A DAB az első erdélyi pontjaiért hajt Szeredában

   

Három meccsből három vereség az újvárosiak mérlege, nincs szebb feladat, mint a listavezető Sportklub otthonában javítani ezen.

15 mérkőzésen vannak túl az Acélbikák, és az eddigi szezonjuk két részre osztható. Parádés kezdést produkáltak, az első hat alkalommal pontot sem vesztettek, ám azóta nem tudnak egyenletes teljesítményt nyújtani. A következő 9 találkozójukból négyet nyertek meg, az addigi 18 pontjukhoz 13-at tettek hozzá. A kezdeti jó sorozat éppen a Csíkszereda ellen szakadt meg, a szoros vereségre látványos kipukkadás jött, 9-2-re buktak el Brassóban, majd a Corona hazai pályájukon is elnáspángolta őket. Azóta két igazán jó meccset tudtak játszani, az UTE ellen 3-1-re nyertek, a Vasast 8-1-re elgázolták, mindkétszer idegenben gyűjtötték be a három pontot. A szombati rangadó előtti napon Gyergyószentmiklóson léptek pályára, gólt sem szerezve kaptak négyet. Az előjelek tehát nem túl jók, azonban minden csapat a listavezető ellen szívja fel magát a legjobban.

Erre a Csíkszereda ellen szükség is lesz, amelynek játékában az egyenetlenség legfeljebb a győzelmek gólkülönbségében mutatható ki. Az erdélyi csapat 17 meccset játszott, és mint közismert, ezekből csak egyet veszített el, hazai pályán a DEAC ellenit. A csíkiak hat nappal ezelőtt játszottak a Gyergyói HK-val, és végig kontrollálva a meccset idegenben nyertek 5-2-re. Sorozatban a kilencedik győzelmükre készülnek most Beczéék, igaz, ugyanígy volt ez a Debrecen elleni 0-3 előtt is. Ám azóta egyrészt még jobban összeállt a játékuk, másrészt bőven volt idejük pihenni, a héten csak a Sapientia U23-as csapatával mérkőztek, megerőltetés nélkül nyertek 12-0-ra. Semmi jele tehát, hogy lassítanának, azonban a jégkorong is olyan sport, hogy nem lehet egy szezont hullámvölgy nélkül lehozni, ezért senki ellen nem mehetnek biztosra. A DAB-nak ugyanakkor nagyon kellenek a pontok, hogy utolérje közvetlen riválisait: a Fradit, a Brassót és a pénteken eléje került DEAC-ot.

sccdab-rokaly

SC Csíkszereda–DAB 3-1

   

A Sportklub a harmadik harmadban döntötte el az Acélbikák elleni mérkőzést.

A DAB már a 49. másodpercben emberelőnybe került Papp Szabolcs büntetésével, ám a vendégek nem éltek a fórral. Az első harmad közepén megszerezték a vezetést az Acélbikák, Hugo Turcotte talált be Makszim Szamankovnak. A nyitó felvonás folytatásában a DAB kihagyott két újabb előnyt. Az első Sportklub-fórok a középső játékrészben jöttek el, a hazaiak az elsőt még nem használták ki, ám a második 5 a 4 elleni lehetőség során a dunaújvárosiak korábbi játékosa, Becze Tihamér egyenlített. A csíkszeredaiak a harmadik harmad 7. másodpercében emberelőnybe kerültek, nem éltek vele, viszont a 45. percben Salló Alpár megfordította az állást, sőt 31 másodperccel később Joshua Shalla is betalált Garret Hughsonnak. Másfél perccel a vége előtt időt kért és lehozta kapusát a DAB, hiába, Kovács Bronson büntetése megtörte a 6 az 5 elleni lehetőséget.

A Sportklub 3-1-re győzött, sikerével még tovább növelte előnyét a riválisaival szemben a tabella élén.

sccdab-1910

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Igyekeztünk nagyobb nyomást rájuk erőszakolni

   

Mestermérleg a Csíkszeredai Sportklub–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “A Gyergyó ellen elszenvedett vereségük miatt rajtuk volt a nyomás, hogy javítsanak, ez ellen kellett felkészülni. Becze gólja nagyon fontos volt, majd a harmadik harmadban a fiúk betartották a meccstervet, igyekeztünk nagyobb nyomást rájuk erőszakolni. Ez sikerült, és két lehetőséget kihasználtunk. Makszim Szamankov a védéseivel sokat hozzátett a mai győzelemhez, hiszen minőségi gólszerzési lehetőségei voltak az ellenfélnek. Kulcsfontosságú volt a mérkőzésen, hogy a hátrányos védekezésünket nagyszerűen oldottuk meg. Vasárnap újabb rangadót játszunk az elmúlt időszakban sokat változott Gyergyóval, amely edzőt és játékosokat is cserélt. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz könnyű meccs, mentálisan megfelelően fel kell készülnünk.”

Miroslav Ihnacak, Dunaújvárosi Acélbikák: “Két harmadon át jól játszottunk, a gólunk mellett voltak még lehetőségeink, amelyeket nem tudtunk kihasználni. A harmadik harmadban több apróbb hibát elkövettünk, amelyekkel a hazai csapat élni tudott, és ez döntőnek bizonyult.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Péter.
Szamankov: 95,8% (Adorján)
K
Hughson: 92,1% (Pinczés B.)
Gecse, Papp, Becze, Shalla, Taratuhin
1
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Azari
Kuljas, Salló, Brophey, McLean, Pelley
2
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
Flinta, Láday, Bíró, Rokaly N., Rokaly Sz.
3
Dósa, Hruby, Subotic, Tamás, Németh
Farkas, Györfy, Horváth, Fodor, Casaneanu
4
Ráduly, Gebei, Gulácsi, Somogyi N.
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:33 DAB Turcotte Lendák
1-1 30:17 SCC PP Becze
2-1 44:34 SCC Salló Fodor Horváth
3-1 45:05 SCC Shalla McLean
38 Kapura lövések száma 24
10 Kiállításpercek 14

Így győzte le a Sportklub az Acélbikákat

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum