Alázatosnak kell lenni, ez a megfelelő kifejezés

   

Sorozatban ötödik győzelmére készül a Hydro Fehérvár AV19, ám ezúttal nem élcsapat, hanem tabellaszomszéd lesz az ellenfele.

Sűrű hete volt az Innsbrucknak az EBEL-ben. Azok után, hogy múlt vasárnap – amikor a Volánnak a Salzburg, a Vienna Capitals és a Graz után a Klagenfurtot is sikerült legyűrnie – a tiroliak 5-4-re kikaptak Linzben, még két mérkőzést kellett játszaniuk. Ezeken finoman szólva sem termett sok babér Rob Pallin tanítványai számára, hiszen először Znojmóban kaptak 9-et, majd Salzburgban 7-et. Magyarán: 3 meccses vereségsorozatban vannak, és ezeken a találkozókon összesen 21 góllal terhelték meg hálójukat az ellenfelek.

A magyar EBEL-gárda szériája ezzel tökéletesen ellentétes képet mutat. A mieink egy salzburgi bravúrgyőzelemmel kezdték a kilábalást a gödörből, amelyben előzőleg tartózkodtak, és azóta egyre látványosabban szalad a szekerük. A kérdés most az, hogy lehet-e tartani – vagy fokozni – a tempót egy olyan ellenfél otthonában, amely az előbbiekhez képest korántsem nevezhető favoritnak. Persze arról sincs szó, hogy a Fehérvárnak csak a papírformát kell érvényesítenie vendégként. Ebben a bajnokságban nincsenek nagy különbségek a csapatok között, amit az is mutat, hogy tabellaszomszédok rendevújára kerül sor Tirolban. Hiába ugyanis a Volán-száguldás, ez egyelőre csak a kilencedik helyre elegendő a táblázaton, miközben az Innsbruck 4 pont hátránnyal a tizedik, és csak a Dornbirn lóg ki lefelé a mezőnyből a maga kivételesen és meglepően pocsék teljesítményével. Meg kell itt jegyezni azt is, hogy a középmezőny módfelett sűrű, az 5. Linz előnye is csak 3 pont a Fehérvár előtt. Még egy kis matek: ha Szitáék nyernek, leszakítják az Innsbruckot is. A győzelem egyszer már összejött: a Raktár utcában egy kaotikus dramaturgiájú meccsen túlórában született meg a 7-6-os magyar siker.

Hannu Järvenpää csapatának összeállításáról tudni kell, hogy hiányozni fog a kisebb sérüléssel bajlódó Szabó Krisztián, ismét ott lesz ellenben a Titánok keretéből Mihály Ákos, aki ilyenformán nem utazik a farmcsapat miskolci Magyar Kupa-meccsére.

A klub által közzétett alábbi videón a vezetőedző mellett – aki egyebek közt az alázat fontosságára hívta fel a figyelmet – Szita Donát és Anrew Yogan nyilatkozik várakozásairól, utóbbi két szezonon át volt az Innsbruck gól- és pontgyárosa.

Innsbruck–Hydro Fehérvár AV19 3-1

   

A magyar EBEL-csapat négy győzelem után kapott ki ismét, így a kilencedik helyen tölti a nemzetközi szünetet.

Az első harmadban nem esett gól, annak ellenére sem, hogy a Fehérvár nagyobbrészt dominálni tudott. Sarauer be is talált éles szögből, de ezt kisles miatt érvénytelenítették, Kóger Dániel pedig később kapuvasat lőtt. Természetesen az ellenfélnek is voltak próbálkozásai, ám ezeknek útját állta Ouzas.

A második menetben ugyanott folytatta a Volán, ahol az elsőben abbahagyta, és immár eredményes is tudott lenni. Reisz rátette, kijött, ismételt a csatár, ez már beakadt, 0-1 a 22. percben. Erdély kis híján megduplázta a fórt, ám utána felpörgött az Innsbruck. Sarauer kiállítását még kivédekezték a vendégek, Lattner azonban betalált a kék vonalról, 1-1 a 31. percben. Nem sokkal később átvették a vezetést a hazaiak, Pedevilla kilépett és nem hibázott, 2-1.

A harmadik felvonás eleje kiegyenlített játékot hozott, majd ismét az Innsbruck irányított, és a 45. percben növelte is az előnyét, Zajc lőtte ki ekkor a bal felsőt, 3-1. A Volán innentől hiába ment a szépítésért – már amikor a hazaiak hagyták –, kísérletei nem vezettek eredményre. Hannu Järvenpää kikérte az idejét, Ouzas is lekorcsolyázott, ez sem segített. A Hydro Fehérvár AV19 négy győzelem után szenvedett ismét vereséget, Rob Pallin együttese 1 pontra megközelítette ellenfelét.

hciavs

Alex Pauli Photography

Nem voltunk elég éhesek és élesek

 

Hannu Järvenpää vezetőedző a Hydro Fehérvár AV19 innsbrucki vereségéről.

“Nem voltunk elég éhesek és élesek a négy előző mérkőzéshez viszonyítva. Az Innsbruck keményen küzdött azért, hogy pontokat szerezzen. Nagyon csalódottak vagyunk, de ugyanakkor sokat is tanultunk. A mérkőzés pozitívuma az volt, hogy Reisz Áron gólt szerzett, valamint láttam, hogy Félix Girard a nemzetközi szünet utáni mérkőzéseken már biztosan nagyban a csapat segítségére lesz.”

forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 2000 néző. Játékvezetők: Berneker, Trilar, Pardatscher, Hribar.
Motte: 97,1% (Huber)
K
Ouzas: 90,6% (Kornakker)
Vallant, Wetzelsberger, Lammers, Spurgeon, Thörnberg
1
Campbell, Harty, Kuralt, Timmins, Yogan
Nussbaumer, Lattner, Herbert, Broda, Wachter
2
Tikkanen, Caruso, Erdély, Sarauer, Kóger
Jaunegg, Pedevilla, Sedivy, Zajc, Kromp
3
Szabó D., Busenius, Lehtonen, Reisz, Szita
Paulweber, Ludin, Bar
4
Stipsicz, Mihály, Girard, Sárpátki
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 22:12 FHA Reisz Kuralt Yogan
1-1 30:50 HCI Kromp Lattner Herbert
2-1 33:16 HCI Pedevilla Herbert Lattner
3-1 45:49 HCI Zajc Sedivy Kromp
32 Kapura lövések száma 35
2 Kiállításpercek 4

Az Innsbruck–Fehérvár meccs összefoglalója

 
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum