Van miért visszavágnia a DVTK-nak Poprádon

   

Jó formában érkeznek a Jegesmedvék Poprádra, ahol a házigazdák éppen gyengélkednek.

Az elmúlt fordulók teljesítményét nézve ellentétes pályaívet befutó együttesek csapnak össze a miskolci Extraliga-csapat poprádi vendégjátékán. A Jegesmedvék kitűnő formában vannak, az utolsó öt meccsükből egy vereség mellett négyet zsinórban megnyertek, és így felkapaszkodtak a bajnoki tabella ötödik helyére. A Poprád teljesítménye ennek pont a negatív tükörképe: öt mérkőzés, egy győzelem, négy vereség. Csak a Nagymihályt tudták felülmúlni, kikaptak a Besztercebányától, a Zólyomtól, a Tüskecsarnokban több, mint féltucat gombócot nyeltek be, amikor a MAC 7-3-ra kiütötte őket, szerdán pedig Nyitráról volt hosszú és ponttalan a hazaút.

A pénteki házigazdánál négy húzóember teljesít igazán jól, Takác és Zagrapan 14-14 pontnál jár, Leclerc és Vandas pedig csak 1-1 egységgel rosszabb náluk, utánuk viszont elég nagy az űr. A miskolciaknál a légiósok állnak a kanadai táblázat élén, ahová csak Vas János tudott beférkőzni. A kapusteljesítmény is a vendégek felé billen, hiszen Vosvrda 91,7 százalékához képest a másik oldalon 93-94 százalékos védési hatékonyság áll. A Poprádnál komoly formajavulásra van szükség, ha nem akarnak nagyon leszakadni még a középmezőnyhöz képest is. Valószínűleg megpróbálnak erőt meríteni a szeptember 27-én, Miskolcon lejátszott mérkőzésből, amikor 3-2-re tudtak győzni a népkerti jégcsarnokban. A vendégek pedig pozitív sorozattal szeretnének elmenni a nemzetközi szünet miatti Extraliga-pihenőre, ugyanis vasárnap nem bajnokit, hanem Magyar Kupa-mérkőzést játszanak a Fehérvári Titánokkal.

mispop-bo

fotó: Bán Olivér

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 2-1

   

Négy győztes meccs után szenvedett ismét vereséget a miskolci Extraliga-csapat.

A mérkőzés poprádi rohamokkal indult, majd a 4. percben egy veszélyes miskolci lövésnél Vosvrda kirúgta a kaput, ami némi utólagos javítást igényelt. Rögtön ezután kimaradt egy hazai emberelőny, pedig óriási helyzeteik is voltak. Ám alig lélegezhettek fel a miskolciak, mert 43 másodperc múlva mégis megszerezte a vezetést a Poprád, egy kipattanót Mlynarovic vágott oldalról a kapuba úgy, hogy a korong érte Rajnát (1-0). Továbbra is nyomott a házigazda, a 9. percben Leclerc vihette egyedül a pakkot a kapusra, de kihagyta a szólóját. A Jegesmedvék is elszalasztottak egy fórt, majd teljes létszámban ismét a kék-fehérek támadtak és lőttek többet, de az állás a dudaszóig nem változott.

A második játékrész áthúzódó poprádi létszámfölénnyel indult, de csak helyzetekig jutottak. Továbbra is maradt a hazai dominancia, Rajna dolgozott is serényen, a miskolciak leginkább a kontráikban bízhattak, és a 30. percben egyenlítettek is. Beauviller ért bele egy lövésbe, a korong a kapuba pattant (1-1). Két perc múlva Részegh közeli kísérletét hatástalanította Vosvrda. A gól megfogta a Poprádot, a Jegesmedvék azonban nem tudták kihasználni ezt a lélektani előnyt. Az utolsó percekben újra fölénybe került a hazai gárda, ám a szünetig maradt a döntetlen állás.

A harmadik harmad elején semmit sem változott a játék képe: a Poprád diktálta a tempót, sorra dolgozta ki a helyzeteit, de vagy egy blokk, vagy egy Rajna-védés mindig megóvta a vendégeket. A 46. percben egy páros kiállítás miatt 4 a 4 elleni játék következett, ami másfél perc múlva 4 a 3-as hazai előnnyé vált. A hazaiak mestere időt kért, hogy elmagyarázza fiainak, mire van szükségük a gólhoz, de hiába. Noha továbbra is nagy fölényben volt a Poprád, a játéka kiszámíthatónak és fantáziátlannak bizonyult, a miskolci védelem kitűnően olvasta. Rajna a lövések döntő részét jól látta, így ezek neki sem okoztak gondot. Már úgy nézett ki, hogy jöhet a hosszabbítás, ám végül ismét megszerezte a vezetést a hazai csapat. Két perc sem volt hátra, amikor egy furcsán pattogó korongot Paukovcek két védő között fordulásból lőtt a hálóba (2-1). A végén a Jegesmedvék levitték a kapusukat, de már nem tudtak egyenlíteni.

mispop16

fotó: Bán Olivér

Ezúttal cserbenhagytuk a kapusunkat

   

Mestermérleg a HK Poprad–DVTK Jegesmedvék mérkőzés után.

Peter Mikula, HK Poprad: “Jól játszottunk, rengeteg lövésünk volt, éppen ezért dühít, hogy a meccs végéig kellett várnunk arra, hogy az erőfeszítéseink kifizetődjenek. A megszerzett három pont miatt boldog vagyok, de a jövőben jobban kell kihasználnunk a lehetőségeinket.”

Marcel Rodman, DVTK Jegesmedvék: “Összességében csalódást keltő volt a teljesítményünk. Nem tudtunk minőségű helyzeteket kialakítani. Egy olyan meccsen nem érdemlünk pontot, ahol a harmadik harmadban, egyenlő állásnál mindösszesen három kapura lövést sikerül produkálnunk. Ezúttal cserbenhagytuk a kapusunkat, akinek a kiváló teljesítménye nélkül nagyobb arányú vereséget szenvedtünk volna.”

forrás: dvtk.eu

Extraliga, 1782 néző.
Vosvrda: 95,2% (Rychlík)
K
Rajna: 96,6% (Adorján)
Kozák, Brejcak, Paukovcek, Handlovsky, Vandas
1
Ross, Vojtkó, Harrison, Vas, Részegh
Erving, Ulrych, Takác, Zagrapan, Leclerc
2
Láda, Vandane, Rodman, St. Pierre, Beauvillier
Tavoda, Fabian, Bjaloncík, Mlynarovic, Svitana P.
3
Szirányi, Gőz, Miskolczi, Galanisz, Magosi
Nespala, Magovac, Kundrik, Palocko Matej, Svitana R.
4
Kiss D., Farkas, Lövei, Kiss P.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:37 POP Mlynarovic Fabian Bjaloncík
1-1 29:28 MIS Beauvillier Láda St. Pierre
2-1 58:17 POP Paukovcek Handlovsky Kozák
58 Kapura lövések száma 21
4 Kiállításpercek 8

A HK Poprad–DVTK Jegesmedvék góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum