Bravúrt halmozhatnak a bravúrra a Titánok

 

Az Erste Liga-címvédő kiütése után az extraligás DVTK Jegesmedvék otthonában kell helytállnia a Volán-farmnak a Magyar Kupában.

Nem sok idejük van ünnepelni a Fehérvári Titánoknak azok után, hogy az Erste Liga-szezon eddigi legnagyobb meglepetését produkálva 5-0-ra legyőzték az FTC-Telekomot. A szombati pihenőnapot követően vasárnap még komolyabb ellenfél vár rájuk, mégpedig a szlovák Extraliga élvonala felé igyekvő DVTK Jegesmedvék. Minderre azok után kerülhet sor, hogy az idei Magyar Kupa-kiiírás első körében 9-5-ös összesítéssel felülmúlták a Schiller-Vasas HC-t, a final fourért zajló párharc első találkozóját pedig előrehozták. Azokon a Vasas elleni meccseken ugyanakkor ? főként az elsőn ? játszhattak néhányan a fehérvári EBEL-csapatból is, amire ma aligha lesz esély, hiszen a Hydro Fehérvár AV19 Innsbrukcba utazik.

A Titánok 18 meccsen vannak túl az Erste Liga-alapszakaszban, ezeken 17 pontot gyűjtöttek, ami a 8. helyet jelenti a tízcsapatos mezőnyben, holtversenyben az UTE-val. A Fradi elleni siker nem teljesen előzmény nélküli, két fordulóval korábban is csak egy góllal kaptak ki Pesterzsébeten, illetve legyőzték már az UTE-t is, jószerével csak a DAB-bal nem tudnak mit kezdeni, az Acélbikák két meccsen ütöttek nekik 15 gólt, de az még a szezon elején volt, sok sérülttel, akadozó csapatjáték mellett.

Mostanra ennek nyoma sincs, így a DVTK sem veheti fél vállról az ellenfelet. A Jegesmedvék pénteken ugyan kikaptak Poprádon, és a vereség lezárt egy négymeccses győzelmi szériát, de egy ilyen erős bajnokságban ez előfordul, ráadásul így is az ötödik helyen állnak. Külön öröm, hogy a csapat legponterősebb játékosa Vas János, és mögötte az előkelő negyedik helyen található a fiatal Részegh Tamás, aki nyáron került Csíkszeredából Miskolcra. A külföldiek közül Nick Rossra érdemes figyelni, aki hátvéd létére az egyik legponterősebb játékosa a csapatnak. A Titánoknál Mitch Zion bizonyult kiváló vételnek, a kanadai center 10 meccsen 15 pontnál jár, mögötte a szintén kanadai Colin Campbell a második. A fehérváriaknál is találunk tehetséges székelyt, Mihály Ákos 15 meccsen szerzett 11 pontjával a házi kanadai tabella harmadikja. Az FTC-Telekom ellen a Titánok sikerének titka a speciális egységek munkája volt. Mind az öt góljukat speciális játékhelyzetben szerezték, kettőt kettős fórból, egyet szimplából, egyet hátrányból, egyet üres kapura, de szintén emberhátrányból.

A két csapat utoljára a két évvel ezelőtti szezonban találkozott egymással, az Erste Liga negyeddöntőjében a DVTK söpréssel, 24-5-ös összesített gólaránnyal ment tovább. A meccs esélyese természetesen most is a hazai csapat, miközben nagy kérdés, hogy a pénteki győzelem mennyit vett ki a fehérváriakból, és hogy fel tudják-e magukat szívni ilyen rövid időn belül a második nagyon komoly ellenféllel szemben.

A visszavágóra november 20-án kerül sor Székesfehérváron.

mistit

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum