Csak próbálom a saját játékomat hozni a meccseken

 

9 meccses győzelmi sorozatban van a DEAC, amelynek egyik húzóembere Hári Norbert lett.

Kitűnő formába lendült a debreceni hokicsapat az Erste Ligában, hiszen egymás után kilenc meccsen jöttek le győztesen a jégről, és a középmezőnyt faképnél hagyva a dobogó közvetlen közelébe kapaszkodtak. A gárda egyik húzóembere egyértelműen Hári Norbert, aki a házi kanadai táblázat második helyén áll 3 góllal és 12 assziszttal. A csatár számára ez a különleges széria már nem az első. ?Még Dunaújvárosban volt egy 11 meccses győzelmi sorozatunk a 2017/18-as idényben, de nyerni persze bármikor jó érzés. A sikerek összehozzák a csapatot, jobb lesz a hangulat az öltözőben, ám a legfontosabb, hogy egy sportember a győzelemért lép pályára.?

Hári Norbert szépen elkapta a fonalat, a fent említett 9 győztes találkozón 10 ponttal segítette csapatát. ?Pedig nem csinálok semmi különöset, csak próbálom a saját játékomat hozni a meccseken, ezzel segítve a csapatot. Ha ehhez még jönnek a pontok is, az számomra csak hab a tornán. Talán most azért jött ki jobban a lépés, mert a két kanadai sortársammal, Kyle Esseryvel és David Rutherforddal nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot a jégen, és együtt nagyon hatékonyak tudunk lenni.?

harinorbi2

A kívülállóknak úgy tűnhet, hogy a DEAC számára a sikeresen megvívott csíkszeredai meccs hozta meg a kedvező fordulatot, amelyet 3-0-ra megnyertek idegenben, elvéve az ellenfél szezonbeli veretlenségét. ?Ez pontosan így volt. Előtte 3-1-re kikaptunk Brassóban, és az már sorozatban a negyedik vereségünk volt. Úgy éreztük, hogy valamit tenni kell. Az öltözőben összehívtunk egy megbeszélést, csak mi, játékosok. Alaposan átbeszéltük a helyzetünket, és azt, hogy mit kellene tennünk. Akkor sok minden a helyére került, és rögtön utána sikerült legyőznünk a Csíkszeredát úgy, hogy gólt sem kaptunk. A Vákár Lajos Műjégpályán mindig hihetetlenül nehéz nyerni, így az a siker valóban óriási lökést adott számunkra. Ismét hiszünk magunkban, a csapatban, a játék is sokkal jobban megy, mint korábban.?

A Erste Ligába tavaly visszatérő és Hári Norbertet is visszahívó DEAC-nak már akkor sem volt rossz csapata, de miben más az idei keret? ?Sok új játékos érkezett, kell egy kis idő, amíg teljesen összeáll a csapat. Ami a legfontosabb különbség, hogy most négy tényleg jó sorunk van, így a terhelés jobban eloszlik, mint tavaly. Nincsenek extrán túlterhelt sorok, miközben mások a padot koptatják. A jégidőt és a csapaton belüli feladatokat valóban egyenletesen osztja szét a szakmai stáb.?

A DEAC tavasszal elődöntőig jutott, és úgy tűnik, ismét sokáig menetelnének. ?Nem szabad túl messzire nézni. Az Erste Liga most keményebb, mint korábban. A meccsek szorosabbak, ha nem vagy ott fejben teljesen, akkor gyorsan büntetnek az ellenfelek. Több a ki-ki meccs, valóban bárki győzhet bárki ellen, így azt is nehéz megjósolni, melyik csapat milyen messzire juthat. Persze mi is szeretnénk a bajnoki címért játszani, ahogy szerintem mindenki a ligában, de egyelőre az alapszakaszban járunk, és a rájátszás mindig más. Azzal elég akkor foglalkozni, ha már ott leszünk.?

harinorbi

fotók: DEAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum