Ismét bevenné a Steel Arénát a MAC

   

Az újbudaiak tudják, hogy miként kell nyerni Kassán, de nem lesz könnyű dolguk pénteken sem.

Igazi mumusként érkezik a MAC Újbuda gárdája a kassai Steel Arénába. A fővárosi csapat ugyanis eddig kétszer játszott az acélos csarnokban, és a tavalyi találkozókon mindig győztesen hagyták el a jeget. Először óriási meglepetésre 8-4-re ütötték ki a házigazdákat, majd másodszorra büntetőkkel diadalmaskodtak 5-4-re. Majoross Gergely tanítványai eddig nagyon ráéreztek a kassai aréna hangulatára, de ez persze nem jelenti azt, hogy most is könnyű dolguk lenne.

A statisztikák azt mutatják, a vendéglátók egy kicsivel jobb formában vannak, de persze az is igaz, hogy hihetetlen hullámvasútra is képesek felülni. Az utolsó öt meccsükből hármat megnyertek, kettőt elbuktak, de amíg büntetőkkel le tudták gyűrni idegenben az örök rivális Slovan Bratislavát, addig haza pályán hosszabbításban maradtak alul az Érsekújvár ellen. A kétarcúság azonban a MAC Újbudára is jellemző, az utóbbi öt meccsükön belül például kikaptak 7-0-ra a Nyitrától, majd 7-3-ra kiütötték a Poprádot. Az idei egyetlen találkozójukon a Tüskecsarnokban a házigazdák győztek 5-1-re szeptember 27-én.

Mindkét klubnál vannak kiemelkedő teljesítmények. A Kassánál Hascak 21, Chovan 20 pontnál jár, de Skokan 13 és Majdan 12 egysége sem szégyellnivaló. Ugyanakkor a MAC Újbudánál is van pont/meccses játékos, hiszen Langkow neve mellett 16 pont áll, szorosan követi őt Klempa (15), Strech (14), Sofron és Brance Orban (13). Kapusfronton a hazaiak felé billen egy kicsit a mérleg nyelve, hiszen remek igazolásnak tűnik Kosaristan, aki közel 94 százalékot tud felmutatni, míg a budapesti hálóőrök jelenleg 90 százalék környékén állnak. A péntek esti találkozó komoly kérdése tehát az lesz, hogy a két csapat melyik oldalát mutatja majd. A Kassa nem akar leszakadni az élbolytól, de a MAC-nak is minden egyes pontra szüksége van, hogy tapadjon a középmezőnyhöz. Az eddigi meccsek alapján azonban az biztosnak látszik, hogy gólgazdag meccsre számíthatnak a szurkolók.

mac-vendeg2

fotó: MAC Újbuda

HC Kosice–MAC Újbuda 5-4

   

Majoross Gergely csapata először kapott ki Kassán, de 1 pontot azért sikerült elhoznia.

Az első két harmad egyaránt döntetlennel zárult a Steel Arenában, méghozzá úgy, hogy háromszor is a magyar gárda szerzett vezetést, de mindannyiszor egyenlítettek a vendéglátók. A nyitó játékrészben az ezúttal Strech és Sofron mellett szerepeltetett Terbócs köszönt be – tette ezt emberhátrányban –, majd Rapác egyenlített alig 23 másodperccel a szünet előtt. A második menetben két-két gól esett, Langkow és Sofron találatára is a pontgyáros Michal Chovan válaszolt, 3-3-nál mehettek másodszor pihenni a felek. Az utolsó felvonás elején Mily a meccsen először lőtte előnybe a Kassát, azt azonban a vendégek nem hagyták annyiban, az 58. percben McNally 4-4-re módosította az állást, jöhetett a hosszabbítás. Itt ismét a kassaiak találták meg a Halász kapujába vezető utat, Bellus révén 5-4-re nyertek a hazaiak, visszavágva az első körben a Tüskecsarnokban elszenvedett 1-5-ért, valamint megtörve a MAC-átkot. (Mint beharangozónkban írtuk, a szlovák sztárcsapat hazai jégen még egyszer sem tudta legyűrni Majoross Gergely csapatát.) A HC Kosice ezzel őrzi pozícióit az élbolyban, az újbudaiak viszont most egyedül állnak a 11. helyen, miután a DVTK Jegesmedvéket felülmúló Poprád ellépett mellőlük.

mackos2

fotó: Dömötör Csaba/MAC

Extraliga, 4259 néző.
Kosaristan: 86,7% (Skorvanek)
K
Halasz: 80,0% (Bálizs)
Cizek, Ruzicka, Bellus, Chovan, Elias
1
Carlisle, Garát, Terbócs, Stretch, Sofron
Michalcin, Koch, Rapác, Skokan, Klhufek
2
McNally, Macaulay, Orban Brance, Langkow, Bodó
Bucko, Repe, Suja, Bortnák, Jokel
3
Pozsgai, Fejes, Szigeti, Pitt, Klempa
Cibák, Mily, Vrábel, Hrabcak
4
Bugár, Schlekmann, Pápa, Nagy K., Majoross
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:29 MÚB Terbócs Pitt
1-1 19:37 KOS Rapác Klhufek Chovan
1-2 24:20 MÚB PP Langkow Orban Brance Macaulay
2-2 30:22 KOS PP Chovan Bellus Ruzicka
2-3 31:23 MÚB Sofron Stretch Terbócs
3-3 32.40 KOS Chovan Cizek
4-3 43:36 KOS Mily Ruzicka Vrábel
4-4 57:32 MÚB McNally Macaulay Langkow
5-4 62:06 KOS Bellus Vrábel Repe
25 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 10

Izgalmas gólpárbaj végén örülhetett a Kassa

 

A HC Kosice–MAC Újbuda Extraliga-mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum