbeszélést, csak mi, játékosok. Alaposan átbeszéltük a helyzetünket, és azt, hogy mit kellene tennünk. Akkor sok minden a helyére került, és rögtön utána sikerült legyőznünk a Csíkszeredát úgy, hogy gólt sem kaptunk. A Vákár Lajos Műjégpályán mindig hihetetlenül nehéz nyerni, így az a siker valóban óriási lökést adott számunkra. Ismét hiszünk magunkban, a csapatban, a játék is sokkal jobban megy, mint korábban.”

A Erste Ligába tavaly visszatérő és Hári Norbertet is visszahívó DEAC-nak már akkor sem volt rossz csapata, de miben más az idei keret? „Sok új játékos érkezett, kell egy kis idő, amíg teljesen összeáll a csapat. Ami a legfontosabb különbség, hogy most négy tényleg jó sorunk van, így a terhelés jobban eloszlik, mint tavaly. Nincsenek extrán túlterhelt sorok, miközben mások a padot koptatják. A jégidőt és a csapaton belüli feladatokat valóban egyenletesen osztja szét a szakmai stáb.”

A DEAC tavasszal elődöntőig jutott, és úgy tűnik, ismét sokáig menetelnének. „Nem szabad túl messzire nézni. Az Erste Liga most keményebb, mint korábban. A meccsek szorosabbak, ha nem vagy ott fejben teljesen, akkor gyorsan büntetnek az ellenfelek. Több a ki-ki meccs, valóban bárki győzhet bárki ellen, így azt is nehéz megjósolni, melyik csapat milyen messzire juthat. Persze mi is szeretnénk a bajnoki címért játszani, ahogy szerintem mindenki a ligában, de egyelőre az alapszakaszban járunk, és a rájátszás mindig más. Azzal elég akkor foglalkozni, ha már ott leszünk.”

harinorbi

fotók: DEAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk